San Diego State University

De Nederlandse studente Evi (midden) met vrienden in Californië, Amerika

Ervaringen van studenten aan San Diego State University

Wil je weten hoe andere studenten hun studie in het buitenland ervaren? Hieronder vertellen Evi, Annick, Pelle en Catherine je over hun ervaringen aan San Diego State University (SDSU) in Californië, Amerika.

Ervaring van Annick
Ervaring van Pelle
Ervaring van Catherine

Evi Snapper

Universiteit: San Diego State University
Opleiding: Study abroad programma

Ik heb 2 semesters aan San Diego State University gestudeerd en ben net teruggekeerd naar Nederland. Als iemand aan me vraagt of ik het naar mijn zin heb gehad zeg ik altijd volmondig: ja. Het was de tijd van m’n leven.

Al sinds ik 12 jaar was, had ik de droom om ooit naar Amerika te gaan en daar te studeren en gelukkig is deze ook uitgekomen. Ik heb voor San Diego State University gekozen omdat ik altijd al droomde van het zonnige California en ik de Nederlandse kou even wilde ontsnappen. Ook de vriendelijkheid en de relaxte sfeer van de West Coast spraken mij heel erg aan. 

Het appartementencomplex Fraternity Row was mijn thuis voor deze 9 maanden, en ondanks dat ik moet zeggen dat Frat Row niet de meest luxueuze appartementen heeft, is het wel echt mijn thuis geworden. Ik vond het geweldig dat je zo snel mensen leert kennen binnen het gebouw en je uiteindelijk dus ook een heleboel vrienden in de buurt hebt bij wie je altijd aan kan kloppen. Als ik aan de binnenplaats van Frat Row denk, komen er een heleboel goede herinneringen naar boven van barbecues en feestjes. Wat ik ook heel leuk vond aan Frat Row was dat je mensen van allerlei nationaliteiten ontmoet, aangezien er een heleboel internationals in het complex wonen. Ik heb nu namelijk logeeradresjes in heel Europa, maar ook bijvoorbeeld in Japan.

Evi (rechts) tijdens haar studie in Amerika met vrienden op het strand
Evi (rechts) tijdens haar studie in Amerika met vrienden op het strand

Ik heb allerlei vakken gevolgd aan SDSU waaronder Hospitality en Geography classes, maar ook lessen als dansgeschiedenis. Wat ik leuk vond aan het brede aanbod van SDSU is dat je vakken kan kiezen waar je in Nederland nooit de tijd of de mogelijkheid voor zou hebben. Verder kreeg ik les van een hele bewonderenswaardige professor die met zijn marketingcampagne ervoor heeft gezorgd dat wij nu allemaal Amazon kennen. Zijn lessen, gevuld met verhalen over zijn avonturen in het zakenleven, waren mijn favoriet. 

Palmbomen aan de kust in San Diego, Californië

San Diego State heeft een prachtige campus met een heleboel mooie plekjes. Deze plekjes waren favoriet om even van een prachtig uitzicht te genieten of te studeren, want leren wordt toch echt iets minder erg met palmbomen om je heen of aan het zwembad. ;) De campus heeft namelijk ook ‘Aquaplex’, wat een heerlijk zwembad is met ligbedjes en een hot tub. Hier heb ik me dan ook hele middagen vermaakt. Ook de wekelijkse Farmer’s Market was een van mijn favoriete activiteiten op campus. Iedere week stond heel het plein voor Heppner Hall vol met kraampjes met allerlei verschillende soorten eten. Van barbecue, Afrikaans tot Japans, alles komt voorbij.

Evi loves international food

Verder heeft San Diego zelf heel veel leuke plekken te bieden. Pacific en Mission Beach behoorden zeker tot mijn favorieten. Deze heerlijke stranden zitten bomvol met leuke winkeltjes en restaurantjes, waar ik dan ook vaak te vinden was. Ook Fashion Valley Mall was een van mijn favoriete plekjes om even lekker te winkelen of alleen maar aan window shopping te doen. San Diego ligt ook in de buurt van een heleboel andere steden die je dan ook makkelijk kan bezoeken zoals Los Angeles, Las Vegas en San Francisco. Allemaal geweldige steden die gemakkelijk met de bus, trein of vliegtuig te bereiken zijn. Met Spring Break ben ik met vrienden naar Rosarito, Mexico, geweest waar ik een week lang het uitgaansleven van Mexico heb meegemaakt en een geweldige tijd heb gehad. Dit kan ik dan ook iedereen aanraden. 

Kortom, mijn tijd aan SDSU is een geweldige ervaring geweest waarin ik veel heb geleerd en vrienden voor het leven heb gemaakt. Als je meer wil weten mag je me altijd een mailtje sturen of kan je een kijkje nemen op mijn blog.

Meer informatie over San Diego State University?
Neem contact op

Annick Schuiling

Universiteit: San Diego State University
Opleiding: Study abroad programma

Annick heeft een semester aan San Diego State University gestudeerd. Ze heeft zich geen moment verveeld en het beeld dat zij had van een Amerikaanse school bleek te kloppen.

Annick en Melanie op het strand in Californië
Annick (links) met vriendin Melanie op het strand in Californië

Studeren in Amerika

Het is altijd al mijn droom geweest om in Amerika te studeren en wonen. Tijdens de middelbare school is het helaas niet gelukt om naar High School te gaan hier in de VS. Toen ik de kans kreeg om voor mijn studie Vastgoed en Makelaardij naar het buitenland te gaan tijdens de minor periode, heb ik er alles aan gedaan om dit in Amerika te kunnen doen. Dankzij KILROY heb ik mijn droom eindelijk waar kunnen maken en hier zit ik dan, in Californië!

San Diego State University

San Diego State University is een hele fijne universiteit. De campus is niet te groot, dus binnen een paar dagen weet je precies alles te vinden. Iedereen is enorm vriendelijk en er zijn heel veel buitenlandse studenten, dus je bent nooit alleen. Je kan op campus vrijwel elke sport beoefenen, je hebt overal eettentjes en elke week zijn er activiteiten. De docenten zijn ook erg behulpzaam. Ze houden er rekening mee dat studenten uit het buitenland komen, dus als je extra hulp nodig hebt of iets niet begrijpt, kan je altijd bij ze terecht.

Het leuke vind ik dat mijn typische beeld van hoe een Amerikaanse school eruit ziet, ook echt bleek te kloppen. Mensen die voorbij fietsen op beach cruisers, skateboarders, mooie grote gebouwen, de tafeltjes met stoeltjes eraan vast, dat is exact hoe SDSU is. Het schoolsysteem is wel echt anders dan in Nederland, het is veel meer werk dan gedacht. In Nederland doe ik nooit zoveel voor school om het te halen, maar dat is hier wel anders! Dat was het enige waar ik echt aan moest wennen. Maar verder, fantastisch allemaal.

San Diego

Ik kan over San Diego heel kort zijn, wat een geweldige stad! Zelf woonde ik niet op campus maar vlakbij, en het is allemaal heel goed geregeld met het openbaar vervoer. Met de trolley (soort metro) en de bus kan je overal komen en wanneer je in het weekend een auto huurt, is alles net wat makkelijker te bereiken. Ik heb me hier geen moment verveeld of onveilig gevoeld.

Omdat San Diego zo ideaal ligt, kan je gemakkelijk naar steden zoals Los Angeles en Las Vegas. Ik raad je aan om in het voorjaar je semester hier te doen. Het grote festival Coachella is namelijk op twee uur rijden hiervandaan en als je celebrities wilt spotten en van geweldige muziek wilt genieten, ga hier dan zeker heen. Mijn tijd hier is voorbij gevlogen en was echt meer dan fantastisch. Ik heb enorm genoten en zou willen dat ik langer kon blijven, gelukkig heb ik er nog een maand reizen achteraan geplakt!

Foto's van Annick tijdens haar studie in Amerika

Meer informatie over San Diego State University?
Neem contact op

Pelle Roos

Universiteit: San Diego State University
Opleiding: Study abroad programma

Pelle wilde in zijn tussenjaar een study abroad programma volgen aan San Diego State University. De studieadviseurs van KILROY hielpen hem op weg naar zijn droombestemming.

Pelle op Hollywood BoulevardPelle op de Hollywood Walk of Fame in LA

Studeren in Amerika

Nadat ik mijn havodiploma gehaald had, wist ik nog niet precies wat ik wilde doen. Eigenlijk wilde ik heel graag in de VS studeren. Toen ik erachter kwam dat dit met KILROY een (of twee) semesters heel goed mogelijk is in je tussenjaar, was de keuze snel gemaakt. En als je dan aan de VS denkt, is als je het mij vraagt de Californische kust toch echt de beste plek! In San Diego is het, ook in de winter, elke dag zo’n 25 graden!

San Diego State University

San Diego State University heeft een hele mooie campus die op 20 minuten afstand ligt van de mooie stranden van Californië. Ik heb op de campus gewoond. De basketbal arena, het baseball stadium en de gratis gym + zwembad lagen op loopafstand. Ik woonde hier met veel andere internationale studenten, maar ook met Amerikaanse. Hierdoor leerde ik heel snel veel mensen kennen van verschillende culturen, wat heel leuk is. Het niveau was erg goed te doen, dus ik had genoeg tijd over om te genieten van wat San Diego te bieden heeft.

Campus van SDSU

San Diego

San Diego is een hele leuke stad met wijken als Pacific Beach, Ocean Beach en La Jolla waar je zeker een keer moet gaan surfen. Via de universiteit kun je surflessen nemen voor college credit! Verder liggen steden als Los Angeles en San Francisco voor Amerikaanse begrippen helemaal niet zo heel ver weg. Ook Mexico ligt praktisch om de hoek en zou ik zeker niet overslaan. Mijn tijd in San Diego was top en ik zou het zo weer doen!

Foto's van Pelle tijdens zijn studie in Amerika

Pelle en zijn vrienden op Mission Beach in Amerika
Pelle en zijn vrienden op Mission Beach in AmerikaPelle met vrienden op het strand in MexicoPelle met vrienden op het strand in MexicoPelle met vrienden in CaliforniëPelle met vrienden bij het Griffith Observatory in LA

Meer informatie over San Diego State University?
Neem contact op

naar boven

Catherine

Universiteit: San Diego State University

Catherine vertelt je in deze video meer over studeren aan het American Language Institute van San Diego State University.

Meer informatie over San Diego State University?
Neem contact op
Contact