San Diego State University

Studentenhuisvesting aan San Diego State University

Huisvesting aan San Diego State University

Wil jij studeren aan San Diego State University in Californië, Amerika, maar weet je niet waar je kunt wonen? Dan helpen wij je graag! We informeren je over huisvesting voor studenten in San Diego en over het studentenleven op de campus.

Studentenhuisvesting in San Diego

San Diego State University (SDSU) biedt goede huisvestingsmogelijkheden en werkt nauw samen met een aantal aanbieders. Je kunt kiezen uit de onderstaande mogelijkheden:

 • University Towers Dormitory: Bij de University Towers Dormitory, gelegen op loopafstand van de hoofdcampus, deel je een kamer met een andere student. Maaltijden zijn inclusief, 7 dagen per week. Ook heb je toegang tot een gedeelde keuken.
 • On-Campus Apartments: Een On-Campus Apartment, gelegen op loopafstand of een korte rit met de shuttle bus van de campus, deel je met andere studenten. Je hebt dan een gezamenlijke keuken. Prijzen zijn afhankelijk van het aantal kamers en of je de slaapkamer en badkamer deelt of niet.
 • Homestay: Homestay betekent dat je inwoont bij een Amerikaanse gastgezin, inclusief twee maaltijden per dag.
 • Off-Campus Apartments: Veel studenten kiezen ervoor samen met een paar andere studenten een appartement buiten de campus te huren. Vaak is dit het goedkoopste alternatief. De universiteit kan je hierbij helpen. Geliefde wijken onder studenten zijn Mission Beach en Pacific Beach.

Er is altijd woonruimte die aansluit bij jouw wensen en budget. Neem contact op met onze studieadviseurs voor meer informatie.

Hardlopen op het strand in Californië tijdens je studie aan SDSU
Ga hardlopen op het strand – gewoon omdat het kan

Campus San Diego State University

De idyllische universiteitscampus van SDSU ligt op maar tien minuten afstand van de mooiste stranden van Californië. Via het door de universiteit beheerde Mission Bay Aquatic Center kun je verschillende watersportactiviteiten doen, zoals surfen en waterskiën. De campus heeft uitstekende faciliteiten en diensten, zoals;

 • moderne studieruimten,
 • diverse sportfaciliteiten,
 • een zwembad,
 • een bibliotheek,
 • diverse winkels,
 • gezellige cafés, en
 • een toegewijd support team dat je op weg helpt op de universiteit en tijdens je studie in Amerika.

Vervoer

Openbaar vervoer is prima geregeld. San Diego heeft een goed metrosysteem, the Trolley genoemd, dat ook een station heeft op de SDSU campus op slechts drie minuten lopen van het American Language Institute (ALI).

Studentenleven aan SDSU

Naast een uitgebreide keuze aan vakken, heb je ook een uitgebreide keuze aan studentenactiviteiten aan SDSU. Het studentenleven in San Diego is bruisend! Je kunt je aansluiten bij een van de vele studentenverenigingen en clubs en deelnemen aan allerlei activiteiten, zoals bij het International Student Centre waar je vrienden maakt van over de hele wereld.

Friends forever
Maak vrienden van over de hele wereld

Het ALI organiseert regelmatig sociale activiteiten ter bevordering van je Engelse taalvaardigheid, interculturele betrokkenheid en een actieve levensstijl. Je kunt deelnemen aan allerlei vrijwilligersprogramma's, outdoor & sportactiviteiten en vele culturele evenementen.

Meer informatie over San Diego State University?
Neem contact op
Contact