San Diego State University

Studeren aan San Diego State University

Opleidingen aan San Diego State University

Als Nederlandse student kun je je aanmelden voor een English Language Program, certificate opleiding, of een of twee semesters studeren als study abroad-student aan San Diego State University in Californië, Amerika. Je krijgt les van ervaren docenten en hebt keuze uit vele vakken.

Wat kan ik studeren aan San Diego State University?

KILROY biedt je samen met het American Language Institute (ALI) de mogelijkheid om een of twee semesters te studeren aan San Diego State University (SDSU). Dit kun je doen als minor voor je studie in Nederland of direct na de middelbare school.

Je kunt kiezen uit de onderstaande studiemogelijkheden:

  • English Language Programs
    Het ALI biedt diverse Engelse taalcursussen voor uiteenlopende doeleinden. Je kunt je bijvoorbeeld een English Language program (ELP) doen gericht op het verbeteren van je academische communicatievaardigheden in het Engels. Of een ELP waarbij je Engelse taal combineert met business studies.
  • Certificate opleidingen
    Ook kun je verschillende certificate opleidingen doen, zoals in de studierichtingen bedrijfseconomie of hospitality en toerisme.
  • Study abroad: 1 of 2 semesters studeren aan SDSU
    SDSU biedt ruim tachtig verschillende studierichtingen waaruit je kunt kiezen als study abroad student. Je kunt kiezen voor het Semester at SDSU General Courses program of het Semester at SDSU Business Courses program.

Als je je aanmeldt voor het General Courses program, kun je kiezen uit een groot aanbod aan SDSU vakken, variërend van bedrijfseconomie, techniek tot geschiedenis of kunstvakken. Je studeert samen met Amerikaanse en internationale studenten.

Bij het Business Courses program, studeer je samen met internationale studenten en kun je kiezen uit een groot aanbod aan vakken in de studierichting bedrijfseconomie, zoals bedrijfsadministratie, finance, management en marketing. Ook kun je hierbij, als je wilt, enkele algemene vakken kiezen uit het General Courses program

Let op: Er is geen zekerheid dat je de vakken van je eerste keuze kunt volgen. Door middel van het zogeheten 'crashing-system' registreer je je online bij aankomst al naar gelang er plaats is bij de vakken van jouw voorkeur. De eerste paar weken kun je je vervolgens alsnog inschrijven voor andere vakken. Alle studenten hebben dan namelijk de mogelijkheid om hun vakken te wijzigen.

Neem contact op met onze studieadviseurs voor meer informatie over de studiemogelijkheden aan SDSU. We helpen je bij het maken van een goede studiekeuze en met de aanmeldingsprocedure.

Wanneer starten de semesters?

Het academisch jaar bestaat uit twee semesters die starten in augustus en januari. Het najaarssemester loopt van eind augustus tot eind december en het voorjaarssemester start in januari en eindigt eind mei. We raden je aan minimaal zes maanden voor aanvang van het semester te beginnen met je aanmelding bij SDSU, aangezien de universiteit een vroege deadline hanteert. 

Studierichtingen en vakken aan SDSU

Aan SDSU kun je opleidingen en vakken volgen in onderstaande studierichtingen:

Meer informatie over San Diego State University?
Neem contact op
Contact