Santa Barbara City College

Studeren in het prachtige Santa Barbara, Californië
 

Studeren aan Santa Barbara City College

Aan Santa Barbara City College (SBCC) in het zonnige Californië, Amerika kun je uitstekende opleidingen volgen tegen een voordelig collegegeldtarief. SBCC is een community college waar je een half jaar of een jaar kunt studeren of een tweejarige Associate degree (Ad) opleiding kunt doen.

Op deze pagina vind je algemene informatie over SBCC. Op de subpagina’s informeren wij je over de opleidingen, het studentenleven in Santa Barbara, de studentenhuisvesting, aanmeldingsprocedure en over ervaringen van studenten.

Als je een periode in Amerika wilt gaan studeren, dan is Santa Barbara City College een prima keuze. Dit college is erg populair onder internationale en Amerikaanse studenten en ligt vlakbij het strand in het zonnige Californië, wat het natuurlijk extra aantrekkelijk maakt om hier je studie in het buitenland te doen. Ook aantrekkelijk aan SBCC is dat het collegegeld erg voordelig is vergeleken met andere hoger onderwijsinstellingen in Amerika.

Wat kan ik studeren aan Santa Barbara City College?

Aan SBCC kun je een of twee semesters studeren als study abroad student. Ook kun je er een Associate degree doen. Dit zijn de eerste twee jaar van een bachelor waarna je kunt doorstromen naar een Amerikaanse universiteit om de bachelor af te ronden. Je hebt keuze uit vakken in meer dan tachtig verschillende studierichtingen, waaronder business, film & tv, grafische vormgeving, journalistiek en psychologie om er maar een paar te noemen.

Lees meer over de studiemogelijkheden op de pagina Opleidingen aan Santa Barbara City College.

5 Goede redenen om te studeren aan Santa Barbara City College

  1. De campus van SBCC ligt op een unieke locatie aan de zonnige kust van Californië uitkijkend over de Grote Oceaan, vlakbij het strand en de bergen.
  2. Je krijgt les in kleine klassen van uitstekende docenten. Het gemiddelde aantal studenten per klas is 28.
  3. Aan SBCC studeren ruim 20.000 studenten, waarvan meer dan 1.300 internationale studenten uit meer dan 70 verschillende landen wereldwijd. Je bent dus zeker niet de enige internationale student en maakt vrienden van over de hele wereld.
  4. Na het voltooien van een Associate degree aan SBCC heb je de mogelijkheid om je aan te melden voor een transfer naar de University of California of een andere Amerikaanse universiteit waar je je bacheloropleiding kunt afronden. Zo sla je twee vliegen in een klap; je kunt je bacheloropleiding zonder vertraging afronden en de eerste twee jaar van de bachelor betaal je een voordeliger collegegeldtarief dan aan de universiteit.
  5. Je kunt je aansluiten bij een van de ruim vijftig studentenverenigingen die SBCC rijk is, variërend van ‘adventure club’ tot ‘designclub’.

Uitzicht over Santa Barbara
Uitzicht over Santa Barbara

Academische reputatie van SBCC

  • SBCC is door het prestigieuze Aspen Institute uitgeroepen tot een van de Top 10 US Community College.
  • SBCC is geaccrediteerd door de Accrediting Commission of Community and Junior Colleges (ACCJC).
  • In 2014 ontving SBCC de Academic Senate for California Community Colleges' Hayward Award for Excellence in Education.

Wat kost het om te studeren aan SBCC?

Het collegegeld aan SBCC is erg voordeling in vergelijking met andere Amerikaanse hoger onderwijsinstellingen. De studieadviseurs van KILROY informeren je graag over de exacte kosten van de opleiding of vakken van je voorkeur. Hieronder geven we je een indicatie van het collegegeld:

Study abroad: ca. 3.744 USD per semester (twaalf units)*
Associate degree: vanaf ca. 9.316 USD per jaar*

*Om als internationale student toegelaten te worden aan SBCC, moet je kunnen aantonen dat je beschikt over ca. 24.989 USD. Dit is wat je voor één volledig studiejaar (twee semesters) nodig hebt voor het collegegeld, woonruimte, boeken, eten en zakgeld.

Wil je meer weten over SBCC?

Hoe KILROY je helpt als je wilt studeren aan SBCC

KILROY biedt je begeleiding bij het vinden van een studie aan SBCC, de praktische voorbereiding en de aanmelding bij de onderwijsinstelling. Onze studieadviseurs staan voor je klaar.

Meer informatie over Santa Barbara City College?
Neem contact op
Contact