Santa Monica College

Entree van de bibliotheek aan Santa Monica College

Huisvesting aan Santa Monica College

Santa Monica College heeft vijf campussen: de hoofdcampus en vier campussen binnen een straal van 1,5 tot 3 km van de hoofdcampus. De hoofdcampus ligt op slechts twintig minuten van het centrum en strand van Santa Monica. En ook het centrum van Los Angeles is vlakbij.

Huisvesting voor studenten in Santa Monica

Er is geen huisvesting op de campus zelf. Wel heeft Santa Monica College (SMC) een bureau Huisvesting. Wanneer je bij aankomst een afspraak maakt met de coördinator studentenhuisvesting (housing coordinator), heb je meestal binnen drie tot vier dagen geschikte woonruimte gevonden. Het bureau Huisvesting beschikt altijd over een recente lijst met vrijstaande kamers. De gemiddelde huurprijs is ca. 800 tot 1.000 USD per maand voor een kamer in een gedeeld appartement.

Neem contact op met de studieadviseurs van KILROY voor meer informatie.

Santa Monica harbour

Faciliteiten op de campus

SMC houdt een oriëntatie bijeenkomst voor internationale studenten voor aanvang van het semester. Het college heeft ca. vijftien studieadviseurs voor international studenten in dienst. Zij helpen je met het kiezen van en inschrijven voor je vakken.  SMC biedt gratis vakinhoudelijke ondersteuning (tutoring services). Ook heeft het college faciliteiten voor gehandicapte studenten. Verder zijn op de campus onder andere computerruimten, diverse sportfaciliteiten en een actieve studentenverenigingen aanwezig.

Zwembad SMC
Vervoer in Santa Monica

Het openbaar vervoer in Santa Monica en van en naar het centrum van Los Angeles is goed geregeld. Met je identiteitskaart van Santa Monica College (SMC ID-card) kun je gratis reizen met de Big Blue Bus (24/7).

Veel studenten maken gebruik van een fiets. Je kunt dus ook gewoon op de fiets naar Santa Monica Beach! Het is 3,7 km naar Downtown Santa Monica en het strand, 6,5 km naar Venice Beach, 32 km naar Hollywood en 18 km naar het vliegveld LAX airport.

Meer informatie over Santa Monica College?
Neem contact op
Contact