University of California - Berkeley

UC Berkeley behoort tot de beste universiteiten in de VS en wereldwijd
 

Studeren aan University of California Berkeley Extension

University of California Berkeley (UC Berkeley) in het zonnige Californië is een van de beste universiteiten in de Verenigde Staten. Er studeren ruim 35.000 studenten uit de hele wereld en door deze internationale gemeenschap is het een geweldige universiteit om aan te studeren. KILROY werkt samen met UC Berkeley Extension, wat onderdeel uitmaakt van UC Berkeley en waar je als Nederlandse student interessante International Diploma Programs kunt volgen.

Op deze pagina vind je algemene informatie over studeren aan University of California Berkeley. Op de subpagina’s informeren wij je over de opleidingen, het studentenleven in Berkeley, de studentenhuisvesting en aanmeldingsprocedure.

Waarom studeren aan University of California Berkeley Extension?

  • UC Berkeley is een van de tien openbare universiteiten van het University of Californië-netwerk in de Amerikaanse staat Californië en behoort tot de beste universiteiten in de VS en wereldwijd.
  • UC Berkeley Extension biedt interessante International Diploma Programs. Dit zijn intensieve, fulltime opleidingen op masterniveau in de studierichting bedrijfseconomie waarmee je jouw carrière in het (internationale) bedrijfsleven een kickstart kunt geven.
  • Je kunt je studie combineren met een stage.
  • Met een International Diploma Program van een gerenommeerde onderwijsinstelling als UC Berkeley ben je verzekerd van kwaliteit.
  • Je studeert samen met ruim 35.000 studenten uit de hele wereld.
  • De universiteit heeft meer dan 1.000 studentenverenigingen waar je je bij kunt aansluiten. Je hebt dus veel mogelijkheden om studenten met dezelfde interesses te ontmoeten.
  • UC Berkeley is gevestigd in Berkeley in de San Francisco Bay Area op slechts 20 minuten van de geweldige stad San Francisco. Hier is altijd wel iets te leuks te doen, van concerten en festivals tot sportevenementen.

Studeren in San Francisco - Berkeley
Berkeley ligt op slechts 20 minuten van San Francisco

Wat kan ik studeren aan University of California Berkeley Extension?

UC Berkeley Extension biedt interessante International Diploma Programs (IDP) in de studierichting bedrijfseconomie. Dit zijn opleidingen op masterniveau waarmee je jouw carrière in het (internationale) bedrijfsleven een kickstart kunt geven en waarbij je, in minder tijd dan een MBA opleiding, een certificaat ontvangt. Tijdens de opleiding krijg je bovendien de kans om, tijdens een stage, de opgedane kennis direct in de praktijk toe te passen bij een Amerikaans bedrijf.

Lees meer over de verschillende soorten IDP opleidingen van UC Berkeley Extension op de pagina Opleidingen aan UC Berkeley Extension.

UC Berkeley in de ranglijsten

UC Berkeley staat hoog in de internationale ranglijsten van de beste universiteiten ter wereld, zoals:

  • op plaats 3 in de Academic Ranking of World Universities 2016 (ARWU),
  • op plaats 10 in de Times Higher Education World University Rankings 2017, en
  • op plaats 27 in de QS World University Rankings 2018.

Wat kost het om te studeren aan UC Berkeley Extension?

Het collegegeld aan UC Berkeley Extension varieert per opleiding. Onze studieadviseurs informeren je graag over de exacte kosten van de opleiding van je voorkeur. Hieronder geven we je een indicatie van het collegegeld:

IDP (4 maanden): ca. 13.600 USD
IDP (8 maanden inclusief stage): ca. 16.600 USD
MBT (12 maanden): ca. 29.300 USD

Neem contact op met onze studieadviseurs voor meer informatie over de exacte studiekosten, een schatting van de kosten voor levensonderhoud in Berkeley, Californië.

Hoe kan KILROY me helpen met een studie aan UC Berkeley?

KILROY biedt je begeleiding bij het vinden van de juiste studie aan UC Berkeley Extension, van de praktische voorbereiding tot en met de volledige aanmelding bij de universiteit. Onze studieadviseurs staan voor je klaar. Maak een gratis afspraak.

Meer weten over UC Berkeley?
Bezoek de website van UC Berkeley Extension

Meer informatie over University of California - Berkeley?
Neem contact op
Contact