University of California - Berkeley

Studentenleven op de campus van UC Berkeley - Wheeler Hall

Huisvesting aan University of California Berkeley

Wil jij studeren aan University of California Berkeley in Californië, Amerika, maar weet je niet waar je kunt wonen? Dan helpen wij je graag! We informeren je over huisvesting voor studenten en over het studentenleven op de campus. Het gebouw van de University of California Berkeley Extension ligt een paar straten van de hoofdcampus af in het centrum van Berkeley.

Studentenhuisvesting aan UC Berkeley

Welk type huisvesting je kiest tijdens je studie aan University of California Berkeley (UC Berkeley), hangt af van je voorkeur en budget. Je kunt kiezen voor een typisch Amerikaanse 'dormitory', in je eigen appartementje wonen of een appartement delen met andere studenten. Ook een 'homestay' ofwel gastgezin is mogelijk. Je woont dan bij een Amerikaanse familie.

Er zijn vele mogelijkheden zowel in Berkeley als in San Francisco, met of zonder maaltijden en met of zonder kamergenoot van UC Berkeley Extension. De verschillende opties zijn:

  • Een dormitory is een goede keuze als je van structuur houdt en het geeft je de kans om veel nieuwe mensen te ontmoeten.
  • Een appartement is meer geschikt voor studenten die onafhankelijkheid en privacy zoeken en een rustige omgeving nodig hebben om te studeren.
  • Homestay is een goede optie als je je eigen kamer wilt bij een Amerikaans gastgezin. De gastgezinnen zijn behoorlijk geliefd onder studenten en je kunt kiezen uit gezinnen in San Francisco, Berkeley of andere plaatsen in de omgeving.
  • Hotels or hostels raden we aan voor de eerste paar dagen om te kunnen zoeken naar huisvesting voor de langere termijn.

Let op: Hoewel de universiteit je in contact kan brengen met huisvestingsinstanties, de overeenkomst voor huisvesting is tussen de student en de huisvestingsinstantie.

Bekijk voor je een huurovereenkomst tekent altijd zelf de woonruimte en lees het contract goed door. Het verbreken van een overeenkomst of eerder vertrekken kan serieuze juridische gevolgen veroorzaken. International Student Services kan geen juridisch advies geven, zij zullen je doorverwijzen naar Renter’s Assistance op de campus.

Kijk hier meer informatie over huisvesting in San Francisco en Berkeley of neem contact op met onze studieadviseurs voor meer informatie.

Studentenleven aan UC Berkeley in Californië, Amerika

Faciliteiten op de UC Berkeley campus

De hoofdcampus is enorm groot en heeft vele sportfaciliteiten, clubs en bibliotheken. Van alle gemakken voorzien dus.

Meer informatie over University of California - Berkeley?
Neem contact op
Contact