University of California - Berkeley

Ontdek San Francisco tijdens je studie aan UC Berkeley

Studentenleven in Berkeley, Californië

Het studentenleven in Berkeley, Californië is leuk en uitdagend! Berkeley is een dynamische stad in de San Francisco Bay Area en als student aan University of California Berkeley Extension studeer je midden in het centrum van Berkeley.

Studeren in Berkeley, Californië

Als student aan University of California Berkeley Extension studeer je in Berkeley, een kleine stad in Californië met ruim 102 duizend inwoners. De stad is met haar vele universiteitscampussen een echte kennisstad en staat bekend om haar liberale karakter en bloeiende kunstscene. In de San Francisco Bay Area ontmoet je mensen met diverse culturele achtergronden en wordt diversiteit en creativiteit door de bevolking met open armen verwelkomd. Creatieve pioniers zijn hier begonnen en uitgegroeid tot grote bedrijven als Google en Pixar Studios.

Studentenleven in Berkeley en omgeving

In het centrum van Berkeley kun je je niet vervelen. Bezoek een van de vele filmhuizen, theaters en muziekcentra, neem een heerlijke cappuccino of latte op een van de gezellige terrasjes of maak een wandeling door de Berkeley Hills.

Huur in het weekend een fiets om San Francisco te verkennen en fiets over de Golden Gate Bridge. Fietsen is erg populair in Berkeley en in de bergen in de omgeving kun je prachtige tochten maken. 

Fiets over de Golden Gate Bridge in San Francisco tijdens je studie aan UC Berkeley

Of neem de kabeltram via Chinatown naar Fisherman’s Wharf. 

Spring op een kabeltram in San Francisco tijdens je studie aan UC Berkeley

In Noord-Californië heb je vele werelden binnen handbereik! Napa Valley - met zijn wijngaarden, restaurants en winkels - is slechts een uur van San Francisco. Je kunt in een uur naar Los Angeles vliegen of in vier uur naar Lake Tahoe rijden, waar je kunt skiën. Het is vier uur rijden naar Yosemite National Park, een van de bekendste natuurgebieden van de VS, met spectaculaire rotsformaties, wandelpaden en watervallen.

Studentenkorting in Californië

Met de ISIC kaart heb je toegang tot een netwerk van studentenkortingen wereldwijd en dus ook in Californië, Amerika, zowel online als offline. Download gratis de ISIC Benefits App en vind de beste voordelen voor studenten. Koop hier de ISIC studentenkaart.

Klimaat in Californië

Het milde klimaat in Berkeley, Californië is geweldig. Het grootste deel van het jaar is het er warm en zonnig en het regent er maar zelden. De nachten kunnen fris zijn, dus neem naast zomerkleding en badkleding ook iets warms mee! In de staat Californië vind je enkele van de heetste plaatsen op aarde, maar ook koude berggebieden.

Vervoer in San Francisco Bay Area

In Berkeley, San Francisco en de Bay Area kun je gebruik maken van een goed openbaar vervoersysteem. Wil je verder reizen en Californië en omgeving gaan ontdekken, huur dan een auto of een fiets.

Reisinformatie San Francisco

De reisexperts van KILROY kunnen je nog veel meer vertellen over reizen naar San Francisco. Bijvoorbeeld over voordelige vliegtickets, hostels en hotels, autohuur en reizen.

Meer informatie over University of California - Berkeley?
Neem contact op
Contact