University of California - Los Angeles

Studeren aan University of California Los Angeles met haar prachtige campusgebouwen
 

Studeren aan University of California Los Angeles

In 1919 richtte de University of California Los Angeles (UCLA) de tweede campus op binnen het University of California systeem, een netwerk van tien universiteitscampussen verspreid over de staat Californië. Sindsdien is UCLA uitgegroeid tot een wereldwijd gerenommeerde onderzoeksuniversiteit. De onderwijsinstelling heeft Nobelprijswinnaars, Guggenheim Fellows, National Academy of Sciences leden, kunstenaars, muzikanten en Olympiërs voorgebracht. Het is dan ook geen verrassing dat UCLA de meeste aanmeldingen ontvangt van alle universiteiten in de Verenigde Staten. Als Nederlandse student kun je vakken volgen aan UCLA Extension of het College of Letters and Science.

Waarom studeren aan University of California Los Angeles Extension?

Wie wil er nu niet studeren in Los Angeles (LA)? LA is een zeer open en vooruitstrevende stad en deze cultuur vind je vooral terug op de universiteitscampus. Het studentenleven is er bruisend, de opleidingen zijn interessant en uitdagend en de instelling geniet wereldwijd veel erkenning.

Wat kan ik studeren aan UCLA Extension?

University of California Los Angeles Extension (UCLA Extension) biedt interessante en uitdagende certificate programma´s (verkorte opleidingen voor young professionals) in de meest uiteenlopende studierichtingen zoals finance, marketing, scenarioschrijven en techniek. Vaak met de mogelijkheid om stage te lopen, zodat je naast je studie tevens waardevolle werkervaring opdoet.

Wil je korter studeren? Kies dan voor een study abroad programma. Als study abroad student kun je één of meerdere quarters vakken volgen aan UCLA Extension en/of UCLA College of Letters and Science. Je kunt dit bijvoorbeeld doen als minor voor je studie in Nederland. Bespreek dan vooraf met je studiebegeleider of de in Amerika behaalde studiepunten meetellen voor je Nederlandse opleiding.

Lees meer over de opleidingen aan UCLA

Academische erkenning

UCLA is een van de bekendste en meest gerenommeerde universiteiten in de Verenigde Staten. Na UC Berkeley is het een van de top openbare universiteiten van het land. Ook staat de onderwijsinstelling hoog in de internationale onderwijsrankings voor onder andere haar wetenschappelijke onderzoek en publicaties, haar faciliteiten en het aantal beroemde alumni.

UCLA staat op plaats 33 in de QS World University Rankings 2018, op plaats 14 in de Times Higher Education World University Rankings 2016-17 en op 12 in de Academic Ranking of World Universities 2015 (ARWU).

Feiten & cijfers

Totaal aantal bachelorstudenten: 28.000
Totaal aantal masterstudenten: 13.000
Totaal aantal internationale studenten: 3.000

Wat kost het om te studeren aan UCLA Extension?

Study Abroad: vanaf ca. 4.850 USD per quarter*
Certificate opleidingen: vanaf ca. 7.575 USD per 2 quarters*
English Language Programs: vanaf ca. 2.365 USD voor 4 weken

*Prijzen zijn afhankelijk van de vakken of de studierichting die je kiest en van het aantal quarters dat je volgt. Om toegelaten te worden als study abroad student, moet je kunnen aantonen dat je over een budget van ca. $15,390 USD per quarter beschikt. Om toegelaten te worden als certificate student, moet je kunnen aantonen dat je over een budget van ca. $26,300 per jaar beschikt. Dit is wat je nodig hebt voor het collegegeld, woonruimte, boeken, eten en zakgeld.

Hoe kan KILROY me helpen met een studie aan UCLA Extension?

KILROY biedt je begeleiding bij het vinden van de juiste studie aan UCLA Extension, van de praktische voorbereiding tot en met de volledige aanmelding bij de universiteit. Onze studieadviseurs staan voor je klaar.

Meer informatie over University of California - Los Angeles?
Neem contact op
Contact