University of California - Los Angeles

Het studentenleven aan UCLA is, net als het klimaat, zeer aangenaam

Huisvesting aan University of California Los Angeles

De grote campus van University of California Los Angeles (UCLA) ligt aan de voet van de prachtige Santa Monica Mountains op slechts 8 km van de westkust bij Santa Monica en wordt begrensd door Sunset Boulevard in het noorden. Het studentenleven is hier, net als het klimaat, zeer aangenaam.

Studentenhuisvesting

De meeste internationale studenten wonen buiten de campus. De beste huisvestingsmogelijkheden vind je in de omgeving van de naastgelegen en gezellige wijk Westwood. Het UCLA Community Housing Office (CHO) kan je helpen bij het vinden van geschikte woonruimte.

Neem contact op met de studieadvseurs van KILROY voor meer informatie.

Campus

De UCLA campus is zo mooi en indrukwekkend dat het wekelijks honderden bezoekers trekt, vooral in het voorjaar en de zomer. De architectuur van de campusgebouwen Royce Hall en Powell Library is prachtig. Het dagelijkse zonlicht en het feit dat het een zeer veilge campus is zorgen voor een prettige sfeer. Er vinden veel activiteiten plaats, dus vervelen zul je je hier zeker niet.

Faciliteiten

UCLA biedt diverse uitstekende faciliteiten* zoals:

  • bibliotheken;
  • restaurants;
  • winkels, zoals de Associated Students Store;
  • chillplekken, zoals de Ackerman Student Union of het Sunset Canyon Recreation Center waar je heerlijk kunt zonnen;
  • sportfaciliteiten, zoals het John Wooden Center.

*Om hiervan gebruik te maken heb je als UCLA Extension Certificate Student in sommige gevallen een student BruinCard identification nodig.

Sport is een belangrijk onderdeel van het Amerikaanse studentenleven. Op de campus bevindt zich het Pauley Pavilion, een gloednieuw sportcomplex voor basketbal, volleybal, en atletiek dat tijdens wedstrijden vol zit met juichende studenten en fans. Het UCLA football team speelt de thuiswedstrijden altijd in de Rose Bowl arena. Dit stadion heeft een maximale bezetting van 90.000 supporters en zit iedere thuiswedstrijd vol.

Vervoer

De meeste UCLA studenten wonen vlakbij de campus. Het voordeel daarvan is dat je het drukke verkeer van LA vermijdt en geen auto nodig hebt. Westwood Village ligt op loopafstand van de campus en biedt veel entertainment en met de bus kun je gemakkelijk naar plaatsen zoals Santa Monica.

Meer informatie over University of California - Los Angeles?
Neem contact op
Contact