University of California - San Diego

Huisvesting en campus University of California San Diego

Huisvesting aan University of California San Diego

Wil jij studeren aan University of California San Diego in Californië, Amerika, maar weet je niet waar je kunt wonen? Dan helpen wij je graag. We informeren je over huisvesting voor studenten in San Diego en over het studentenleven op de campus.

Studentenhuisvesting in San Diego

San Diego is een geweldige plaats om te verblijven en als internationale student kun je kiezen uit verschillende huisvestingsmogelijkheden.

On-campus: Huisvesting op de campus is alleen mogelijk wanneer je aan UCSD studeert in juli of augustus. Informeer bij de studieadviseurs van KILROY naar de 10-week on-campus housing.

Tuolumne Apartmenten van UCSD

Off-campus: Indien je huisvesting zoekt buiten de campus, kan UCSD je helpen met het vinden van woonruimte in de vlakbij gelegen appartementen van Anatolia Housing. Zij bieden vele mogelijkheden in diverse prijscategorieën. De appartementen liggen op slechts 15 minuten met de bus of fiets van de campus. Je woont samen met drie andere internationale studenten (van hetzelfde geslacht) in een appartement. Ieder appartement heeft een gedeelde woonkamer, keuken en twee badkamers en je deelt een kamer met één student. Er zijn enkele mogelijkheden voor privékamers of huisvesting voor stelletjes. 

Homestay: Ook kun je kiezen voor homestay. Je woont dan bij een Amerikaanse gastgezin en maakt zo het dagelijks leven in Californië van dichtbij mee. Homestay is inclusief twee maaltijden per dag.

Zelf een kamer zoeken: Veel studenten kiezen ervoor om samen met een paar andere studenten een appartement buiten de campus te huren. Vaak is dit het goedkoopste alternatief. Geliefde wijken onder studenten zijn:

  • Mission Beach,
  • Pacific Beach,
  • University Town Center en
  • La Jolla.

Betaal echter nooit voordat je het appartement met eigen ogen hebt gezien. Regel daarom eerst tijdelijke huisvesting voor de eerste paar dagen van je verblijf in San Diego, boek bijvoorbeeld – alleen of samen met andere studenten - een hostel, hotel of kamer via Airbnb. Ook zijn er luxe appartementen beschikbaar, zoals Costa Verde (met zwembad en fitnesscentrum). Dat is ideaal om bijvoorbeeld een maand te huren terwijl je verder kijkt naar andere (goedkopere) opties. 

Er is altijd woonruimte die aansluit bij jouw wensen en budget. Neem contact op met onze studieadviseurs voor meer informatie.

Campussen University of California San Diego

UCSD heeft drie campussen:

  • University City Center,
  • La Jolla en
  • Mission Valley.

De meeste internationale studenten studeren aan de City Center Campus.

Campusleven aan University of California San Diego

De campus ligt vlakbij het strand en de beste surfspots van Californië. De campus heeft uitgebreide faciliteiten zoals restaurants, cafés, kleine supermarkten, een concertzaal en een theater. En het hele jaar rond worden er gastcolleges gegeven en concerten, toneelstukken en diverse andere evenementen en excursies georganiseerd.

Studenten op de campus van UCSD

Maak nieuwe vrienden tijdens je studie aan UCSD en ga samen kajakken! 

Internationale studenten van UCSD tijdens een kajak excursie

Het campusleven aan UCSD biedt je de unieke mogelijkheid om kennis te maken met of deel te nemen aan een van de vele varsity sporten. University of California San Diego is de thuisbasis van "The Tritons", zoals alle UCSD sportteams hier worden genoemd. De teams variëren van basketbal en zwemmen tot atletiek en golf.

UCSD Tritons mascotte bij het Student Center East

Vervoer van UCSD naar dowtown San Diego

Tijdens het academisch jaar (niet in de zomer) rijden er doordeweeks gratis pendelbussen tussen het centrum van de stad en de hoofdcampus. 

Het openbaar vervoer is goed, niet duur en rijdt zowel overdag als ’s nachts van en naar de campus. De campus ligt 20 km van het centrum van San Diego en het San Diego International Airport.

Meer informatie over University of California - San Diego?
Neem contact op
Contact