Bond University

Skyline van Gold Coast, Australië

Studentenleven in Gold Coast

Bond University ligt in Gold Coast. Gold Coast is een van de snelst groeiende steden in Australië. Door het klimaat, de mooie stranden en goede bereikbaarheid is de economische ontwikkeling de laatste jaren niet te stuiten. Gold Coast is een van de belangrijkste toeristische bestemmingen in het land van zowel Australische als internationale toeristen.

Omgeving

Bond University ligt in de wijk Robina die onderdeel uitmaakt van Gold Coast. Gold Coast is een levendige, multiculturele stad met 550.000 inwoners gelegen langs de Australische oostkust. Het gebied is erg populair bij toeristen en surfers. Van de maar liefst 21 stranden die de stad rijk is, is Surfers Paradise het meest bekend.

Levensstijl

De Gold Coast heeft meer dan 300 dagen zon per jaar en de bevolking brengt daarom veel tijd buiten de deur, aan het strand, door. Gedurende het hele jaar kun je surfen, vissen, jetskiën, etc.

Bevolking

De Gold Coast heeft 550.000 inwoners en is behoorlijk multicultureel. Naast veel Aziaten die naar Queensland geëmigreerd zijn, vind je er veel toeristen en natuurlijk de internationale studenten.   

Klimaat

De Gold Coast en omgeving hebben een subtropisch klimaat met warme vochtige zomers en gematigde droge winters. Ook al kunnen de zomers behoorlijk warm zijn, toch is de warmte niet zo drukkend als in het tropische noorden van Queensland. Januari is de warmste maand met een gemiddelde temperatuur van 25 graden, in de koudste maand juni is het gemiddeld 15 graden.

Meer informatie over Bond University?
Neem contact op
Contact