Curtin University

Huisvesting aan Curtin University in Australië

Huisvesting Curtin University

De hoofdcampus van Curtin University is gevestigd in Bentley, zes kilmeter ten zuidoosten van Perth. De campus is voorzien van alle faciliteiten die je als student nodig hebt en met de bus of de trein ben je in korte tijd in het stadscentrum.

Studentenhuisvesting aan Curtin University

De universiteit heeft circa duizend studentenkamers op de campus beschikbaar. Ongeveer 75% van de studenten die op campus woont, is internationale student. De helft van deze studenten is afkomstig uit Azië afkomstig, de ander helft komt uit andere delen van de wereld. Je maakt dan ook vrienden van over de hele wereld en soms zelfs vrienden voor het leven!

Europese studenten kiezen er meestal voor om zelf woonruimte te zoeken in de stad met andere studenten. South Perth, tussen de campus en het centrum van de stad, is een geliefde wijk om te wonen. Of Scarborough omdat het vlakbij het strand ligt. Alhoewel het dan wel handig is als je de beschikking hebt over een auto want Scarborough ligt 25 kilometer ten noordwesten van de campus.

Campus Curtin University

Curtin University is de grootste universiteit van Western Australia. Het Curtin Stadium op de campus biedt diverse sportmogelijkheden zoals (zaal)voetbal, volleybal, en fitness. Sluit je aan bij een team en doe bijvoorbeeld mee aan het Intra-house voetbaltoernooi.

Curtin University Football Teams
Curtin University voetbalteams

De Bentley campus wordt omgeven door prachtige parken en tuinen en op de campus zelf zijn tal van eetgelegenheden en winkels. Ontmoet je vrienden en studiegenoten bij The Tav, hier kun je tegen een vriendelijke prijs heerlijk eten en drinken en worden de leukste feesten georganiseerd.

Studentenleven op de Curtin University campus - Halloween @ The Tav
Studentenleven op de Curtin University campus - Halloween @ The Tav

Je zult je geen moment vervelen op de campus, er worden allerlei leuke activiteiten georganiseerd, zoals:

  • openluchtbioscoop in de zomer,
  • flashmobs,
  • pop-up food trucks,
  • reuze openlucht karaoke,
  • zondagsmarkt in het park.

Bekijk de onderstaande video om een indruk te krijgen van het studentenleven op de campus van Curtin University:

 

Curtin investeert veel in haar uitgebreide academische en recreatieve voorzieningen op de campus, waaronder de uitstekende film- en televisiestudio’s, laboratoria en een kunstgalerij. Net buiten de campus zijn er diverse supermarkten, restaurants en een golfbaan voor de golfliefhebbers.

Golfbaan bij Curtin University

Vervoer

Met het openbaar vervoer is de campus goed bereikbaar. Curtin University heeft haar eigen busstation dat aansluit op het netwerk van Transperth Public Transport Network. En met de aansluiting op de Mandurah Rail Line, is het nog makkelijker geworden om naar de universiteit te reizen. Reis naar Canning Bridge Station en vanaf daar kun je de bus naar Curtin nemen.

Meer informatie over Curtin University?
Neem contact op
Contact