Australië

Financiering van je studie in Australië

Financiering studie Australië

Studeren in het buitenland is duurder dan studeren in Nederland. Het is daarom belangrijk om je vooraf goed te informeren over de kosten en de verschillende manieren waarop je je studie in Australië kunt financieren.

Collegegeld Australië

Het collegegeld voor studies aan Australische universiteiten ligt tussen de 23.000 en 30.000 AUD per jaar en is afhankelijk van de universiteit, het studieniveau en de studierichting. Kijk voor de exacte bedragen op de pagina's van de universiteiten op deze website.

Levensonderhoud in Australië

Bovenop het collegegeld komen nog de kosten voor je levensonderhoud in Australië, oftewel de uitgaven voor je studentenkamer, eten, kleding, uitgaan, reizen, telefoon etc. Deze kosten variëren en zijn afhankelijk van je persoonlijke behoeften en woonplaats, maar reken op ongeveer 12.000 tot 16.000 AUD per studiejaar.

Creditcards zijn algemeen geaccepteerd en ons advies is om een VISA of Master card aan te schaffen voor je vertrekt. Als je langere tijd Down Under blijft en je naast je studie wilt gaan werken, is het noodzakelijk om een bankrekening te openen.  

Studiefinanciering Buitenland

Als Nederlandse student heb je de mogelijkheid om bij de DUO studiefinanciering aan te vragen voor een studie in het buitenland. Ook kun je een ov-vergoeding en collegegeldkrediet aanvragen. Dit laatste is een extra lening voor het betalen van je collegegeld. Aan de Studiefinanciering Buitenland zijn wel bepaalde voorwaarden verbonden.

Lees meer over Studiefinanciering Buitenland

Fondsen, beurzen en bijbanen

Om het gedeelte van je financiering rond te krijgen dat niet door de Studiefinanciering Buitenland gedekt wordt, zijn er meerdere mogelijkheden.

  • Je kunt misschien geld krijgen of lenen van je ouders of een lening nemen bij een bank.
  • Je kunt bij de universiteit waar je je gaat aanmelden op zoek gaan naar fondsen. Sommige universiteiten hebben studiebeurzen voor (getalenteerde) internationale studenten.
  • Kijk ook op de WilWeg-pagina over beurzen. Hier vind je een overzicht van alle beurzen en fondsen die vanuit Nederland beschikbaar zijn. Wellicht zit er iets voor je bij!
  • Je kunt een bijbaantje zoeken in Australië. Als Nederlandse student heb je met een studentenvisum automatisch toestemming om naast je studie te werken vanaf het moment dat je begint met studeren. Je mag maximaal 40 uur per 2 weken werken naast je studie en in de vakanties fulltime.
Meer informatie over Australië?
Neem contact op
Contact