Griffith University

Studeren aan Griffith University
 

Studeren aan Griffith University

Griffith University is een innovatieve en invloedrijke universiteit met vijf campussen verspreid over Brisbane en Gold Coast in Australië. De universiteit bereidt je voor op een succesvolle, internationale carrière door je uit te rusten met relevante kennis en knowhow. Kies een opleiding in jouw favoriete studierichting en ga net als andere Nederlandse studenten studeren aan Griffith University!

Op deze pagina vind je algemene informatie over Griffith University. Op de subpagina’s informeren wij je over de opleidingen, huisvesting, aanmeldingsprocedureervaringen van studenten en over het studentenleven in Brisbane en Gold Coast.

Meer informatie over Griffith University?
Neem contact op

Uitstekend onderwijs in een heerlijk subtropisch klimaat

Een heerlijk subtropisch klimaat, een mix van natuurpracht en dynamisch stadsleven, uitstekend onderwijs en baanbrekend onderzoek – dat is wat je kunt verwachten tijdens je studie aan Griffith University. Gold Coast en Brisbane zijn de perfecte locaties voor een geweldig studentenleven in het buitenland. Je vindt er internationaal georiënteerde studiemogelijkheden, diverse soorten culturen, keukens en tradities en maakt kennis met nieuwe vrienden, levenservaringen en avonturen.

Studeren aan Griffith University in Gold Coast

5 goede redenen om te studeren aan Griffith University

Er zijn vele goede redenen om te kiezen voor Griffith, hieronder geven wij de top 5:

 1. Griffith Mates verwelkomen alle nieuwe studenten en zorgen voor een soepele overgang naar de universiteit. Ze zijn behulpzaam, houden van lol maken en bestaan uit een mix van lokale en internationale studenten die bij elkaar ruim dertig verschillende talen spreken. Hun doel is om te zorgen voor een goede start van jouw studentenleven en een geweldige ervaring aan Griffith University.
 2. De universiteit hanteert een praktische benadering van het onderwijs, biedt interessante stagemogelijkheden en uitstekende opleidingen, docenten en mentorprogramma’s, zodat jij na je afstuderen een aantrekkelijke kandidaat op de arbeidsmarkt bent.
 3. De campussen bieden je een aangename studententijd aan de Australische oostkust. Je kunt genieten van alles wat zuidoost Queensland te bieden heeft. Gold Coast heeft een bruisend nachtleven, kilometers lange gouden stranden, een prachtig achterland en je kunt er prima surfen, kajakken en volleyballen. Brisbane is de zonnige hoofdstad van Queensland en biedt een levendige culturele omgeving met veel mogelijkheden om te shoppen, te stappen, uit eten te gaan of te genieten van mooie stadsparken.
 4. Griffith heeft toonaangevende en wereldwijde kennis in vakgebieden zoals watermanagement, medicijnontwikkeling en infectieziekten, Aziatische politiek, veiligheid en klimaatverandering.
 5. Griffith University is ook een van de meest toonaangevende universiteiten in Australië voor opleidingen in de studierichting sportmanagement. De universiteit heeft uitstekende sportfaciliteiten voor onder andere tennis, zwemmen en atletiek en biedt veel mogelijkheden om te sporten, zowel recreatief als in competitieverband.

Griffith University Studenten

Wat kan ik studeren aan Griffith University?

Aan Griffith University kun je als Nederlandse student de onderstaande opleidingen volgen:

 • een volledige bacheloropleiding,
 • een volledige masteropleiding,
 • een postgraduate certificate of - diploma programma,
 • een of twee semesters studeren als study abroad student, bijvoorbeeld als minor in het kader van je studie in Nederland, of
 • een PhD.

Kijk voor meer informatie op de pagina Opleidingen aan Griffith University.

Griffith University in de rankings

 • In de Eduniversal Best Masters Ranking Sports Management 2017 staat de Master of Bisiness - Sport Management van Griffith Business School op nummer 6 wereldwijd.
 • Griffith is een jonge, moderne universiteit en staat op nummer 38 in de 2016 QS University Rankings Top 50 Under 50.
 • Griffith is een van de zes Innovative Research Universities (IRU) in Australië. IRU-leden nemen het voortouw in samenwerkingsinitiatieven in onderwijs, onderzoek en beleid.

Wat kost een studie aan Griffith University?

Het collegegeld aan Griffith varieert per studieniveau en studierichting. Onze studieadviseurs informeren je graag over de exacte kosten van de opleiding of vakken van je voorkeur. Hieronder geven we je een indicatie van het collegegeld per studieniveau:

Study abroad: ca. 9.280 AUD per trimester
Bachelor: vanaf ca. 11.000 AUD per semester
Master: vanaf ca. 11.000 AUD per semester

Neem contact op met onze studieadviseurs voor meer informatie over de exacte studiekosten, studiebeurzen van Griffith en een schatting van de kosten voor levensonderhoud in Brisbane en Gold Coast, Australië. 

Leuke weetjes over Griffith University

 • Griffith werkt nauw samen met het bedrijfsleven, de overheid en samenleving om bij te dragen aan sociale, wetenschappelijke, technologische, artistieke en economische vooruitgang en biedt je daardoor als alumnus een voorsprong op de arbeidsmarkt.
 • Griffith University’s naam is afkomstig van een briljante, vooruitziende denker, Sir Samuel Walker Griffith die onder andere een van de grondleggers was van de Australische grondwet.
 • Griffith bood al opleidingen milieuwetenschappen aan in 1971, wat in die tijd behoorlijk progressief was en nog steeds is de onderwijsinstelling toonaangevend op dit vakgebied.
 • Aan Griffith studeren 44.000 studenten die samen 150 nationaliteiten vertegenwoordigen. Er studeren ruim 9.000 internationale studenten en de universiteit is populair onder docenten en wetenschappers uit de hele wereld. 
 • Je kunt tijdens je studie lid worden van ruim 120 clubs en verenigingen. Je zult je dus zeker niet vervelen!
 • Na je afstuderen kun je je aansluiten bij een internationaal netwerk van meer dan 120.000 alumni wereldwijd. Griffith heeft diverse bijzondere talenten onder haar alumni, zoals Olympische gouden medaillewinnaars, baanbrekende kunstenaars en politici.

Hoe KILROY je helpt met een studie aan Griffith University

KILROY biedt je begeleiding bij het vinden van een studie in het buitenland, de praktische voorbereiding en de aanmelding bij de universiteit. Onze studieadviseurs staan voor je klaar.

Meer informatie over Griffith University?
Neem contact op
Contact