Griffith University

Suzanne tijdens haar studie aan Griffith University in Australië

Ervaringen van studenten aan Griffith University

Wil je weten hoe andere studenten hun studie in het buitenland ervaren? Hieronder vertellen Nederlandse studenten over hun ervaringen aan Griffith University in Australië.

Suzanne Cranen

Universiteit: Griffith University
Opleiding: Study abroad programma

Suzanne Cranen is in februari 2015 begonnen als internationale student aan Griffith University in Australië. Ze heeft een study abroad programma gedaan en volgde een half jaar vakken aan de Film School en het Queensland College of Arts (QCA) van deze universiteit. 

Griffith University bestaat uit vijf locaties (campussen) en de campus waar ik les had was South Bank en deze ligt in het centrum van Brisbane. De South Bank campus bestaat uit verschillende gebouwen, namelijk het Queensland College of Art, het Conservatorium en de Film School. Al deze gebouwen liggen bij de South Bank Parklands, wat het meest fantastische stadspark is, wat ik ooit gezien heb. 

Bachelor of Animation

De vakken die ik heb gedaan voor mijn buitenlandminor, maken deel uit van de studie Bachelor of Animation. Deze wordt gegeven op de Filmschool en het Queensland College of Art. In totaal had ik 14 contacturen, waarvan 4 uur hoorcolleges en 10 uur werkcolleges. Daarnaast moest ik natuurlijk allemaal opdrachten maken, waardoor je toch ongeveer aan de 40 uur school komt.

De vakken die ik heb gevolgd, waren:

  • Digital Content Creation
  • Principles of Animation
  • Concept Design: Characters
  • Screenwriting

Suzanne's blog

Op haar blog vertelt Suzanne je meer over haar ervaringen in Australië. Daar lees je alles over de voorbereidingen voor haar studie in het buitenland, de reis naar Australië en over haar ervaringen Down Under, zoals de introductieweek van Griffith University, haar zoektocht naar geschikte woonruimte, het studentenleven in Brisbane en de vakken die zij volgde.

Meer informatie over de ervaringen van Suzanne?
Lees meer op haar blog
Meer informatie over Griffith University?
Neem contact op

Laurence Enting

Universiteit: Griffith University
Opleiding: Master in Marketing

Laurence Enting heeft in 2013 een Master in Marketing gevolgd aan Griffith University in Australië en hield een blog bij.

Studeren aan Griffith University - Laurence Enting
Laurence bij Griffith University

Ik heb mijn bachelor in Reclame, Marketing en Communicatie behaald en ben daarrna naar Australië vertrokken om in Brisbane een Master in Marketing te volgen aan Griffith University.

Op mijn blog freshkidsontheblock schrijf ik over alle ervaringen die ik heb opgedaan tijdens het studeren en reizen in Brisbane en Australië, maar ook geef ik tips en trucs voor huidige of toekomstige reizigers en studenten die naar Australië willen.

Meer informatie over de ervaringen van Laurence?
Lees meer op haar blog
Meer informatie over Griffith University?
Neem contact op

Floris Alberda van Ekenstein

Universiteit: Griffith University
Opleiding: Study abroad programma

Floris is na een periode backpacken in Australië een half jaar gaan studeren aan Griffith University in Gold Coast.

Studeren aan Griffith University - Floris Alberda
Floris (helemaal rechts op de foto) en zijn vrienden in Australië.

Ik heb het ontzettend naar mijn zin! Ik heb avonturen beleefd tijdens het backpacken, een diversiteit aan culturen beter leren kennen en vooral intens veel leuke mensen ontmoet. Ayers Rock was erg indrukwekkend en biedt bij zonsopgang, waar je dan wel erg vroeg je "swag" voor uit moet, een prachtig uitzicht. The Grampians en The Great Ocean Road stonden ook garant voor indrukwekkende views, stevige wandelingen, gezellig mensen en wilde kangoeroes.

Melbourne en Sydney waren de perfecte combinatie tussen de toerist uithangen en elke avond gezellig borrelen met nieuwe vrienden of keihard feesten! Beide steden waren super, veel cultuur en veel feestjes. Daarnaast kon je er ook heerlijk op het strand uitbrakken of een golf pakken. De hostels waar ik in verbleef zorgden elke dag weer voor nieuwe vrienden, gekke verhalen, betaalbaar en goed eten en de nodige tripjes naar steden of het strand.

Byron Bay was weer een compleet andere beleving. Australië is over het algemeen erg relaxed en de "no worries" mentaliteit heerst, maar Byron Bay is wel een van de meest relaxte plekken van het land. Een surfdorp direct aan de kust met veel backpackers, surfers en hippies. Deze combinatie zorgt voor een hele fijne sfeer en wederom veel nieuwe vrienden.

Studeren buitenland

De "study abroad" bevalt tot nu toe erg goed. De Gold Coast is een heerlijke plek met veel leuke restaurantjes, de nodige winkelcentra en genoeg kroegen. In de "Griffith University village" wordt ontzettend goed voor je gezorgd in de zin van feestjes en evenementen, gratis bussen naar de clubs plus VIP kaarten, kooklessen en af en toe een gratis maaltijd. Het is echt een knus dorp waar je snel iedereen leert kennen.

Ik heb het ontzettend getroffen met mijn huisgenoten, we kunnen het heel goed met elkaar vinden en dat maakt het in huis ook extreem gezellig! De colleges op de universiteit zijn helder en goed te volgen. En mocht je eens een college missen, dan kun je deze altijd op internet terugkijken. Heb je ergens problemen mee, dan kun je echt overal terecht. Iedereen is vriendelijk en kan je helpen.

Meer informatie over Griffith University?
Neem contact op

Stef Hoogveldt

Universiteit: Griffith University
Opleiding: Master International Relations (1 jaar)

Stef is in februari 2013 begonnen met een eenjarige masteropleiding International Relations (IR) aan Griffith University in Australië en vertelt je over zijn ervaringen.

Studeren aan Griffith University - Stef Hoogveldt
Stef in Alma Zoo Park

Hier gaat alles goed. Ik heb het erg naar me zin en ben erg goed opgevangen bij aankomst. Op het vliegveld stond een medewerker van de universiteit voor me klaar die mij naar de campus bracht. Daar werd ik direct naar mijn kamer begeleid. De kamers zijn prima, je kunt er prima studeren. Ikzelf doe dat liever in de stilteruimtes van de bieb. Ik vond dat ze de introductieweek erg leuk hadden georganiseerd. Hierbij ontmoet je veel mensen op verschillende manieren. We hebben onder andere echte Australische sporten gedaan zoals Barefoot Bowls en AFL.

De eerste twee weken van mijn studie was ik niet zo blij met mijn keuze. Ik had gelezen en gehoord dat de studie ook over business zou gaan, maar de eerste twee weken werd er alleen maar over politiek, oorlog en religie gepraat. Ik ben toen naar mijn program director gegaan en heb gevraagd of dit zo doorging de rest van het jaar. Toen hebben we samen vakken uitgekozen die ook deels over business gaan, maar aangezien ik IR doe en niet International Business (IB) waren dat er heel weinig. Toen ik had uitgelegd waarom ik niet zo blij was met mijn keuze, kwam hij met de oplossing dat ik volgend semester twee vakken van IB mag doen. Ik ben erg blij met die beslissing en heb nu een goede combinatie van politiek en business en leer zo heel veel bij.

Wat ik prettig vind aan Griffith, is dat ze zo behulpzaam zijn. Er worden ook elke week verschillende workshops/trainingen gegeven en er zijn veel mensen aan wie je hulp kunt vragen. Ik volg nu wekelijks een Engelse training waarbij het voornamelijk gaat over de grammatica en het schrijven van essays. Het schrijven van essays is hier een belangrijk onderdeel van bijna elk vak en daarom ben ik blij met deze training.

Meer informatie over Griffith University?
Neem contact op
Contact