Griffith University

Studentenleven aan Griffith University in Australië

Huisvesting aan Griffith University

Griffith University heeft vijf campussen en biedt goede studentenhuisvesting. De campussen zijn gevestigd in of in de omgeving van Brisbane en Gold Coast. Je kunt kiezen uit huisvesting op de campus, in de stad, zelfstandig of samen met andere studenten.

Studentenhuisvesting aan Griffith University

Over huisvesting tijdens je studie aan Griffith University hoef je je geen zorgen te maken. Op de Gold Coast campus staat een gloednieuw huisvestingscomplex voor studenten - het Griffith University Village. Ook op de Nathan en Mt Gravatt campussen is voldoende woonruimte voor studenten op loopafstand van de campus.

Als je op de South Bank campus gaat studeren is het handiger om zelf een kamer te zoeken. De student guilds, International Student Advisors en University’s accommodation service van de universiteit helpen je hier graag bij. Tijdens de introductieweek rijdt de student guild van de Gold Coast campus zelfs rond met een busje om je verschillende huurappartementen te laten bezichtigen.

De meeste internationale studenten kiezen ervoor om samen met andere studenten een woning te zoeken in Brisbane of Gold Coast. De ervaring leert dat dit relatief makkelijk is.

Neem contact op met de studieadviseurs van KILROY voor meer informatie.

Studeren aan Griffith University in Gold Coast, Australië

Campussen van Griffith University

Gold Coast campus
De Gold Coast campus is een dynamische, moderne campus gelegen in een echte 'bushland' omgeving. Het is de grootste campus van Griffith. Er studeren ongeveer 17.000 studenten en werken rond de 850 mensen. Het is bovendien de snelst groeiende campus van Australië.

Nathan campus
De Nathan campus ligt in een omgeving van 175 hectare 'bushland', dat tot flora en fauna reservaat benoemd is, bij het Toohey bos bij Nathan. De campus ligt 10 minuten rijden ten zuidoosten van het centrum van Brisbane.

South Bank campus
De South Bank campus ligt in het culturele hart van Brisbane en is gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. South Bank is de thuisbasis van alle creatieve opleidingen en het conservatorium en is opgericht ter gelegenheid van de Wereldtentoonstelling in 1988.

Logan campus
De Logan campus werd in 1998 geopend en had oorspronkelijk 530 studenten, dit is nu gegroeid tot meer dan 2.500. De campus ligt in Meadowbrook, 25 kilometer ten zuiden van het centrum van Brisbane.

Mt Gravatt campus
De Mt Gravatt campus werd in 1969 als lerarenopleiding geopend met 469 studenten. Sindsdien is de campus uitgegroeid tot Queensland's grootste lerarenopleiding met meer dan 4.000 studenten.

Beach volleybal op de Gold Coast campus van Griffith University

Campusleven aan Griffith University

Het maakt niet uit aan welke campus je studeert, het studentenleven aan Griffith University is geweldig. Sluit je aan bij een van de ruim 120 studentenclubs en verenigingen, variërend van culturele, religieuze of politieke clubs tot studie of sportverenigingen. Elke campus heeft bovendien uitgebreide sportmogelijkheden en faciliteiten, van fitnesscentra, zwembaden, atletiek- en tennisbanen tot basketbal- en volleyvelden en sportteams om voor te juichen.

Andere voorzieningen die je kunt verwachten op de campussen zijn bijvoorbeeld: boekenwinkels, cafés, eettentjes, supermarkt, postkantoor, reisbureau, theater, kapsalon, medisch centrum etc. Alles om jouw leven op de campus makkelijker te maken en te ondersteunen. En ook de International Student Advisors staan voor je klaar om je te helpen met je nieuwe leven als student in Australië.

Vervoer

Alle campussen van Griffith University zijn goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Tussen de campussen rijden verschillende buslijnen voor studenten. De Mt. Gravatt en Nathan campus liggen op ongeveer 15 minuten rijden van het centrum van Brisbane. De South Bank campus ligt tegen het centrum aan.

Griffith University Gold Coast tram

Meer informatie over Griffith University?
Neem contact op
Contact