James Cook University

Studeren in Australië aan James Cook University
 

Studeren aan James Cook University

James Cook University is de op één na oudste universiteit van de Australische staat Queensland en de meest toonaangevende Australische universiteit in de tropen. James Cook University biedt uitstekend onderwijs en heeft meerdere campussen in Queensland, Australië.

Hieronder vind je informatie over studeren aan James Cook University. Op de subpagina’s lees je meer over de opleidingen, het studentenleven in Queensland, de studentenhuisvestingaanmeldingsprocedure en ervaringen van studenten.

Redenen om te studeren aan James Cook University

De campussen van James Cook University (JCU) in Queensland liggen direct aan het Great Barrier Reef, de grootste toeristische attractie van Australië en een belangrijk natuurgebied dat sinds 1981 op de werelderfgoedlijst staat. Mede daarom is JCU specialist op het gebied van Mariene Biologie.

Door de goede relaties met werkgevers blijft JCU op de hoogte van alle benodigde vereisten voor een up-to-date onderwijsaanbod.

JCU heeft een duidelijk regionale focus in haar activiteiten, maar wordt hiervoor wereldwijd erkend. De universiteit staat vermeld in diverse internationale ranglijsten. Enkele voorbeelden:

  • Nummer één in de wereldranglijst op het gebied van koraalrif ecologie.
  • Top drie voor onderzoek op het gebied van milieu-, plant-, dier- en aardwetenschappen.
  • Top twaalf in de wereldranglijst van onderwijs in toerisme, met name erkend vanwege de aandacht voor ecotoerisme.

Wat kan ik studeren aan James Cook University?

Aan JCU kun je als Nederlandse student kiezen uit de onderstaande opleidingen:

  • bacheloropleiding
  • masteropleiding
  • een of twee semesters studeren als study abroad student, bijvoorbeeld als minor in het kader van je studie in Nederland.

Je kunt kiezen uit een groot aanbod aan opleidingen en vakken in verschillende studierichtingen. Lees meer over de vele studiemogelijkheden op de pagina Opleidingen aan James Cook University.

Studeren aan James Cook University - studenten in het computer lab

Feiten & cijfers

Totaal aantal studenten: 17.000
Internationale studenten: 4.000 uit 100 landen

Wat kost het om te studeren aan James Cook University?

Het collegegeld aan JCU varieert per studieniveau en studierichting. Onze studieadviseurs informeren je graag over de exacte kosten van de opleiding of vakken van je voorkeur. Hieronder geven we je een indicatie van het collegegeld per studieniveau:

Study abroad: vanaf ca. 12.500 AUD per semester
Bachelor: vanaf ca. 28.000 AUD per jaar
Master: vanaf ca. 28.000 AUD per jaar

Hoe KILROY je helpt

KILROY biedt je begeleiding bij het vinden van een studie in het buitenland, de praktische voorbereiding en de aanmelding bij de universiteit. Onze studieadviseurs staan voor je klaar. Neem contact op.

JCU’s Cairns campus aquarium

JCU beschikt over een aquarium met indrukwekkende vissen zoals de steenvis, een vleesetende vis met giftige stekels op de rug die leeft op de zeebodem en er uitziet als een steen. In deze video van YouTube-kanaal The Nature of Science vertelt JCU's associate professor Jamie Seymour je meer over dit lachebekkie.

Meer informatie over James Cook University?
Neem contact op
Contact