La Trobe University

De prachtige campus van La Trobe University met Melbourne op de achtergrond
 

Studeren aan La Trobe University

La Trobe University biedt je de gelegenheid om de geweldige Australische levensstijl, de prachtige campus en het uitstekende onderwijs te ervaren. De grootste campus van deze universiteit ligt in Melbourne, een van de beste studentensteden ter wereld.

Op deze pagina vind je algemene informatie over studeren aan La Trobe University. Op de subpagina’s informeren wij je over de opleidingen, het studentenleven in Melbourne, huisvesting voor studenten, de aanmeldingsprocedure en over ervaringen van studenten.

Meer informatie over La Trobe University?
Neem contact op

6 goede redenen om te studeren aan La Trobe University

 1. De universiteitscampus ligt in een prachtige , groene omgeving buiten het centrum van de stad.
 2. De universiteit staat bekend om haar uitstekende onderwijs- en onderzoeksprestaties en de opleidingen worden ontwikkeld in samenwerking met het bedrijfsleven.
 3. La Trobe heeft een breed aanbod aan ondersteunende diensten speciaal voor internationale studenten.
 4. Melbourne is een van de beste studentensteden volgens de QS Best Student Cities ranking en staat bekend om het gevarieerde aanbod aan food- en internationale festivals, sportevenementen, goeie koffie, leuke straatjes en om de relaxte levensstijl.
 5. Ben je op zoek naar een kamer voor tijdens je studie in Melbourne? Geen probleem! La Trobe biedt een breed scala aan huisvestingsmogelijkheden en kan je helpen met het vinden van de juiste woonruimte op of buiten de campus.
 6. Een ding is zeker – je zult je niet vervelen in je vrije tijd. Je kunt namelijk lid worden van vele clubs en verenigingen, zoals de Journalism, Media and Art Society, de Cinema Club, een van de vele sportteams of misschien wil je wel meelopen aan de Melbourne Marathon met het Team La Trobe?

Wat kan ik studeren aan La Trobe University?

Aan La Trobe kun je als Nederlandse student:

 • een volledige bacheloropleiding volgen,
 • een volledige masteropleiding volgen,
 • een postgraduate certificate - of - diploma programma volgen,
 • een of twee semesters studeren als study abroad student, bijvoorbeeld als minor in het kader van je studie in Nederland of als gap year na het vwo.

La Trobe University biedt opleidingen en vakken van uitstekende kwaliteit in vele studierichtingen, zoals; bedrijfseconomie, culturele studies, economie, gezondheidswetenschappen, international relations, journalistiek, kunst & vormgeving, maatschappelijk werk, management, rechten, sociologie, taalwetenschap en nog veel en veel meer.

Ook biedt La Trobe een aantal unieke opleidingen zoals; Aboriginal studies, zoölogie, nanotechnologie en fotografie en een grote variëteit aan sportopleidingen zoals; sportjournalistiek, sportmanagement en outdoor education.

Kijk voor meer informatie op de pagina Opleidingen aan La Trobe.

Latrobe Campus Grass

La Trobe University in de rankings

 • In de Eduniversal Best Masters Ranking Sports Management 2017 staat de Master of Management (Sport Management) van La Trobe Business School op nummer 16 wereldwijd.
 • In de QS World University Rankings by Subject 2017 staat La Trobe op plaats 50 voor het vak Hospitality & Leisure Management.

Locatie La Trobe University 

De hoofdcampus van La Trobe, de Bundoora campus, ligt ongeveer 13 km buiten het centrum van Melbourne in een prachtige groene omgeving. Vanaf hier ben je met de tram of bus binnen een half uur in het stadscentrum, ook wel CBD (central business district) genoemd. De campus beschikt over alle faciliteiten die je nodig hebt, zoals supermarkten, restaurants en het geweldige studentencafé The Eagle Bar.

Locatie van La Trobe University in Melbourne, Australië

Melbourne behoort al jaren tot de top 3 meest leefbare steden ter wereld volgens de Global Liveability Ranking van de Economist Intelligence Unit. Het is een multiculturele studentenstad waar jij je zeker thuis zult voelen.

Wat kost het om te studeren aan La Trobe?

Het collegegeld aan La Trobe varieert per studieniveau en studierichting. Onze studieadviseurs informeren je graag over de exacte kosten van de opleiding of vakken van je voorkeur. Hieronder geven we je een indicatie van het collegegeld per studieniveau:

Study abroad (4 vakken / 60 credit points): ca. 9.000 AUD per semester
Bachelor: vanaf ca. 25.500 AUD per jaar
Master: vanaf ca. 27.500 AUD per jaar

La Trobe University biedt La Trobe Excellence Scholarships aan studenten die in 2018 starten met een bachelor- of masteropleiding. Neem contact op met onze studieadviseurs voor meer informatie over de exacte studiekosten, studiebeurzen van La Trobe en een schatting van de kosten voor levensonderhoud in Melbourne.

Leuke weetjes over La Trobe University

 • La Trobe heeft meer dan 34.000 studenten.
 • La Trobe is de beste onderzoeksuniversiteit in Australië op het gebied van microbiologie en een van de beste op het gebied van biochemie, celbiologie en diergeneeskunde.
 • Boost je cv met werkervaring tijdens je studie! La Trobe biedt vele vakken met stageplekken en praktijkervaringsplaatsen.

Hoe KILROY je helpt

KILROY biedt je begeleiding bij het vinden van een studie in het buitenland, de praktische voorbereiding en de aanmelding bij de universiteit. Onze studieadviseurs staan voor je klaar. Maak een gratis afspraak voor meer informatie.

Wil je meer weten over La Trobe?

Meer informatie over La Trobe University?
Neem contact op
Contact