La Trobe University

Ervaringen van studenten aan La Trobe University

Ervaringen van studenten aan La Trobe University

Dagdroom je wel eens over hoe het zou zijn om in Australië te studeren? Hier lees alles over het studentenleven Down Under en kun je inspiratie opdoen! Kristin doet een bachelor Informatietechnologie aan La Trobe University en vertelt over haar ervaringen in Melbourne.

Kristin

Universiteit: La Trobe University
Opleiding: Bachelor of Information Technology

Kristin studeert Informatietechnologie (IT) aan La Trobe University in Australië en vertelt je over haar studie ervaringen en het studentenleven in het buitenland. De campus van La Trobe ligt in een buitenwijk van Melbourne en is erg ruim opgezet met heel veel groen. De universiteit staat bekend om de goede begeleiding van internationale studenten waardoor je verzekerd bent van een uitdagende en leerzame ervaring.

Waarom heb je voor deze studie en universiteit gekozen?

Ik heb altijd een grote interesse in IT gehad. Wat deze studie interessant maakt, is dat het kennis van IT combineert met business en management vakken. Op die manier doe ik een brede kennis op en kan ik mijn vaardigheden later in een commerciële omgeving inzetten.

Welke vakken volg je?

Het eerste semester heb ik basis IT-vaardigheden geleerd zoals programmeren en eenvoudig web design en heb ik geleerd hoe computers en netwerken werken. Ik heb geleerd om kritisch na te denken als het gaat om statistieken en andere data. Daarnaast heb ik als keuzevak een inleidend management vak gedaan. Tijdens dit vak hebben we verschillende management theorieën behandeld, heb ik ontdekt wat voor soort leider ik zelf ben en hebben we kennis gemaakt met verschillende management stijlen.

Kristin vertelt over haar studie aan La Trobe University in Melbourne, Australië
Kristin in Australië

Hoe zou je de campus en de omgeving van de universiteit beschrijven?

Ik vind La Trobe een goede universiteit en heb alleen maar positieve ervaringen tot nu. De Melbourne campus van La Trobe ligt wat minder centraal dan andere universiteiten in Melbourne. Er rijdt een tram naar het centrum van de stad (ook wel CBD genoemd) en die doet er iets minder dan een uur over. Ik vind de locatie perfect, dicht bij de stad maar toch ook ver weg genoeg om niet afgeleid te worden van je studie in drukke tijden. De campus zelf is heel groen en heeft veel faciliteiten voor studenten.

Waar woon je en hoe heb je die plek gevonden?

Ik woon op Chisholm College. Dit is een studentencomplex op de campus. Het College heeft twaalf woontorens, elke toren heeft drie verdiepingen en er wonen twaalf studenten op elke verdieping. Elke verdieping heeft een gedeelde keuken en twee badkamers. Alle kamers zijn voorzien van een bed, bureau, kast, nachtkastje en een stoel. Het is niet de meest luxe plek om te wonen, maar de huur is niet heel hoog. Het fijnste van op de campus wonen, is dat je geen reistijd hebt. Slechts drie minuten voordat een college begint, ga ik de deur uit! En tussen de colleges door ga ik naar huis om met vrienden van een lekkere lunch te genieten. De meeste mensen die op de campus wonen zijn ongelooflijk sociaal, en de Australische studenten maken heel snel contact. Als je ervoor kiest om op de campus te wonen, weet je zeker dat je vrienden voor het leven maakt!

Wat zijn je plannen voor de toekomst?

Het plan is allereerst om mijn studie hier op La Trobe University af te maken. Ik weet nog niet of ik daarna meteen een master ga doen of dat ik eerst werkervaring wil opdoen in het bedrijfsleven. Volgend jaar wil ik in ieder geval gaan verhuizen naar een sharehouse (studentenhuis) samen met drie Australische vriendinnen.

Heb je tips voor studenten die in het buitenland willen studeren?

Ik zou adviseren om het eerste jaar op de campus te gaan wonen als die mogelijkheid er is. Op die manier leer je snel veel mensen kennen. Afhankelijk van de studie die je doet, kan het soms lastig zijn om nieuwe mensen te ontmoeten. De studie IT heeft niet veel groepswerk, waardoor het wat lastiger is om je studiegenoten goed te leren kennen. Ik vond het belangrijk om snel een aantal goede vrienden te maken bij wie ik me op mijn gemak voel. Het feit dat ik op de campus woon, heeft dit zeker gemakkelijker gemaakt!

Houd er rekening mee dat het soms ook tegen zal zitten en dat niet alles vanaf dag 1 van een leien dakje zal gaan. Hoewel ik overtuigd was van mijn keuze om naar Melbourne te vertrekken, heb ik in het begin toch wel een kleine cultuurshock gehad. Ik moest erg wennen aan het Australisch Engels bijvoorbeeld. Dat had ik vooraf niet verwacht maar als er meerdere mensen door elkaar heen praten en er dan ook nog eens muziek op de achtergrond is, dan wordt het moeilijk om iedereen goed te begrijpen. Door je voor te bereiden op dit soort situaties, wordt het al iets gemakkelijker.

Zorg er ook voor dat je niet alleen omgaat met studenten uit je eigen land. Je haalt veel meer uit je studietijd als je contact hebt met de andere internationale studenten en natuurlijk de Australiërs zelf. Op die manier wordt je nog zelfstandiger en leer je de Australische cultuur het beste kennen!

Geniet van elk moment. Laat je verrassen en inspireren door je nieuwe leven en de nieuwe cultuur. Blijf niet op je kamer zitten maar ga erop uit om het land te zien en de cultuur op te snuiven. Laat het vertrouwde los en geniet van alle nieuwe indrukken en ervaringen die je iedere dag weer op doet! Je zult versteld staan van jezelf. Hoe fantastisch is het om van je droom werkelijkheid te maken en een leven op te bouwen aan de andere kant van de wereld? Dat geeft een geweldig gevoel!

Waarom heb je ervoor gekozen om je via KILROY aan te melden?

Ik heb voor KILROY gekozen omdat ze gratis studieadvies geven en daarnaast ook de hele aanmelding voor je in orde maken. De studieadviseurs weten veel over de verschillende universiteiten en toelatingseisen. Daarnaast mogen ze diploma’s en cijferlijsten vertalen en begeleiden ze je stap voor stap door het hele proces.

Meer informatie over La Trobe University?
Neem contact op
Contact