La Trobe University

Campus en huisvesting La Trobe University

Huisvesting aan La Trobe University

De Bundoora campus in Melbourne is de grootste van La Trobe University. De campus ligt in een prachtige, groene omgeving buiten het centrum van de stad en is ruim opgezet. Je hoeft de campus niet af om je goed te vermaken. Er zijn sportfaciliteiten, prima studentenkamers en er is een goede busverbinding met het centrum van Melbourne.

Studentenhuisvesting in Melbourne

Wil je ervaren hoe het is om op de campus te wonen? Dat kan op iedere campus van La Trobe University. Op de Bundoora campus in Melbourne kun je kiezen uit verschillende soorten huisvesting. Bachelor studenten wonen vaak in het Menzies -, Chisholm - of Glenn College en master studenten meestal in The University Lodge of het Graduate House.

Natuurlijk zijn er ook talloze mogelijkheden om buiten de campus te wonen, bijvoorbeeld in een appartement of huis dat je deelt met Australische of andere internationale studenten. Indien je voorkeur uitgaat naar woonruimte buiten de campus, raden wij je aan om één of twee weken voor de start van het semester tijdelijke woonruimte in Melbourne te boeken. Dit kan een hostel zijn, maar de universiteit kan je ook helpen aan tijdelijke woonruimte. Van daaruit kun je dan verder zoeken naar een kamer, (gedeeld) appartement of huis buiten de campus en kun je het in ieder geval bezichtigen voordat je een beslissing neemt en de huur betaald.

Neem contact op met de studieadviseurs van KILROY voor meer informatie.

Campussen La Trobe University

La Trobe University heeft drie campussen;

  • de Bundoora campus ofwel Melbourne campus,
  • de Bendigo campus (150 km van Melbourne), en
  • de Albury-Wodonga campus (300 km van Melbourne en op 350 km van Canberra).

Iedere campus heeft vele faciliteiten en uitstekende accommodatie voor studenten. De meeste internationale studenten studeren aan de Melbourne campus.

Campus van La Trobe University in Melbourne
De prachtige campus van La Trobe University met het centrum van Melbourne op de achtergrond

Melbourne (Bundoora) campus

Deze campus ligt ongeveer 15 kilometer van het centrum van Melbourne en is de grootste van de drie. De campus is vanuit de stad goed bereikbaar met het openbaar vervoer of met de auto. Door de vele faciliteiten op de campus is er een levendige campusgemeenschap. Je kan er bijvoorbeeld naar de kapper en de bioscoop en er zijn supermarkten, boekwinkels, banken, een geweldig goede bibliotheek, een wekelijkse markt, een overdekt zwembad, vele sportfaciliteiten etc. Ook zijn er op de campus voldoende restaurants en pubs om een leuke avond te hebben.

Campusleven aan La Trobe University

Je komt natuurlijk niet alleen maar naar La Trobe voor de opleiding of het volgen van vakken, maar wilt ook genieten van het studentenleven in Melbourne, nieuwe vrienden maken en iets van Australië zien! En dat gaat zeker lukken! De universiteit biedt heel veel studentenactiviteiten, van surfen en skiën tot kamperen en wandelen, en heeft allerlei soorten studentenclubs en verenigingen op de campussen, zoals de Journalism, Media and Art Society, de Cinema Club en vele sportteams. Of misschien wil je wel meelopen aan de Melbourne Marathon met het Team La Trobe? Bovendien worden er regelmatig BBQ's, feesten en optredens georganiseerd. Een favoriete plek voor een avond dansen op de Melbourne campus is de Eagle Bar!

Openbaar vervoer in Melbourne

In Melbourne is het gemakkelijk om met het openbaar vervoer te reizen. Er rijden bussen en trams door heel de stad. Vanuit het stadscentrum ofwel CBD (Melbourne City Business District) ben je in 50 minuten met de tram op de Bundoora campus.

Openbaar vervoer in Melbourne
Vanaf de campus ben je met de tram in 50 minuten in het centrum van Melbourne

Meer informatie over La Trobe University?
Neem contact op
Contact