La Trobe University

Studeren in Melbourne

Studentenleven aan La Trobe University in Melbourne

La Trobe University is gevestigd in Melbourne, de hoofdstad van de Australische deelstaat Victoria. Melbourne heeft meer dan 5.6 miljoen inwoners en de stad is een van de beste studentensteden ter wereld.

Op deze pagina vertellen we je alles over de activiteiten die je kunt ondernemen naast je studie aan La Trobe University.

Levensstijl in Melbourne

"How's it goin' mate?" Deze vraag zul je regelmatig horen als je in Australië bent. De Aussies zijn super vriendelijk en je zult je zeer welkom voelen in Australië, zeker in Melbourne. Melbourne heeft een unieke mix van culturen en nationaliteiten en dat heeft een grote invloed op allerlei zaken, zoals; de markt, restaurants, levensstijl en de mensen zelf. Melburnians houden van het buitenleven en zitten dan ook vaak buiten. Zelfs in de wintermaanden zitten ze op het terras van een café om te genieten elk zonnestraaltje dat er is.

Melbourne is de tweede grootste stad van Australië en zeer populaire studentenstad. Er studeren meer dan 350.000 studenten uit de hele wereld en het is een van de beste studentensteden ter wereld volgens de QS Best Student Cities ranking. De stad heeft een groot cultureel aanbod en een bruisend nachtleven, prachtige parken en vlak buiten de stad vind je heerlijke stranden.

Strand en skiën in Melbourne – het kan allebei!

Melbourne heeft geweldige stranden, zoals St. Kilda, Brighton Beach en Elwood. En het is heerlijk om een weekend naar Phillip Island, Grampians National Park of de Great Ocean Road te gaan. In de winter kun je gaan skiën in Mount Buller, dit ligt op slechts drie uur rijden van Melbourne.

Brighton Beach in MelbourneBrighton Beach in Melbourne

Great Ocean Road

Iets wat je zeker moet doen als je in Melbourne studeert, is een weekend een auto huren of meegaan met de door La Trobe georganiseerde bus trip naar de Great Ocean Road en de Twaalf Apostelen. Langs de route zie je koala’s in de bomen en kun je kamperen – een ervaring die je nooit zult vergeten!

Coole studentenactiviteiten in Melbourne (sommige zijn gratis!) 

Met de ISIC studentenkaart kun je geweldige studentenkortingen ontvangen, niet alleen in Melbourne maar wereldwijd! Download gratis de ISIC Benefits App en vind de beste voordelen voor studenten. Koop hier de ISIC studentenkaart.

Food Markets in Melbourne

In Melbourne vind je vele geweldige restaurants, maar samen koken en eten met je medestudenten of huisgenoten is ook leuk. We raden je aan om boodschappen te doen op een van de vele food markets in de stad, de producten zijn hier over het algemeen goedkoper en verser. Enkele leuke markten zijn bijvoorbeeld:

  • Preston Market
  • Queen Victoria Market
  • Prahran Market
  • Kingsbury Drive Community Market

Melbourne Queen Victoria market
Queen Victoria market

Bioscopen in Melbourne

Op dinsdag bieden veel bioscopen in Melbourne korting op je bioscoopbezoek, dus pak je voordeel en geniet met je vrienden van een heerlijke filmavond.

Goedkope tickets voor theaters in Melbourne

Check de website van TIX om te genieten van musicals, concerten en evenementen tegen voordelige prijzen.

Parken en tuinen

In Melbourne en omgeving kun je genieten van prachtige parken en tuinen, waar je op aangegeven plekken gratis mag barbecueën. Dus breng je studieboeken, picknickkleed, worstjes en marshmallows mee naar het park en geniet na de colleges van een heerlijke BBQ! Enkele parken waar dit kan zijn:

  • La Trobe Wildlife Sanctuary
  • Bundoora Park
  • Gresswell Forest
  • Royal Botanical Gardens
  • Coburg Lake Reserve
  • Fairfield Park en Boathouse

Gratis activiteiten in Melbourne

Pak de gratis City Circle Tram en maak een rondrit door de stad. Of maak een wandeling en bezoek de State Library of Victoria, Victoria Market of Royal Botanical Gardens.

Klimaat

Melbourne heeft een aangenaam, gematigd zeeklimaat. De gemiddelde temperatuur schommelt gedurende het jaar tussen de 13 en 26 graden Celsius. Van juni tot en met augustus is het winter en de zomer loopt van november tot en met januari.

Reisinformatie Melbourne

De reisexperts van KILROY vertellen je graag meer over reizen naar Melbourne. Bijvoorbeeld over voordelige en flexibele vliegtickets, hotels en hostels, autohuur en reizen.

Meer informatie over La Trobe University?
Neem contact op
Contact