Macquarie University

Macquarie University studenten
 

Studeren aan Macquarie University

Macquarie University is de modernste universiteit in Australië, en staat bekend om haar interdisciplinaire onderzoek en onderwijs, haar unieke manier van leren, getalenteerde alumni en eersteklas faciliteiten.

Hieronder vind je informatie over studeren aan Macquarie University (MQ). Op de subpagina’s lees je meer over de opleidingenhuisvestingaanmeldprocedure en het studentenleven in Sydney.

Meer informatie over Macquarie University?
Neem contact op

Waarom studeren aan Macquarie University?

Als student aan MQ word je opgeleid om anders en kritisch te denken en je eigen mening te vormen. De universiteit biedt programma’s van wereldklasse in onder andere business, psychologie en milieuwetenschappen. Bijna 90% van de studenten vindt een half jaar na zijn of haar afstuderen een baan, en CEO’s van bedrijven wereldwijd plaatsen MQ in de top 5 van Australische universiteiten voor de werving van personeel. Daarnaast scoort de universiteit op verschillende onderdelen hoog in de QS ranglijsten.

Wat kan ik studeren aan Macquarie University?

Aan Macquarie University kun je als Nederlandse student kiezen uit de onderstaande opleidingen:

  • bacheloropleiding,
  • masteropleiding,
  • een of twee semesters studeren als study abroad student, bijvoorbeeld als minor in het kader van je studie in Nederland.

Kijk voor meer informatie op de pagina Opleidingen aan Macquarie University.

Wat kost het om te studeren aan Macquarie University?

Het collegegeld aan MQ varieert per studieniveau en studierichting. Onze studieadviseurs informeren je graag over de exacte kosten van de opleiding of vakken van je voorkeur. Hieronder geven we je een indicatie van het collegegeld per studieniveau:

Study abroad: ca. 9.300 AUD per semester
Bachelor: vanaf ca. 27.000 AUD per jaar
Master: vanaf ca. 28.000 AUD per jaar

Studiebeurzen Macquarie University

Om je te helpen met de financiering van je studie, biedt MQ regelmatig diverse studiebeurzen aan.

Zo kun je je als aankomend study abroad student aanmelden voor een Student Representative Scholarship. Je maakt dan kans op een studiebeurs ter waarde van 1.000 AUD en een Samsung Tablet en GoPro camera. In ruil voor deze financiële bijdrage en coole gadgets ga je verslag doen van jouw studie-ervaringen en het studentenleven aan Macquarie University. Een geweldige kans als je bijvoorbeeld media, communicatie of journalistiek studeert!

Daarnaast biedt Macquarie ook de Macquarie University European Scholarship. Dit is een fee waiver (korting op het collegegeld) voor alle studenten die een volledige bachelor of master gaan doen. Het bedrag is 5.000 AUD per jaar gedurende de hele studie.

Ook is er de Vice-Chancellor's International Scholarship - European (VCIS-European) twv 5.000 AUD: Deze studiebeurs ontvang je bij aankomst en is bedoeld om je te helpen settelen in Sydney. De beurs is alleen beschikbaar voor fulltime studenten die een volledige bachelor- of masteropleiding doen aan de MQ North Ryde campus en een bepaald bovengemiddeld eindcijfer hebben behaald op hun vooropleiding.

Neem contact op met onze studieadviseurs voor meer informatie over de verschillende studiebeurzen van MQ, de exacte studiekosten en een schatting van de kosten voor levensonderhoud in Sydney.

Feiten & cijfers

Aantal studenten: ca. 38.000
Aantal internationale studenten: ca. 12.000 uit ruim 110 landen

Hoe KILROY je helpt

KILROY biedt je begeleiding bij het vinden van een studie aan MQ, de praktische voorbereiding en de aanmelding bij de universiteit. Onze studieadviseurs staan voor je klaar. 

Meer informatie over Macquarie University?
Neem contact op
Contact