Macquarie University

Macquarie University studenten
 

Studeren aan Macquarie University

Macquarie University (MQ) is in 2015 uitgeroepen tot een van de meest internationale universiteiten ter wereld. De Australische universiteit staat bekend om haar uitstekende, interdisciplinaire onderzoeksprojecten en onderwijs. De campus van MQ is gevestigd midden in de wereldstad Sydney en biedt eersteklas faciliteiten.

Hieronder vind je informatie over studeren aan Macquarie University. Op de subpagina’s lees je meer over de opleidingen, het studentenleven in Sydney, de studentenhuisvesting en aanmeldingsprocedure.

Redenen om te studeren aan Macquarie University

Als Macquarie student wordt je opgeleid om anders te denken. Je leert er kritisch te denken en je eigen mening te vormen. De universiteit biedt opleidingen van wereldklasse waarin theorie wordt gecombineerd met voorbeelden uit de praktijk. Een diploma van MQ biedt je uitstekende carrièrekansen en een hoog startsalaris. CEO's van over de hele wereld plaatsen MQ in de top 5 van Australische universiteiten voor werving van personeel.

Wat kan ik studeren aan Macquarie University?

Aan Macquarie University kun je als Nederlandse student kiezen uit de onderstaande opleidingen:

  • bacheloropleiding
  • masteropleiding
  • een of twee semesters studeren als study abroad student, bijvoorbeeld als minor in het kader van je studie in Nederland.

Je kunt kiezen uit een groot aanbod aan opleidingen en vakken in verschillende studierichtingen. MQ biedt uitstekende opleidingen in studierichtingen zoals bedrijfseconomie, milieuwetenschappen, psychologie, techniek en talen. De universiteit biedt een zeer goede Master of Applied Finance en de Master of Business Administration wordt gezien als een van de beste in de regio Azië-Pacific. 

Kijk voor meer informatie op de pagina Opleidingen aan Macquarie University.

Wat kost het om te studeren aan Macquarie University?

Het collegegeld aan MQ varieert per studieniveau en studierichting. Onze studieadviseurs informeren je graag over de exacte kosten van de opleiding of vakken van je voorkeur. Hieronder geven we je een indicatie van het collegegeld per studieniveau:

Study abroad: ca. 9.300 AUD per semester
Bachelor: vanaf ca. 27.000 AUD per jaar
Master: vanaf ca. 28.000 AUD per jaar

Om je te helpen met de financiering van je studie, biedt MQ regelmatig studiebeurzen aan. Zo kun je je als aankomend study abroad student aanmelden voor een Student Representative Scholarship. Je maakt dan kans op een studiebeurs ter waarde van 1.000 AUD en een Samsung Tablet en GoPro camera. In ruil voor deze financiële bijdrage en coole gadgets ga je verslag doen van jouw studie-ervaringen en het studentenleven aan Macquarie University. Een geweldige kans als je bijvoorbeeld media, communicatie of journalistiek studeert!

Ook is er de VCIS-Europe twv 5.000 AUD: Deze studiebeurs ontvang je bij aankomst en is bedoeld om je te helpen settelen in Sydney. De beurs is alleen beschikbaar voor fulltime studenten die een volledige bachelor- of masteropleiding doen aan MQ en een bepaald bovengemiddeld eindcijfer hebben behaald op hun vooropleiding.

Neem contact op met onze studieadviseurs voor meer informatie over de exacte studiekosten, de verschillende studiebeurzen van MQ en een schatting van de kosten voor levensonderhoud in Sydney.

Feiten & cijfers

Aantal studenten: ca. 38.000
Aantal internationale studenten: ca. 12.000 uit ruim 110 landen
De universiteit staat op nummer 49 in de ranglijst met de meest internationale universiteiten ter wereld 2016.

Hoe KILROY je helpt

KILROY biedt je begeleiding bij het vinden van een studie aan MQ, de praktische voorbereiding en de aanmelding bij de universiteit. Onze studieadviseurs staan voor je klaar. 

Meer informatie over Macquarie University?
Neem contact op
Contact