Macquarie University

Macquarie University heeft een moderne campus met uitstekende faciliteiten

Huisvesting aan Macquarie University

Macquarie University (MQ) heeft een hele moderne campus, gelegen in een 126 hectare groot park. De krant The Australian heeft MQ uitgeroepen tot de universiteit met de groenste campus in New South Wales.

Studentenhuisvesting Macquarie University

Macquarie University biedt studentenkamers die zich zowel op als buiten de campus bevinden. Het International Office van MQ heeft verschillende soorten huisvesting voor internationale studenten, uiteenlopend van volledig zelfvoorzienende appartementen tot een ‘homestay’ waarbij je bij een Australische familie woont.

Je kunt ervoor kiezen hier geen gebruik van te maken en zelf iets te zoeken. In dat geval raden we je aan niets te reserveren tot je daadwerkelijk in Sydney bent. Reserveer een bed of kamer in een ho(s)tel en ga vanuit daar op zoek naar een kamer.

Neem contact op met de studieadviseurs van KILROY voor meer informatie over huisvesting tijdens je studie aan Macquarie University in Australië.

Campussen van MQ

MQ heeft twee campussen in Sydney: City Campus en North Ryde campus. City campus is gevestigd midden in het zakencentrum van Sydney. North Ryde is de grootste campus en bevindt zich in een groot park. 

Faciliteiten op de  campus

Op de North Ride campus zijn niet alleen uitstekende onderwijsfaciliteiten, maar ook:

  • een treinstation met rechtstreekse verbinding naar het centrum van de stad,
  • een gloednieuwe, hypermoderne universiteitsbibliotheek,
  • een modern sportcentrum met binnenzwembad en verwarmd buitenzwembad,
  • een academisch ziekenhuis met tal van medische diensten voor studenten en medewerkers,
  • tal van cafés, banken en winkels,
  • de beste faciliteiten voor kunst en wetenschap in de regio Azië-Pacific.

Vervoer van en naar de campus

De campussen van MQ zijn vanuit de hele stad goed te bereiken per bus en trein. Internationale studenten hebben de mogelijkheid een MyMulti-pass aan te schaffen, voor korting op het openbaar vervoer.

Tijdens het semester rijden er ook shuttle bussen tussen de verschillende locaties op en rondom de campus (denk aan het treinstation, de bibliotheek, de sportfaciliteiten).

Meer informatie over Macquarie University?
Neem contact op
Contact