Macquarie University

Studeren in Sydney, een van de beste studentensteden ter wereld

Studentenleven aan Macquarie University in Sydney

In Sydney hoef je je nooit te vervelen! Er is altijd iets te doen; van evenementen op de campus en in de stad tot festivals, winkelen, restaurants en cafés bezoeken – leuke activiteiten voor elk budget! Met haar 4,28 miljoen inwoners is Sydney de grootste stad van Australië en de hoofdstad van New South Wales. Macquarie University ligt in een groot park op ongeveer 30 minuten rijden van het centrum.

Studeren in een van de beste studentensteden

Sydney is in de QS Best Student Cities ranking uitgeroepen tot een van de beste studentensteden ter wereld. De stad is heel multicultureel en de kwaliteit van leven wordt er erg hoog beoordeeld. Er is een eindeloos en gevarieerd aanbod van goede restaurants, coole clubs en festivals, bioscopen en theaters, Aboriginal kunst en cultuur en musea. In het Central Business District van Sydney zijn de hoofdkantoren van zo’n 500 internationale bedrijven gevestigd. De stad heeft een goed openbaar vervoernetwerk van bussen, treinen en ferries. 

Stranden bij Sydney

Langs de Australische oostkust vind je prachtige stranden. In de buurt van Sydney vind je meer dan 35 van die stranden, genoeg te bieden dus voor strandliefhebbers! Het meest bekende strand is Bondi Beach, gelegen op zo’n 45 minuten naar het oosten met de bus vanaf het centraal station. Kun je geen genoeg krijgen van surfen, zonnen en zwemmen? Dan is een tripje naar het populaire Manly Beach, dat zo’n 20 minuten naar het noorden ligt, zeker aan te raden.

Sydney Bondi Beach
Sydney Bondi Beach

7 gratis activiteiten voor studenten in Sydney

Leer je nieuwe studentenstad kennen met deze zeven tips voor gratis activiteiten in Sydney:

1. Wandeling door The Rocks
Maak een wandeling over The Rocks tijdens je studie in Sydney, Australië
Slenter door de straten van het oudste stadsdeel van Sydney, The Rocks, en ontdek de geschiedenis en een aantal van de oudste gebouwen van de stad.

2. Studeren in Royal Botanic Gardens 
In de botanische tuinen vind je rust, ruimte en een prachtig uitzicht op de haven – een perfecte plaats om te studeren! 

3. Chillen in Hyde Park
Hyde Park is het oudste park van Australië en bevindt zich midden in Sydney. Het is de ideale plek voor een kop koffie, een rondje hardlopen of om te chillen met je vrienden. Daarnaast zijn de attracties zoals de Archibald Fountain, het standbeeld van James Cook en de Sandringham en Nagoya Gardens ook de moeite waard.

4. Steek de Sydney Harbour Bridge over
Sydney Harbour Bridge
Wandel van noord naar zuid over de Sydney Harbour Bridge en geniet van het prachtige uitzicht! De oversteek is gratis! De brug beklimmen kan ook, maar daar hangt een aardig prijskaartje aan.

5. Bezoek de evenementen in Sydney
Sydney Vivid Festival

Ben je tijdens de Australische zomer in Sydney? Bezoek de populaire openluchtbioscoop Moonlight Cinema waar je vele sneak previews, nieuwe releases en cultfilms kunt bekijken. In mei en juni vindt het 18-daagse lichtfestival Vivid Sydney plaats, wat een adembenemend spektakel is dat je niet wilt missen! 

6. Een avond uit in de beste studentencafés
De drankjes aan de bar moeten uiteraard wel betaald worden, maar dansen is gratis! Enkele leuke studentencafés in Sydney zijn:

  • The Courthouse, 19 Upper Macdonald Rd, Newtown
  • The Ivy, 320 George Street (de enige ‘rooftop pool bar’ in Sydney)
  • Manning Bar (op de campus van UNSW
  • The Baxter Inn at Clarence Street (serveren uitstekende cocktails)

7. Bezoek de klokken van Queen Victoria Building
Wil je iets leren over de geschiedenis van Australië en Engeland? Bezoek dan de twee indrukwekkende mechanische klokken van Queen Victoria Building (455 George Street). De Royal Clock toont op het hele uur scènes van het Engelse koningshuis, terwijl de Great Australian Clock 33 scènes uit de Australische geschiedenis biedt. 

Studentenkorting in Sydney

Met de ISIC kaart heb je toegang tot een netwerk van studentenkortingen wereldwijd en dus ook in Sydney, Australië, zowel online als offline. Download gratis de ISIC Benefits App en vind de beste voordelen voor studenten. Koop hier de ISIC studentenkaart. 

Klimaat

Sydney heeft een subtropisch klimaat met warme zomers en milde winters. Januari is de warmste maand met een gemiddelde temperatuur van ongeveer 25°C. De winter is mild en koel, juli is de koudste maand met een gemiddelde temperatuur van rond de 16°C.

Reisinformatie Sydney

De reisexperts van KILROY vertellen je graag meer over reizen naar Sydney. Bijvoorbeeld over voordelige en flexibele vliegtickets, hotels en hostels, autohuur en reizen.

Meer informatie over Macquarie University?
Neem contact op
Contact