Monash University

Studenten op de campus van Monash University in Australië
 

Studeren aan Monash University

Monash University is de grootste en meest internationale universiteit in Australië. De universiteit biedt uitstekend onderwijs en heeft vijf verschillende campussen verspreid over de geweldige stad Melbourne. Melbourne is al meerdere keren uitgeroepen tot een van de beste studentensteden ter wereld, en met een goede reden!

Op deze pagina vind je algemene informatie over studeren aan Monash University. Op de subpagina’s informeren wij je over de opleidingen, het studentenleven in Melbourne, huisvesting voor studenten, de aanmeldingsprocedure en over ervaringen van studenten.

Meer informatie over Monash University?
Neem contact op

Waarom studeren aan Monash University?

 • Monash University heeft een breed aanbod aan studiemogelijkheden en bij veel studies bestaat de mogelijkheid om stage te lopen. Vooral dit laatste zorgt er voor dat je een aantrekkelijke kandidaat bent voor toekomstige (internationale) werkgevers.
 • De universiteit heeft vijf campussen in en rondom Melbourne, een van de beste studentenstad ter wereld volgens de QS Best Student Cities ranking. Melbourne staat ook bekend als de culturele hoofdstad van Australië en het studentenleven is er gewoonweg geweldig. De stad heeft bovendien prachtige stranden.
 • Met studenten uit meer dan honderd verschillende landen is Monash University een enorm internationale universiteit. Hier kom je niet enkel in aanraking met de Australische cultuur, maar leer je ook studenten kennen van over de hele wereld. You're gonna love it! 
 • Wil je al graag een kijkje nemen en weten hoe het er aan toe gaat aan Monash University? Bekijk dan de officiële Instagram account van de universiteit!

Wat kan ik studeren aan Monash University?

Aan Monash University kun je opleidingen volgen in de meest uiteenlopende studierichtingen en studieniveaus.

Kijk voor meer informatie op de pagina opleidingen aan Monash University.

Studeren aan Monash University in Australië - KILROY

Monash University - accreditaties en ranglijsten

 • De Business School van Monash heeft een Triple Crown Accreditation ontvangen van EQUIS, AASCB en AMBA. Dit is een accreditatie die minder dan 1% van alle business schools wereldwijd ontvangt en aantoont dat de opleidingen van de Monash University Business School van zeer hoge kwaliteit zijn en tot de top behoren.
 • Monash maakt deel uit van de Group of Eight. Dit zijn de acht meest prestigieuze universiteiten van Australië.
 • Tevens staat Monash University op plaats 60 in de QS World University Rankings 2018, op plaats 80 in de Times Higher Education World University Rankings 2018 en op plaats 79 in de ARWU Shanghai ranking 2016 van de 100 beste universiteiten van de wereld.
 • De universiteit staat op nummer 21 in de ranglijst met de meest internationale universiteiten ter wereld 2017 en op nummer 5 in de Times Higher Education Best Universities in Australia 2018.

Wat kost het om te studeren aan Monash University?

Het collegegeld aan Monash University varieert per studieniveau en studierichting. Hieronder geven we je een indicatie van het collegegeld per studieniveau:

Study abroad: vanaf ca. 12.000 AUD per semester
Bachelor: vanaf ca. 26.000 AUD per jaar
Master vanaf ca. 26.000 AUD per jaar

Neem contact op met onze studieadviseurs voor meer informatie over de exacte studiekosten van de opleiding of vakken van je voorkeur en een schatting van de kosten voor levensonderhoud in Melbourne, Australië.

Leuke weetjes over Monash University

 • Monash University is de grootste universiteit van Australië. Er studeren ca. 63.000 studenten en meer dan 22.000 van hen zijn internationale studenten.
 • De hoofdcampus van de universiteit, de Clayton campus, is zo groot dat het zelfs zijn eigen postcode heeft.
 • De universiteit is genoemd naar Sir John Monash, die ook afgebeeld staat op het Australische $100 bankbiljet.
 • De universiteit beschikt over zijn eigen windtunnel, meestal gebruikt door de techniekstudenten.
 • Monash heeft zo'n 140 studentenclubs en 40 verschillende sportclubs waar je je bij kunt aansluiten. Hier ga je je zeker niet vervelen in je vrije tijd.

Hoe KILROY je helpt

Studeren aan Monash University in Melbourne, Australië
KILROY biedt je begeleiding bij het vinden van een studie in het buitenland, de praktische voorbereiding en de aanmelding bij de universiteit. Onze studieadviseurs staan voor je klaar.

Meer informatie over Monash University?
Neem contact op
Contact