Monash University

Ervaringen van studenten aan Monash University in Australië - KILROY

Ervaringen van studenten aan Monash University

Wil je weten hoe andere studenten hun studie in het buitenland ervaren? Mathias volgt een Bachelor of Business aan Monash University en vertelt je alles over zijn ervaringen en het studentenleven in Melbourne, Australië.

Mathias

Universiteit: Monash University
Opleiding: Bachelor of Business

Waarom heb je voor Monash University gekozen?

Nadat ik op uitwisseling was geweest in Amerika, wilde ik verder studeren in het buitenland. Mijn voorkeur ging uit naar een Engelstalig land en zo kwam ik uiteindelijk uit in Australië. Melbourne leek me een geweldig leuke, internationale stad, die bovendien al meerdere malen bovenaan stond in de ranglijst van de beste steden ter wereld om in te wonen. Ik wist dat Monash internationaal goed aangeschreven stond en toen ik ontdekte dat zij precies hadden wat ik wilde studeren, heb ik me bij deze universiteit aangemeld.

Waarom heb je voor de deze opleiding gekozen?

De Bachelor of Business is een zeer brede opleiding die alles omvat, van marketing en finance tot psychologie en toerisme. Met andere woorden, de studie biedt veel interessante mogelijkheden na je afstuderen! Je krijgt eerst een basisopleiding in uiteenlopende disciplines en vervolgens specialiseer je jezelf in één of meerdere vakken.

Mathias in Melbourne, Australië - KILROY
Mathias in Melbourne, Australië

Welke vakken volg je?

Ik zit nu in mijn tweede semester, dus ik volg nog veel introductievakken zoals; accounting, finance, management en business law. Daarnaast leer ik ook veel interessante dingen over Australië en Melbourne door de voorbeelden die we gebruiken tijdens de colleges. 

Weet je al voor welke specialisatie jij gaat kiezen?

Ik ga een double major doen en me specialiseren in finance en international business. Je kunt kiezen uit heel veel vakken en meerdere majors en/of minors doen.

Melbourne een van de beste steden ter wereld om in te wonen - KILROY

Melbourne is World's most liveable city 2015 (The Economist Intelligence Unit's Global Liveability Ranking)

Waar woon je in Melbourne?

Momenteel woon ik een appartement met een aantal andere studenten, met een gedeelde keuken en badkamer. Ik kende niemand in Melbourne toen ik naar Australië vertrok, dus ik heb deze woonruimte gevonden via een huisvestingswebsite. Ik ben er erg blij mee, want het appartement ligt in het centrum van de stad en alles wat ik nodig heb, zoals het winkelcentrum, sportcentra en het openbaar vervoer, ligt om de hoek. De huurprijzen in Melbourne verschillen per locatie.

Wat vind je het leukst aan studeren aan Monash University?

Wat ik het leukste vind aan studeren aan Monash University is dat je mensen leert kennen uit alle delen van de wereld. Hoe cool is het om te lunchen met studenten afkomstig uit verschillende continenten! Monash is een zeer internationale universiteit, in Australië zelfs de universiteit met de meeste internationale studenten. Je leert dus niet alleen veel over Australië, maar ook over andere landen en culturen. Daarnaast heeft Monash een groot aanbod aan interessante vakken.

Raad je studenten aan om in het buitenland te studeren?

Ja, zeker! En indien je geen hele opleiding in het buitenland wilt doen, ga dan op zijn minst een of twee semesters in het buitenland studeren! Het is echt geweldig om in een andere cultuur te leven en nieuwe vrienden te ontmoeten. Bovendien leer je jezelf goed kennen en op een andere manier naar je eigen land te kijken. Ik voel me nooit alleen op de campus en heb het gevoel dat iedereen elkaar kent. Er wordt van alles georganiseerd door de verschillende studentenverenigingen en er zijn allerlei leuke evenementen op en buiten de campus.

Brighton Beach in Melbourne - KILROY
Brighton beach in Melbourne, Australië

Heb je tips voor studenten die naar het buitenland gaan?

Zorg ervoor dat je verwachtingen niet al te hoog zijn. Wees open-minded en denk vooral niet dat alles is zoals je in films ziet. Sluit je aan bij verenigingen en clubs, want dat is de beste manier om andere mensen te leren kennen en nieuwe vrienden te maken. Bovendien staat het ook nog eens goed op je cv. Begin op tijd met de aanmeldprocedure, want de toelatingstesten en het regelen van al het papierwerk, je visum en huisvesting kan aardig wat tijd in beslag nemen. Bezichtig altijd vooraf de woonruimte of laat dit door iemand anders doen. Niets is zo vervelend als betalen voor woonruimte die niet blijkt te bestaan.

Waarom heb je je aanmelding via KILROY gedaan?

In het verleden heb ik goede ervaringen opgedaan met reizen via KILROY, dus dat was geen moeilijke beslissing. Ik wist dat zij me goed konden helpen met de aanmeldprocedure en het maakte de communicatie met Monash een stuk gemakkelijker.

Meer informatie over Monash University?
Neem contact op
Contact