Monash University

Campus en huisvesting Monash University

Huisvesting aan Monash University

Monash University is een van de grootste en meest internationale universiteiten van Australië en heeft vijf campussen in Melbourne. Elke campus heeft een eigen karakter en sfeer. Voor sommige studies geldt dat ze op één campus worden aangeboden, in andere gevallen kun je kiezen uit meerdere campussen.

Huisvesting tijdens je studie aan Monash University

Monash University biedt huisvesting op de Berwick, Caulfield, Clayton en Peninsula campussen. De universiteit helpt je ook met het zoeken naar woonruimte buiten de campus of bij een gastgezin. De meeste Europese studenten kiezen ervoor om zelf woonruimte te zoeken in een studentenhuis.

Neem contact op met de studieadviseurs van KILROY voor meer informatie over huisvesting tijdens je studie in Australië.

Campussen Monash University

Monash University heeft vijf campussen in en rond Melbourne:

  • Berwick (40 km van het centrum)
  • Caulfield (10 km van het centrum)
  • Clayton (22 km van het centrum)
  • Parkville (3 km van het centrum)
  • Peninsula (43 km van het centrum)

Verder zijn er ook nog twee campussen in Maleisië en Zuid-Afrika en internationale centra in Londen en Prato, Italië.

Faciliteiten

De campussen van Monash bieden vele faciliteiten aan hun studenten. Naast je studie kun je gebruik van alle sportfaciliteiten of lid worden van een van de vele verenigingen en clubs.

Word lid van een van de vele verenigingen aan Monash University - KILROY

Er worden veel evenementen georganiseerd, waardoor je gemakkelijk contacten legt en vrienden maakt. Verder zijn er eersteklas studiefaciliteiten, studieplekken, goede research faciliteiten en uitgebreide bibliotheken en computer centra met internationale kranten en allerlei technologische middelen.

De meeste Monash campussen hebben een klein winkelcentrum met een bank, postkantoor, dokter, boekwinkel, kapper, reisbureau e.d.

Vervoer

Alle campussen van Monash University zijn goed bereikbaar met het openbaar vervoer in Melbourne. Tussen een aantal campussen is ook nog een gratis busdienst van de universiteit zelf.

Openbaar vervoer van en naar de Monash campussen in Melbourne is prima

Meer informatie over Monash University?
Neem contact op
Contact