Australië

Onderwijs, opleidingen en studierichtingen in Australië

Onderwijs in Australië

In Australië kennen ze net als in Nederland de bachelor-masterstructuur (bama-structuur). Er wordt echter geen onderscheid gemaakt tussen hoger beroepsonderwijs (hbo) en wetenschappelijk onderwijs (wo), waardoor al het hoger onderwijs wordt aangeboden op universiteiten. Ook is het academisch jaar in Australië is anders ingedeeld dan bij ons, dit bestaat in de meeste gevallen uit twee semesters die beginnen in februari en juli.

Universiteiten in Australië

Australië heeft ruim veertig universiteiten en KILROY werkt samen met bijna de helft hiervan. Onze studieadviseurs informeren je gratis over deze onderwijsinstellingen en helpen je met het vinden van de juiste opleiding, met de aanmelding en alle andere praktische zaken. 

Meer informatie over universiteiten in Australië?
Neem contact op

Opleidingen aan de Australische universiteiten

De Australische universiteiten bieden bachelor- en masteropleidingen en study abroad-programma’s.

  • De gemiddelde duur van een bacheloropleiding is 3 jaar. Als je na je bachelor een vierde jaar wilt doen bieden veel universiteiten een 'Honours Degree'. In dit honours jaar is veel aandacht voor onderzoek en statistiek.
  • De masteropleidingen in Australië duren gemiddeld 1,5 jaar. Het is ook mogelijk om een deel van een master te volgen en toch een diploma mee naar huis te nemen. Dit zijn de zogeheten Graduate Certifcate en Graduate Diploma opleidingen.
  • Je kunt ook een of twee semesters vakken volgen aan een Australische universiteit als onderdeel van je studie in Nederland of bijvoorbeeld als tussenjaar na het vwo. Dit wordt een study abroad-programma genoemd en kun je zowel op bachelor- als op masterniveau doen.

Het onderwijs is een mix van hoorcolleges, werkcolleges en zelfstudie. Als student word je gestimuleerd om actief aan discussies en (groeps)projecten mee te doen. De studiekeuze is zeer groot en varieert van bedrijfseconomie, communicatie en marketing tot design, gezondheidswetenschappen, media en sociale wetenschappen. Kijk hieronder naar de mogelijkheden.

Academisch jaar in Australië

De meeste Australische universiteiten hebben een semestersysteem. Dit wil zeggen dat ieder studiejaar bestaat uit twee semesters. De semesters lopen van februari tot juni en van juli tot november. Slechts enkele universiteiten werken met een trimestersysteem. Verder is er op sommige universiteiten de mogelijkheid om een zomercursus te doen (let wel: dit is in onze winter).

De Australische universiteiten nemen het hele jaar studenten aan, wat in principe betekent dat er geen deadline voor de aanmelding is. Omdat er allerlei praktische zaken geregeld moeten worden, raden we je echter toch aan om de aanmelding minimaal 5 maanden voor de start van het semester op te starten.

Engelse taalvaardigheid

Als internationale student ben je in de meeste gevallen verplicht om een Engelse taaltest te doen. De taaltesten die geaccepteerd worden zijn de TOEFL test (Test Of English as a Foreign Language) en de IELTS test (International English Language Testing System). Beide zijn internationaal erkende testen en je kunt je online hiervoor aanmelden. Op de TOEFL en IELTS-sites vind je voorbeelden van oude examens, zodat je je alvast kunt voorbereiden op de test zelf.

Bij een aantal universiteiten waar wij mee samenwerken, hoef je geen test te doen als je een goed eindcijfer hebt behaald voor Engels op je havo- of vwo-eindexamen. Informeer hiernaar bij onze studieadviseurs.

Studierichtingen aan de Australische universiteiten

In Australië kun je via ons opleidingen volgen in de onderstaande studierichtingen.

Meer informatie over Australië?
Neem contact op
Contact