Australië

Bereid je goed voor op je studie in Australië!

Praktische informatie studie Australië

Als je bent ingeschreven aan de universiteit in Australië, kun je starten met de laatste voorbereidingen. Je hebt een studentenvisum nodig om het land binnen te komen en je moet huisvesting regelen. En je gaat natuurlijk niet alleen naar het buitenland om te studeren - je wilt ook iets van het land zien!

Visum Australië

Je hebt een studentenvisum nodig om in Australië te mogen studeren. De benodigde papieren krijg je van de universiteit. De aanvraag van het visum verloopt volledig via internet en is doorgaans binnen enkele weken afgerond. Het visum moet afgegeven zijn voordat je vertrekt. Onze studieadviseurs kunnen je alles vertellen over de aanvraagprocedure.

Huisvesting in Australië

Op de campus wonen is een geweldige manier om contact te leggen met je medestudenten. Misschien is het voor jou wel de eerste keer dat je in het buitenland woont. Dan is het fijn om te weten dat de universiteit je helpt bij het vinden van de juiste woonruimte. De meeste Australische universiteiten hebben goede accommodaties beschikbaar voor internationale studenten. Deze woonruimten bevinden zich meestal op loopafstand van de campus en het stadscentrum en zijn veilig en voorzien van alle benodigdheden voor een prettig verblijf. In de meeste gevallen deel je een appartement met andere studenten.

Je kunt ook een appartement huren buiten de campus, bijvoorbeeld samen met andere studenten. Dit doen veel internationale studenten in Australië. De prijzen zijn afhankelijk van waar in Australië je studeert en het type woonruimte. Als je buiten de campus wilt wonen kan de universiteit je na aankomst vaak helpen. We raden je dan wel aan om van tevoren tijdelijke woonruimte te regelen. Lees hier meer over huisvesting in het buitenland.

Communicatie vanuit Australië

Op alle universiteiten heb je toegang tot het internet en vaak ook de mogelijkheid om gebruik te maken van computers e.d. Het is makkelijk om te bellen in Australië, zowel nationaal als internationaal. Je kunt je Nederlandse mobiele telefoon gebruiken, maar het is zeker de moeite waard om een Australisch abonnement te nemen. Telefoonproviders in Australië zijn bijvoorbeeld Telstra, Optus en Vodafone.

Reizen naar Australië

Naar Australië vertrekken vluchten via Azië of de VS. Quantas, BA, Singapore Airlines zijn luchtvaartmaatschappijen waarmee je kunt vliegen. De prijzen van vliegtickets kunnen variëren. KILROY heeft goedkope en flexibele tickets voor studenten. Neem gerust contact op met een van onze reisexperts voor meer informatie.

Je kunt 20 kg bagage meenemen als je via Azië reist en 2 x 32 kg als je via de VS reist (de ticketprijs is vaak wel iets duurder als je via de VS reist). Als je extra bagage wilt laten versturen kan dat via de normale post of via bedrijven zoals DHL, UPS etc. 

Reizen in Australië

Australië is een groot continent en je bent vaak afhankelijk van vluchten als je tussen grote steden wilt reizen. Er zijn verschillende soorten kortingen, vliegtickets en goedkope luchtvaartmaatschappijen. De trein is ook een comfortabele manier van reizen, maar niet erg goedkoop of snel. De bus is een makkelijke manier van reizen en er zijn verschillende buspassen, maar reken er wel op dat je reis veel tijd kost!

De taxi is in Australië goedkoper dan in Nederland en in de grote steden zijn daarnaast ook metrolijnen e.d. Veel studenten kiezen er ook voor op hun eigen auto te kopen (denk er wel aan dat ze in Australië links rijden, dat kan nog een uitdaging worden!).

KILROY heeft 6 maanden in het jaar een eigen kantoor in Sydney, Australië. Hier kan je als student inspiratie opdoen en advies krijgen voor trips die je tijdens je studietijd wilt maken. Hier vind je de meest up-to-date informatie voor lokaal vervoer, duiken, tours en andere activiteiten. Je kunt hier ook andere reiziger ontmoeten tijdens KILROY's eigen Happy Hour!

Gezondheidszorg in Australië

Je kunt natuurlijk altijd ziek worden, maar de gezondheidszorg in Australië is modern en van eenzelfde standaard als in Nederland. Als internationale student ben je verplicht om via de onderwijsinstelling waar je gaat studeren een ziektekostenverzekering af te sluiten. Daarnaast raden we je aan om een goede reisverzekering af te sluiten. Bekijk de informatie over verzekeren in het buitenland.

Australië probeert met strenge quarantaineregels besmettelijke ziektes uit andere landen buiten de deur te houden. Zo is er onder andere een verbod op het invoeren van etenswaren en andere plantaardige producten. 

Bereid je goed voor

Studeren in het buitenland vergt enige voorbereiding. Voor je vertrek doorloop je verschillende stappen; van oriëntatie tot en met het regelen van een vliegticket. Kijk voor overige zaken die van belang zijn voor je studie in het buitenland ook op onze pagina Voor vertrek.

Meer informatie over Australië?
Neem contact op
Contact