Queensland University of Technology

Studeren in Brisbane, Australië

Studentenleven in Brisbane

Brisbane is de hoofdstad van Queensland en een populaire bestemming onder internationale studenten. De stad ligt in South East Queensland, een regio die zich uitstrekt van de prachtige Sunshine Coast in het noorden tot de wereldberoemde Gold Coast in het zuiden.

Studentenleven in Brisbane – een goede mix van alles

De twee campussen van Queensland University of Technology (QUT) liggen in Brisbane. Deze stad heeft meerdere bijnamen, waaronder Brissy, Brisneyland en Bris Vegas – allemaal verwijzend naar de bijzonder ontspannen levensstijl. Brisbane telt ruim 260 zonnige dagen per jaar en de bevolking geniet dan ook veel van het buitenleven. Het hele jaar door kun je er buitenactiviteiten uitoefenen zoals surfen, fietsen, wandelen en vissen. Bovendien heeft Brisbane een levendige muziekscène en veel gezellige cafés. Het is een stad waar je je snel thuis voelt en waar je kunt genieten van een bruisend nachtleven.

Studentenleven in Brisbane, Australië - Stadstrand South Bank Beach langs de Brisbane River
Stadstrand van Brisbane langs de oevers van de Brisbane river

De Brisbane river loopt door het centrum en deze rivier is een belangrijk onderdeel van de stad. Langs de oevers van de rivier liggen meerdere parken, een botanische tuin en het prachtige en populaire stadstrand South Bank Beach.

Brisbane heeft een vrij jonge bevolking; de gemiddelde leeftijd is 33, dit betekent dat je er veel andere jonge en avontuurlijke mensen ontmoet! De stad heeft ook een vrij grote Aziatische bevolking en daardoor een uitgebreid aanbod aan uitstekende Aziatische restaurants. Dat wordt smullen!

Top 8 activiteiten in Brisbane met een studentenbudget

Hieronder geven we je tips over activiteiten die je kunt doen in Brisbane met een studentenbudget.

  1. Ga chillen op de nummer één hangplek van Brisbane: het strand van South Bank Beach.
  2. Pak de bus naar Mt Coot-tha Lookout en geniet van het betoverende uitzicht op de stad.
  3. Ga een dag ‘cruisen’ met de veerboten op de Brisbane River en geniet van de prachtige skyline.
  4. Geniet van de gezellige sfeer en livemuziek in West End.
  5. Bezoek Lone Pine Koala Sanctuary en maak kennis de lokale wildlife.
  6. Maak een dagtrip naar Gold Coast, huur een surfplank en pak een golf.
  7. Beklim de Kangaroo Point-kliffen.
  8. Huur een stand-up paddleboard (SUP) en peddel over de Brisbane River.

Studentenleven in Brisbane, Austalië - Brisbane River

Coole studentenkortingen in Brisbane

Met de ISIC-studentenkaart kun je geweldige studentenkortingen ontvangen, niet alleen in Brisbane maar wereldwijd! Download gratis de ISIC Benefits App en vind de beste voordelen voor studenten. Koop hier de ISIC studentenkaart.

Lone Pine Koala Sanctuary in Brisbane, Australië

Klimaat in Brisbane

Brisbane heeft het hele jaar door een aangenaam, subtropische klimaat met milde, droge winters en warme, vochtige zomers. De temperaturen liggen 's zomers tussen de 21-32°C en 's winters tussen de 9-20°C. De warmste maand is januari en de koudste maand is juni.

Reisinformatie Brisbane

De reisexperts van KILROY vertellen je graag meer over reizen naar Brisbane. Bijvoorbeeld over voordelige en flexibele vliegtickets, hotels en hostels, autohuur, road trips en reizen.

Meer informatie over Queensland University of Technology?
Neem contact op
Contact