RMIT University

Een tram komt voorbij RMIT University in Melbourne
 

Studeren aan Royal Melbourne Institute of Technology

Royal Melbourne Institute of Technology (RMIT University) in Melbourne, Australië is een grote, internationale universiteit gespecialiseerd in opleidingen in de studierichtingen techniek en design. De universiteit heeft internationaal een goede reputatie op het gebied van praktijkgericht onderwijs en resultaatgericht onderzoek, en bereidt je voor op een succesvolle carrière in een snel veranderende wereld.

Op deze pagina vind je algemene informatie over studeren aan RMIT University. Op de subpagina’s informeren wij je over de opleidingen, het studentenleven in Melbourne, de huisvesting en aanmeldingsprocedure.

Meer informatie over RMIT University?
Neem contact op

6 Goede redenen om te studeren aan RMIT University

 • RMIT werkt nauw samen met het bedrijfsleven en de samenleving, waardoor je als student onder andere de mogelijkheid hebt om stage te lopen bij interessante bedrijven en organisaties.
 • Je kunt kiezen uit ruim 500 opleidingen en vakken.
 • De campus van RMIT ligt midden in het centrum van Melbourne, een van de meest leefbare steden ter wereld.
 • Je kunt je aansluiten bij een van de ruim 100 studentenclubs en -verenigingen die RMIT rijk is.
 • RMIT biedt je gratis studieondersteuning; van advies bij het schrijven van opdrachten, het ontwikkelen van je ideeën, het verbeteren van je presentatievaardigheden tot hulp bij het verbeteren van je studietechnieken.
 • Je krijgt les van uitstekende docenten met veel management - en specialistische ervaring in het internationale bedrijfsleven en onderzoeksveld.

Wat kan ik studeren aan RMIT University?

Aan RMIT kun je als Nederlandse student kiezen uit onderstaande opleidingen:

 • Bacheloropleiding
 • Masteropleiding
 • Een of twee semesters als study abroad student, bijvoorbeeld ter invulling van een minor tijdens je studie in Nederland.

Kijk hier voor meer informatie over de opleidingen van RMIT University.

Afgestudeerde studenten van RMIT University
Behaal ook je diploma aan RMIT University in Australië

RMIT University in de ranglijsten

RMIT heeft een uitstekende internationale reputatie op het gebied van praktijkgericht onderwijs en innovatief onderzoek.

 • RMIT heeft een 5 sterren ranking voor uitmuntendheid in de QS World University Rankings 2016-2017 voor de categorieën: Employability, Teaching, Facilities, Internationalization, Social Responsibility en Specialist Criteria.
 • RMIT staat op plaats 87 in de Times Higher Education Young University Rankings 2017.

Wat kost het om te studeren aan RMIT University?

Het collegegeld aan RMIT University varieert per studieniveau en studierichting. Onze studieadviseurs informeren je graag over de exacte kosten van de opleiding of vakken van je voorkeur. Hieronder geven we je een indicatie van het collegegeld per studieniveau:

Study abroad: 8.600 AUD per semester
Bachelor: vanaf ca. 24.000 AUD per jaar
Master: vanaf ca. 24.000 AUD per jaar

Neem contact op met onze studieadviseurs voor meer informatie over de exacte studiekosten en een schatting van de kosten voor levensonderhoud in Melbourne, Australië.

Informatie over studiebeurzen van RMIT University

Elk jaar stelt RMIT verschillende studiebeurzen beschikbaar voor internationale studenten. Neem contact met ons op voor meer informatie over deze beurzen en andere vormen van financiering van je studie in het buitenland.

Leuke feitjes over RMIT University

 • Naast Melbourne heeft RMIT heeft ook een campus in Vietnam, een opleidingscentrum in Spanje en partners in Singapore, Hong Kong, China, Maleisië, India, Indonesië, Sri Lanka, België en Duitsland.
 • Graeme Simsion, auteur van de boeken Het Rosie Project en Het Rosie effect, heeft twee studies gevolgd aan RMIT University. In 2014 heeft hij er een Diploma of Professional Writing and Editing behaald en in 2013 een Advanced Diploma of Screenwriting.
 • Totaal aantal studenten: 82.000
 • Aantal internationale studenten: meer dan 30.000, waarvan ruim 13.000 in Australië

Hoe KILROY je helpt

KILROY biedt je begeleiding bij het vinden van een studie aan RMIT, de praktische voorbereiding en de aanmelding bij de universiteit. Onze studieadviseurs staan voor je klaar.

Meer informatie over RMIT University?
Neem contact op
Contact