RMIT University

Het studentenleven is goed aan RMIT University in Melbourne, Australië

Studentenleven aan RMIT University in Melbourne

Als je niet aan het studeren bent, zijn er heel veel leuke dingen te doen in Melbourne. Het is de beste stad ter wereld om in te wonen en een van de beste studentensteden ter wereld, dus je zult je er niet vervelen. De studieadviseurs van KILROY geven je tips en advies!

Een van de beste studentensteden ter wereld

RMIT University ligt in het centrum van Melbourne, de op een na grootste stad in Australië. Het is een enorm populaire studentenstad, er studeren ca. 60.000 internationale studenten. Melbourne is uitgeroepen tot een van de beste studentensteden ter wereld in de QS Best Student Cities ranking. 

Melbourne City view
Uitzicht op de stad Melbourne

In de ‘most liveable cities in the world 2016’-ranking van de Economist Intelligence Unit is Melbourne bovendien verkozen tot de beste stad ter wereld om in te wonen. Het is er schoner, frisser en veiliger dan in alle andere steden.

De stad heeft een fijn klimaat, mooie straten, prachtige parken, heel veel leuke restaurants en barretjes, een bruisend nachtleven en vlak buiten de stad vind je verschillende mooie stranden en nationale parken. Bovendien heeft de stad een groot cultureel aanbod, het wordt vaak de kunst- en cultuurhoofdstad van Australië genoemd.

Wil jij hier studeren? Onze studieadviseurs helpen je er graag bij! Neem contact op.

Activiteiten in Melbourne met een studentenbudget

Bezoek Federation Square
Activiteiten met een studentenbudget in Melbourne: Bezoek Federation Square
Fed Square, zoals het in de volksmond wordt genoemd, bevindt zich midden in het centrum van de stad en er is altijd wat te doen op dit plein. Er worden onder andere markten georganiseerd, gratis optredens gegeven en sportwedstrijden op grote schermen getoond.

Struin over Queen Victoria Market
Activiteiten met een studentenbudget in Melbourne: Struin over Queen Victoria Market

Deze markt staat bekend als de beste in de staat Victoria. Je vindt er leuke marktkramen, allerlei soorten entertainment en er is zelfs een nachtmarkt eens in de zoveel tijd.

Ontdek de wijk Southgate
Activiteiten met een studentenbudget in Melbourne: Ontdek Southgate

Dit is een van de leukste wijken in het zuidelijke deel van het centrum. Geniet van de mooie uitzichten en vele cafés, restaurants en winkels die de buurt rijk is.

Great Ocean Road
Activiteiten met een studentenbudget in Melbourne: Great Ocean Road

Deze bekende kustlijn in de Australische staat Victoria is zeker de moeite waard! Huur een auto via KILROY, rijd langs de kust, spot de mooiste bezienswaardigheden en misschien zie je zelfs nog Koala’s in de bomen!

Dandenong Ranges
Activiteiten met een studentenbudget in Melbourne:  Dandenong Ranges

Dit natuurgebied is een verborgen schat voor liefhebbers van natuur, kunst en rust.

Klimaat in Melbourne

Melbourne heeft een zeeklimaat, wat inhoudt dat het weer veranderlijk is. De gemiddelde temperatuur schommelt gedurende het jaar tussen de 10 en 20 graden Celsius. Van juni tot en met augustus is het winter en de zomer loopt van november tot en met januari.

Meer informatie over RMIT University?
Neem contact op
Contact