University of New South Wales

Studeren aan University of New South Wales in Sydney, Australië
 

Studeren aan University of New South Wales

Wil jij studeren aan een van de meest toonaangevende universiteiten van Australië? In een stad waar je uitermate goed kunt stappen, shoppen en sightseeën en vlakbij heerlijke stranden zoals Coogee - en Bondi Beach? Kies dan voor de University of New South Wales in Sydney, Australië. Hier kun je uitstekende opleidingen volgen op bachelor- en masterniveau of een of twee semesters studeren als onderdeel van je studie in Nederland.

Op deze pagina vind je algemene informatie over studeren aan University of New South Wales (UNSW). Op de subpagina’s informeren wij je over de opleidingen, het studentenleven in Sydney, huisvesting voor studenten, de aanmeldingsprocedure en over ervaringen van studenten.

Meer informatie over University of New South Wales?
Neem contact op

8 goede redenen om te studeren aan University of New South Wales

 1. UNSW is een van de meest toonaangevende onderzoeksuniversiteiten in Australië.
 2. Kies je voor een studie aan deze Australische universiteit, dan kies je voor uitstekend onderwijs gegeven door vakkundige en toegewijde docenten.
 3. Je kunt kiezen uit een breed scala aan studierichtingen en meer dan 900 opleidingen.
 4. De universiteit is gevestigd in een van de beste studentensteden ter wereld, Sydney, vlakbij het Central Business District (CBD) ofwel het zakencentrum van de stad en de geweldige stranden Coogee - en Bondi Beach.
 5. Aan UNSW studeren meer dan 50.000 studenten uit meer dan 120 landen, waardoor je vrienden maakt uit alle hoeken van de wereld.
 6. De sfeer op de campus is relaxed en gezellig. Er zijn vele cafés, winkels en ruim 200 studentenclubs en verenigingen. Bovendien worden er regelmatig allerlei leuke en interessante evenementen georganiseerd.
 7. De campus biedt moderne huisvestingsmogelijkheden in een veilige omgeving.
 8. De zowel lokale als wereldwijde netwerken en samenwerkingsverbanden van de universiteit bieden veel mogelijkheden tot kennisuitwisseling, debat en delen van onderzoeksresultaten.

Wat kan ik studeren aan University of New South Wales?

Aan UNSW kun je als Nederlandse student verschillende soorten opleidingen volgen, zoals:

 • een bacheloropleiding,
 • een masteropleiding, of
 • een of twee semesters studeren als study abroad student, bijvoorbeeld als minor in het kader van je studie in Nederland.

Kijk voor meer informatie op de pagina Opleidingen aan UNSW.

University of New South Wales in de rankings

UNSW behoort tot de Group of Eight, een netwerk van de acht meest toonaangevende universiteiten in Australië, en is lid van het Universities 21 network. Ook staat UNSW genoteerd in diverse belangrijke ranglijsten:

 • In de Times Higher Education World University Rankings 2018 staat UNSW op plaats 85 van de 100 beste universiteiten ter wereld en in de Times Higher Education Best University in Australia 2018 op nummer 6.
 • In de QS World University Rankings 2018 staat de universiteit op plaats 45 van de 100 beste universiteiten ter wereld.
 • De universiteit staat op nummer 14 in de ranglijst met de meest internationale universiteiten ter wereld 2017.

Wat kost het om aan UNSW te studeren?

Het collegegeld aan UNSW varieert per studieniveau en studierichting. Onze studieadviseurs informeren je graag over de exacte kosten van de opleiding of vakken van je voorkeur. Hieronder geven we je een indicatie van het collegegeld per studieniveau:

Study abroad: vanaf ca. 13.100 AUD per semester
Bachelor: vanaf ca. 32.160 AUD per jaar
Master: vanaf ca. 32.400 AUD per jaar

Neem contact op met onze studieadviseurs voor meer informatie over de exacte studiekosten en een schatting van de kosten voor levensonderhoud in Sydney, Australië.

Leuke weetjes over UNSW

 • Totaal aantal studenten: ca. 53.000
 • Totaal aantal internationale studenten: ca. 12.000
 • UNSW heeft een indrukwekkende bibliotheek met ca. 2,7 miljoen titels.
 • De universiteit heeft de meest uiteenlopende studentenverenigingen, van een Harry Potter Society (ja, serieus!) tot Soccer Societies.
 • Via UNSW Volunteer Expo kun je in contact komen met allerlei non-profit organisaties voor vrijwilligerswerk.

Hoe KILROY je helpt

KILROY biedt je begeleiding bij het vinden van een studie in het buitenland, de praktische voorbereiding en de aanmelding bij de universiteit. Onze studieadviseurs staan voor je klaar.

Meer informatie over University of New South Wales?
Neem contact op
Contact