University of New South Wales

Huisvesting op de campus van University of New South Wales

Huisvesting aan University of New South Wales

De hoofdcampus van University of New South Wales, Kensington Campus, is gevestigd in het zuidoosten van Sydney vlakbij het populaire strand Bondi Beach. Het is een levendige campus met een gezellige studentengemeenschap. Je kunt op de campus wonen, gebruik maken van de vele moderne faciliteiten en je aansluiten bij een van de circa tweehonderd studentenverenigingen en -clubs.

Studentenhuisvesting in Sydney

University of New South Wales (UNSW) biedt goede studentenhuisvesting op de campus. Je kunt kiezen tussen de UNSW Colleges en UNSW Apartments.

De UNSW Colleges zijn geschikt voor bachelorstudenten die voor het eerst op zichzelf wonen. Hierbij zijn alle maaltijden inbegrepen en krijg je ondersteuning en academische begeleiding.

De UNSW Apartments zijn bedoeld voor de meer zelfstandige bachelorstudenten en masterstudenten. Je woont dan met ca. vijf andere studenten in een volledig ingericht appartement, met je eigen slaapkamer en een gedeelde keuken, badkamer en woonkamer.

Neem contact op met onze studieadviseurs voor meer informatie over huisvesting op de campus.

Veel studenten kiezen voor een gedeeld appartement buiten de campus, dit is vaak goedkoper. De universiteit helpt je graag met tips en advies over huisvesting. Handige websites om te zoeken naar geschikte woonruimte zijn Gumtree en Furnished Property. Zorg er altijd voor dat je de woonruimte met eigen ogen hebt gezien voordat je een betaling doet.

Huisvesting op de campus of in de stad - de keuze is aan jou!

Campussen van University of New South Wales

UNSW heeft zeven campussen in Sydney, waarvan we de twee belangrijkste noemen. De hoofdcampus, Kensington Campus, ligt op een terrein van 38 hectare in de voorstad Kensington. De Paddington Campus (UNSW Art & Design) is gevestigd in Oxford Street, Paddington en is gemakkelijk bereikbaar vanaf de Kensington campus.

Studentenleven aan University of New South Wales

Naast een ruime keuze aan opleidingen en vakken, biedt UNSW ook een bruisend studentenleven op de campus. Er heerst een gezellige sfeer, de universiteit organiseert veel activiteiten voor internationale studenten en er zijn circa tweehonderd verschillende studentenverenigingen en –clubs, variërend van een Harry Potter Society tot een Soccer Society. Ook heeft de campus een eigen supermarkt en diverse leuke studentencafés.

Faciliteiten op de campus

UNSW biedt allerlei faciliteiten om je studie tot een succes te maken en je een geweldig studentenleven te bieden. Op de campus aanwezig zijn onder andere:

  • banken,
  • cafés,
  • gezondheidscentrum met o.a. een optometrist, tandarts, arts, fysiotherapeut,
  • restaurants,
  • sportfaciliteiten,
  • supermarkt e.a. detailhandel,
  • ondersteunende diensten (zowel persoonlijk als academisch).

UNSW heeft zelfs een eigen smartphone app Uni-verse, waarmee je kunt zoeken naar opleidingen of naar studieruimte in de bibliotheek, een overzicht van de campus kunt krijgen, het laatste campus nieuws kunt lezen en nog veel meer.

UNSW heeft een grote campus voorzien van alle benodigde faciliteiten

Vervoer van en naar Kensington Campus

Het maakt niet uit waar je naar toe gaat, de Kensington Campus is altijd goed bereikbaar met het openbaar vervoer en in een kwartier ben je met de bus in het centrum van Sydney.

Meer informatie over University of New South Wales?
Neem contact op
Contact