University of South Australia

University of South Australia - Jeffrey Smart gebouw
 

Studeren aan University of South Australia

University of South Australia biedt uitstekend onderwijs, moderne faciliteiten en een levendige, internationale studentengemeenschap. De universiteit is gevestigd in Adelaide, een stad die bekend staat om de prachtige stranden, groene parken, goede wijnindustrie en vele festivals. Adelaide is bovendien een van de meest betaalbare steden van Australië.

Op deze pagina vind je algemene informatie over studeren aan University of South Australia (UniSA). Op de subpagina’s informeren wij je over de opleidingen, het studentenleven in Adelaide, huisvesting voor studenten, de aanmeldingsprocedure en over ervaringen van studenten.

8 goede redenen om te studeren aan University of South Australia

 1. De Australische deelstaat South Australia heet ook wel Festival State vanwege het grote aantal kunst-, cultuur-, food-, sport- en wijnfestivals.
 2. Adelaide, de hoofdstad van de deelstaat South Australia, staat bekend als 20 Minute City aangezien je binnen een half uur bij de meeste bezienswaardigheden kunt zijn.
 3. De stad is nummer 9 in de Lonely Planet´s Top 10 Cities to Visit 2014.
 4. Twee UniSA campussen bevinden zich midden in het centrum van Adelaide.
 5. De universiteit biedt een uitstekend onderwijs in vele studierichtingen binnen vier divisies: Business School, Health Sciences, Education, Arts and Social Sciences, en IT, Engineering and the Environment.
 6. Adelaide is de meest betaalbare hoofdstad op het Australische vasteland, volgens de Economist Intelligence Unit.
 7. UniSA heeft een sterke banden met het bedrijfsleven en een praktische onderwijsbenadering, met onder andere bedrijfsprojecten, reismogelijkheden, carrièrebeurzen, netwerkenevenementen en mentorprogramma's.
 8. De arbeidsparticipatie van UniSA-afgestudeerden is de hoogste in South Australia.

Wat kan ik studeren aan University of South Australia?

University of South Australia - Brookman gebouw

Aan UniSA kun je als Nederlandse student:

 • een volledige bacheloropleiding volgen,
 • een volledige masteropleiding volgen,
 • een of twee semesters studeren als study abroad student, bijvoorbeeld als minor in het kader van je studie in Nederland.

De universiteit biedt opleidingen in vele studierichtingen, van bedrijfseconomie, informatietechnologie en sport tot toerisme en zelfs adventure studies.

Kijk voor meer informatie op onze pagina Opleidingen aan UniSA.

University of South Australia in de rankings

UniSA is een jonge onderwijsinstelling die wereldwijd erkenning geniet voor de kwaliteit van het onderwijs en creativiteit van haar alumni. Hieronder vind je enkele noteringen van UniSA in belangrijke ranglijsten:

 • De universiteit staat op nummer 57 in The Times Higher Education 100 most international universities in the world 2016.
 • UniSA is bekroond met 5 sterren voor Excellence in de 2016 QS World University Rankings voor o.a. de categorieën: research, teaching, employability, internationalization, facilities, en social responsibility.
 • De 2014 Good Universities Guide plaatst UniSA als de leidende universiteit in South Australia voor de arbeidsparticipatie van afgestudeerden en op nummer 1 voor algemene studententevredenheid.
 • In de QS Top 50 universities under the age of 50 2015/16 staat UniSA op nummer 35.
 • UniSA’s MBA ontving 5 sterren van The Graduate Management Association of Australia (GMAA). UniSA is één van de slechts twee Australische onderwijsinstellingen die deze 5-Star rating zeven opeenvolgende jaren weet te behouden.
 • UniSA’s Business School is geaccrediteerd door EQUIS.
 • De universiteit staat op nummer 57 in de ranglijst met de meest internationale universiteiten ter wereld 2016.

Wat kost het om te studeren aan UniSA?

Het collegegeld aan UniSA varieert per studieniveau en studierichting. Onze studieadviseurs informeren je graag over de exacte kosten van de opleiding of vakken van je voorkeur. Hieronder geven we je een indicatie van het collegegeld per studieniveau:

Study abroad programma: vanaf ca. 8.800 AUD per semester
Bacheloropleiding: vanaf ca. 25.400 AUD per jaar
Masteropleiding: vanaf ca. 27.500 AUD per jaar

UniSA biedt een interessante studiebeurs aan internationale studenten die een volledige bachelor of masteropleiding doen. Neem contact op met onze studieadviseurs voor meer informatie over de exacte studiekosten, de studiebeurs en een schatting van de kosten voor levensonderhoud in Adelaide.

Leuke weetjes over UniSA

 • Met ruim 34.000 studenten is UniSA de grootste universiteit van South Australia.
 • UniSA heeft een levendige internationale studentengemeenschap met ruim 6.000 internationale studenten van over de hele wereld.
 • In de bibliotheek vind je meer dan 3 miljoen online artikelen, e-books, databases, afbeeldingen en gedrukte boeken en tijdschriften.
 • De universiteit biedt goed uitgeruste huisvestingsmogelijkheden.
 • De wegen in Adelaide zijn vlak en er zijn veel fietspaden en –stroken, wat het gemakkelijk en prettig maakt om naar de universiteit te fietsen.

Geniet van het internationale studentenleven aan UniSA in Adelaide
Geniet van het internationale studentenleven aan UniSA in Adelaide

Hoe KILROY je helpt

KILROY biedt je begeleiding bij het vinden van een studie in het buitenland, de praktische voorbereiding en de aanmelding bij de universiteit. Onze studieadviseurs staan voor je klaar. Neem contact op.

Wil je meer weten over UniSA?

Meer informatie over University of South Australia?
Neem contact op
Contact