University of South Australia

Ervaringen van een student aan University of South Australia in Adelaide, Australië

Ervaringen van studenten aan University of South Australia

Wil je weten hoe andere studenten hun studie in het buitenland ervaren? Hieronder vertelt een student over haar studieperiode aan University of South Australia en lees je meer over het studentenleven in Adelaide, Australië.

Katrine heeft een semester als study abroad student gestudeerd aan University of South Australia (UniSA) in Adelaide, Australië en vertelt je alles over haar studie ervaringen Down Under.

Universiteit:  University of South Australia
Opleiding:  Study abroad programma (1 semester)
Studierichting: Environmental Planning
Vakken:

  • Environment: A Human Perspective (Environmental Science),
  • Outdoor Leadership (Health Science),
  • Environmental Conflict and Public Consultation (Environmental Science) en
  • Urban Design Workshop (Urban Planning)

Waarom heb je gekozen voor een studie aan UniSA?

Ik heb gekozen voor een studie aan University of South Australia (UniSA) in Adelaide na het lezen van een brochure over de universiteit en de stad. Ik vond het belangrijk om in een Engelstalig land te studeren en ik wilde liever niet naar grote steden als Melbourne of Sydney. En zo kwam ik bij Adelaide en UniSA uit. De universiteit heeft bovendien veel opleidingen en studierichtingen die mij erg aanspreken. Het was perfect voor mij. Ik heb vakken kunnen kiezen die goed aansluiten op mijn opleiding en vakken uit pure interesse, zoals het vak "Outdoor Leadership".

Wat vind je het leukst aan Adelaide?

Het leuke aan Adelaide is dat alles gemakkelijk bereikbaar is, van parken tot cafés en supermarkten. Alles ligt op slechts enkele kilometers afstand van het centrum. Ik vind zo’n kleine, compacte stad, en het feit dat je vrijwel elke straat op je duimpje kent, geweldig. Je mist niets en kunt alles te voet doen. Of per fiets, want de fietsmogelijkheden in Adelaide zijn uitzonderlijk goed voor Australië. Het is niet druk in de stad en je bent altijd dicht bij het water en het groene buitengebied. Ook woon je dicht bij andere internationale studenten, aangezien de meesten binnen een straal van 5 km afstand van het centrum wonen.

Wil je meer weten over studeren in Adelaide?
Neem contact op

Adelaide heeft alles wat je nodig hebt als student in het buitenland
Katrine in Adelaide – de stad heeft alles wat je nodig hebt als student

Wat was de tofste ervaring tijdens je studie?

Ik heb zoveel toffe dingen meegemaakt. Enkele leuke evenementen die in de stad plaatsvonden in de maanden februari tot juli toen ik er studeerde, waren bijvoorbeeld:

  • Fringe Festival – veel muziek, pop-up bars en restaurants
  • Color Run in Victoria Park
  • Future Music Festival (eendaags muziekfestival - electronic / alternative)
  • Jazz Festival

Adelaide heeft coole muziekfestivals
Adelaide heeft coole muziekfestivals – een geweldige ervaring

Kun je een goed restaurant of leuk café aanbevelen in Adelaide?

Er zijn veel leuke locaties om uit te gaan, want er zijn twee grote universiteiten en nog diverse andere onderwijsinstellingen in Adelaide en dus ook veel jonge mensen. De ‘best place in town’ vond ik The Duke of York, een populaire bar onder uitwisselingsstudenten, vooral op donderdag, met goedkoop bier en een geweldige live band. Als restaurant, raad ik Sushi Train aan, aangezien sushi eten in Adelaide goedkoop is vergeleken met andere keukens. Als je van pizza houdt, ga dan naar The Union Hotel. Die serveert heerlijke pizza’s voor de helft van de prijs op maandag en het is een populaire restaurant onder studenten. Verder zijn er vele, leuke pop-up restaurants en bars tijdens het Fringe Festival in februari / maart. Ik vond vooral Little Miss Mexico erg leuk, met hun heerlijke sangria en geweldige Latijnse muziek in een heel mooie tuin.

Wat heb je geleerd van je semester in het buitenland?

Ik heb zoveel goede ervaringen opgedaan in het buitenland. Ik heb vooral mijn Engelse taalvaardigheid naar een hoger niveau gebracht en geleerd in een andere omgeving te studeren, met andere onderwijsmethoden en andere vakken. Daarnaast heb ik heel veel nieuwe vrienden ontmoet van over de hele wereld en vooral uit Europa. Het was echt een unieke ervaring.

Heb je nog tips voor toekomstige UniSA studenten?

Wees je ervan bewust dat de universiteit vier verschillende campussen heeft, waarvan er twee zich buiten het centrum van de stad bevinden. Bedenk dus goed waar je vakken wilt volgen, zodat je niet te veel tijd kwijt bent aan reizen. Denk ook goed na over waar je wilt wonen, in de buurt van de campus of dicht bij de stad. Ik woonde dicht bij de stad en moest twee keer per week een half uur met de trein reizen om op de campus te komen. Het is goed om vooraf te weten waar je voorkeur naar uitgaat.

Wil je meer weten over University of South Australia?
Neem contact op


Foto's van Katrine in Adelaide, Australië

Katrine en vriendin 'We Run Adelaide'Adelaide biedt veel sociale activiteiten voor jonge mensen

Ontmoet studenten uit de hele wereld tijdens je studie in AustraliëMaak vrienden van over de hele wereld tijdens je studie in Australië

Internationale studenten aan University of South Australia
International studenten aan University of South Australia

Katrine in Adelaide
Katrine in Adelaide

Geniet van de prachtige omgeving van de University of South Australia campus
Geniet van de prachtige omgeving van de University of South Australia campus

Het is een must om een ' Aussie footie match' te bezoeken tijdens je studie Down Under
Het is een must om een ' Aussie footie match'  te bezoeken tijdens je studie

Foto boven: Katrine en vrienden tijdens 'The Color Run' in Adelaide

Meer informatie over University of South Australia?
Neem contact op
Contact