University of South Australia

Studentenleven en huisvesting aan University of South Australia in Adelaide

Huisvesting aan University of South Australia

Wil je studeren aan University of South Australia in Adelaide, maar weet je niet waar je kunt wonen? Dan helpen wij je graag! We informeren je over waar je kunt wonen als student in Adelaide en over het studentenleven op de campus.

Studentenhuisvesting in Adelaide

University of South Australia biedt geen huisvesting op de campus, maar wel ondersteuning bij het vinden van geschikte studentenhuisvesting passend bij jouw budget en wensen.

Je kunt kiezen uit een hostel (handig voor de eerste dagen na aankomst), residential college, studentenappartement (met eigen slaapkamer en gedeelde keuken, bad- en woonkamer), gastgezin (waarbij je samenleeft met een Australische familie en dus de cultuur nog beter leert kennen), en particuliere huur.

Onze studieadviseurs informeren je graag over de mogelijkheden. Neem contact op.

Campussen University of South Australia

University of South Australia (UniSA) heeft vier campussen in de stad:

  • City West Campus,
  • City East Campus,
  • Mawson Lakes Campus,
  • Magill Campus.

UniSA Mawson Lakes campus
UniSA Mawson Lakes campus

The City West - en City East campus liggen ieder aan een uiteinde van de North Terrace boulevard in het centrum van Adelaide vlakbij alle belangrijke bezienswaardigheden. Elke campus heeft goede faciliteiten, zoals moderne studieruimten en sportfaciliteiten en gezellige cafés en restaurants. De universiteit biedt bovendien uitstekende dienstverlening aan studenten om je studie in Australië tot een succes te maken.

Vervoer in Adelaide

Het openbaar vervoer in Adelaide is goed geregeld en bestaat uit bussen, trams en treinen. Als student je ontvang je korting op het OV.

Shuttle tram bij University of South Australia in Adelaide
Met het OV kom je overal in Adelaide

Fietsen is ook een prima manier om op de campus te komen. Vooral om dat het leuk en goedkoop is en bovendien een uitstekende vorm van lichaamsbeweging! De vlakke wegen, vele fietspaden en –stroken en de douches en beveiligde fietsenstalling op de campus maken het gemakkelijk en aangenaam om de fiets te pakken.

De Campus Connector is een gratis busdienst tussen de Magill Campus en de Mawson Lakes campus.

Campusleven aan UniSA

Je komt natuurlijk niet alleen maar naar UniSA voor de opleiding of het volgen van vakken, maar wilt ook genieten van het bruisende studentenleven in Adelaide en nieuwe vrienden maken! De universiteit biedt goede sportfaciliteiten en heeft een groot aantal studentenverenigingen en –clubs waaraan je kunt deelnemen. De University of South Australia Student Association (USASA) helpt je graag aan alle informatie over de studentengemeenschap.

In Adelaide vinden veel leuke evenementen en festivals plaats, zoals het Adelaide Festival, WOMADelaide of het Adelaide Fringe festival. En je kunt er geweldig shoppen, zelfs ‘s avonds in Rundle Mall vlakbij de City East campus. De omgeving van de stad biedt prachtige stranden en parken waar je prima kunt vertoeven in de weekenden en vakanties. Lees meer over het studentenleven in Adelaide.

Meer informatie over University of South Australia?
Neem contact op
Contact