University of South Australia

Studentenleven in Adelaide - University of South Australia

Studentenleven in Adelaide

Adelaide is een van de beste steden ter wereld om in te wonen en een geweldige en betaalbare stad om in te studeren. Het stadscentrum is omgeven door prachtige parken en tuinen en in het centrum zelf vind je diverse kleine, openbare stadsparken. Ook houden ze in Adelaide wel van een feestje. Op deze pagina vertellen we je alles over de activiteiten die je kunt ondernemen naast je studie aan University of South Australia in Adelaide, Australië.

Adelaide houdt van feesten

Als student aan University of South Australia, kun je genieten van de levendige sfeer in Adelaide. De deelstaat South Australia heeft een bloeiende kunstscene en heet ook wel Festival State vanwege het grote aantal festivals dat er jaarlijks plaatsvindt. Vooral tijdens de maand Mad March, want dan is het weer op zijn best, vinden de grootste evenementen plaats in Adelaide en is het party time!

Het populaire Adelaide Fringe festival start elk jaar in februari en duurt wel drie weken lang! Iedere avond zijn er overal in de stad concerten, comedy shows en dans -, cabaret - en theatervoorstellingen en zie je iedereen buiten genieten van kunstenaars, muzikanten en cabaretiers.

Charmante, groene stad in Australië

Adelaide is de hoofdstad van South Australia. Het is een charmante, relatief kleine stad omringd door prachtige parken en tuinen. Ook stromen er diverse rivieren en beken door de stad, zoals de Torrens River.

Adelaide heeft een bevolking van ruim een miljoen inwoners, en staat bekend als 20 Minute City aangezien je binnen een half uur bij de belangrijkste bezienswaardigheden en plaatsen kunt zijn (zoals de luchthaven, de wijnstreek Adelaide Hills en de stranden). In het centrum van deze kleine, compacte stad vind je Victoria Square.

Voordelige Australische studentenstad

Studeren in Adelaide heeft zo zijn voordelen! De stad is niet alleen een van de goedkoopste Australische studentensteden, het is ook de op vier na beste stad om in te wonen ter wereld volgens de Economist Intelligence Unit’s Liveability Survey.

Stranden in Adelaide

Met 3,700 kilometer kustlijn, biedt South Australia vele prachtige, witte en rustige stranden waar je heerlijk kunt genieten van de lange, warme zomer. Vanaf de stadscampus ben je in een kwartier op het dichtstbijzijnde strand. West Beach, Henley Beach en Semaphore Beach zijn vlakbij, net als Glenelg Beach, een populair strandresort met veel gezellige restaurants, cafés en een fijn wit zandstrand. Wil je zwemmen met dolfijnen of houd je van duiken en snorkelen? Ga dan naar Glenelg Beach!

Naar het strand gaan in Adelaide is een serieuze zaak. Bekijk deze video van University of South Australia:

Great Ocean Road

Heb je een keer een lang weekend of week vrij? Maak dan een road trip langs de Great Ocean Road van Adelaide naar Melbourne en bezoek de Twaalf Apostelen! Geniet van het fantastische uitzicht!

Oceania Great Ocean Road

7 gratis activiteiten in Adelaide

Voordat je start met je studie aan University of South Australia of in de weekenden en vakanties wil je uiteraard de stad en omgeving verkennen. Hieronder informeren we je over zeven coole, gratis activiteiten in Adelaide:

  1. Relax op een van de stranden van Adelaide; je hebt alleen maar een badhanddoek en zonnebrandcrème nodig!
  2. Maak een wandeling door Port Adelaide en ontdek de rijkdom aan 19e-eeuwse gebouwen en sfeervolle oude werven in de historische haven; het enige dat je nodig hebt zijn goede wandelschoenen.
  3. Wandel over de meest elegante boulevard van Adelaide, North Terrace; je ontdekt de belangrijkste culturele instellingen van de stad, zoals State Parliament, Adelaide Casino, Art Gallery of South Australia en South Australian Museum.
  4. Bezoek de Botanical Gardens; deze botanische tuin heeft een aantal prachtige, historische gebouwen, drie bijzondere kassen en de toegang is gratis.
  5. Surf in openbare ruimten gratis op het draadloos internet met AdelaideFree WiFi; je hebt high-speed internet toegang op wel 200 outdoor - en 100 indoor toegangspunten.
  6. Bezoek een van de vele bezienswaardigheden door gebruik te maken van de gratis City Connector bus service; hiermee kom je overal, van de belangrijke attracties tot de leukste winkels en eettentjes in de stad.
  7. Heb je een fiets? Volg dan de populaire fietsroute River Torrens Linear Park Trail en geniet van de frisse lucht!

Studentenkorting in Adelaide

Met de ISIC kaart heb je toegang tot een netwerk van studentenkortingen wereldwijd en dus ook in Adelaide, Australië, zowel online als offline. Download gratis de ISIC Benefits App en vind de beste voordelen voor studenten. Koop hier de ISIC studentenkaart.

Klimaat in Adelaide

Adelaide heeft een mediterraan klimaat met warme, droge zomers en milde winters. De zomermaanden (december, januari en februari) zijn warm en droog met temperaturen tussen 25-35°C. De wintermaanden (juni, juli en augustus) zijn over het algemeen mild met matige neerslag en temperaturen tussen 10-15°C.

Meer informatie over University of South Australia?
Neem contact op
Contact