University of Sydney

Study abroad student Matthijs met kangoeroes in Tasmanie, Australië

Ervaringen van studenten aan The University of Sydney

Wil je weten hoe andere studenten hun studie in het buitenland ervaren? Hieronder vertelt de Nederlandse student Matthijs over zijn ervaringen als study abroad student aan The University of Sydney in Australië.

Matthijs Waaijer

Universiteit: The University of Sydney
Opleiding: Study abroad programma

Matthijs heeft een study abroad programma gevolgd aan de University of Sydney in Australië en liep stage bij een management consultancy bedrijf. 

Vanaf de eerste dag al heb ik veel nieuwe mensen ontmoet. Veel internationale studenten zaten in hetzelfde hostel, dus dat was meteen heel gezellig. Met enkele anderen heb ik tijdens de eerste dagen Sydney verkend. We zijn bij de bekendste stranden, zoals Manly, Bondi en Coogee geweest. Harbour Bridge en Opera House hebben we van dichtbij bekeken en we zijn met de ferry door de haven gevaren.

Student Matthijs bij Bondi Beach in Sydney, Australië
Matthijs op een winderige dag op Bondi Beach in Sydney

Sydney: behoorlijk leuk om te stappen

Verder hebben we het nachtleven van Sydney verkend. Ook niet onbelangrijk, Sydney is behoorlijk leuk om te stappen! In het eerste weekend stond het surfcamp gepland. Het duurt een paar uur voordat je 'echt' kan surfen, maar als je dan op het surfboard kan blijven staan, is dat wel heel erg vet!

Twee Amerikanen, een Braziliaan en een Nederlander in één huis

Na het surfcamp ben ik met twee Amerikanen en een Braziliaan die ik in het hostel had ontmoet, op zoek gegaan naar een huis. Dat duurde wat langer dan verwacht, maar uiteindelijk hebben we een tof huis gevonden. Dicht bij het centrum, het centraal station en de universiteit en in iets meer dan 40 minuten zit je in Bondi of Coogee.

Study abroad aan University of Sydney

De University of Sydney bevalt ook heel goed! Alles is hier goed geregeld en er worden veel activiteiten voor ons georganiseerd. De colleges zijn interessant en ik heb de goede vakken gekozen voor mijn study abroad. Ik volg drie vakken;

  • new business opportunities and startups,
  • new product development (marketing) en
  • international business strategy.

Daarnaast kon ik een vak laten vallen omdat ik een stage doe. Ik loop stage bij het management consultancy bedrijf Fast Meetings en doe daar een onderzoek voor de lancering van een nieuw product. Heel interessant en handig voor later!

Meer informatie over University of Sydney?
Neem contact op
Contact