University of Sydney

Studentenhuisvesting University of Sydney

Huisvesting aan The University of Sydney

Wil jij aan The University of Sydney in Sydney, Australië studeren, maar weet je niet waar je kunt wonen? Dan helpen wij je graag! We informeren je over studentenhuisvesting in Sydney, over de campus en over het leven op de campus.

Studentenhuisvesting in Sydney

The Uiversity of Sydney biedt gegarandeerd huisvesting in Urbanest, een nieuw studentenhuisvestingscomplex op slechts enkele minuten van de hoofdcampus. Urbanest ligt op loopafstand van het centrum van Sydney, zodat je vlakbij de universiteit en het bruisende stadscentrum woont. De kamers zijn volledig gemeubileerd en voorzien van wifi, een fitnessruimte en er is 24 uur per dag personeel en beveiliging aanwezig.

Neem contact op met onze studieadviseurs voor meer informatie over de mogelijkheden. 

Studentenhuisvesting University of Sydney

Campussen University of Sydney

University of Sydney heeft zeven campussen in Sydney en omgeving. De hoofdcampus Camperdown/Darlington is net een kleine stad midden in Sydney omgeven door groene parken, sportcomplexen, musea en twee grote gebouwen die worden gebruikt door studenten voor recreatiedoeleinden en studenten services. De universiteit heeft naast traditionele sandstone gebouwen ook veel moderne architectuur op de campus.

University Of Sydney by night

Als je een opleiding wilt doen of vakken wilt volgen in de studierichting gezondheidswetenschappen dan studeer je aan de Cumberland campus die gevestigd is in Lidcombe 16 kilometer ten westen van de hoofdcampus. Het Sydney Conservatorium of Music ligt naast het Sydney Opera House. Het Sydney College of the Arts en het Sydney Conversatorium of Music hebben geen huisvesting op de campus, maar zijn in slechts 30 minuten bereikbaar met het openbaar vervoer.

Campusleven University of Sydney

Tijdens je studie aan University of Sydney kun je je aansluiten bij een of meerdere van de ruim tweehonderd studentenclubs en –verenigingen. Of je nu wilt sporten, wilt schrijven voor het oudste studentenblad van Australië, de Honi Soit, concerten wilt bezoeken of culturele uitstapjes wilt maken naar musea en kunstgalerieën, er zit voor iedereen wel wat bij. University of Sydney is een zeer moderne universiteit uitgerust met de laatste technische voorzieningen in de collegezalen en onderzoekslaboratoria. Meer over het studentenleven in Sydney.

Faciliteiten op de campus

Op de campus kun je gebruik maken van twee uitgebreide fitnesscentra, een klimhal, diverse cafés en genieten van live optredens en allerlei evenementen. Er is een verwarmd Olympisch zwembad en er zijn allerlei andere sportfaciliteiten en sportclubs. Je kunt er onder andere:

 • badmintonnen,
 • basketballen,
 • duiken,
 • golfen,
 • hockeyen,
 • roeien,
 • rugbyen.
 • skiën,
 • squashen,
 • tennissen,
 • voetballen.

University of Sydney ligt centraal gelegen in Sydney, Australië
University of Sydney ligt op enkele minuten van het centrum van Sydney 

Vervoer University of Sydney

Door de centrale ligging is de universiteit uitstekend bereikbaar. Het treinstation Redfern Station ligt op 10 minuten lopen van de hoofdcampus en belangrijke buslijnen hebben een halte vlakbij de verschillende campussen. Tijdens het semester rijden er bovendien gratis shuttle bussen vanaf Fisher Library en Redfern Station.

Meer informatie over University of Sydney?
Neem contact op
Contact