University of Technology Sydney

Studeren in Australië aan de University of Technology Sydney
 

Studeren aan University of Technology Sydney

Wil jij studeren in een wereldstad als Sydney? De University of Technology Sydney (UTS) is een technische universiteit met een sterke focus op innovatie en praktijkgericht leren. UTS is een relatief nieuwe universiteit, 30 jaar in 2018, met een internationaal goede reputatie en een campus in het centrum van Sydney, Australië.

Hieronder vind je algemene informatie over studeren aan UTS. Lees op de subpagina’s meer over de opleidingen, huisvesting, aanmeldingsprocedure, ervaringen van studenten en het studentenleven in Sydney.

Meer informatie over University of Technology Sydney?
Neem contact op

6 goede redenen om te studeren aan University of Technology Sydney

 1. De locatie! Je studeert in hartje Sydney!
 2. UTS biedt opleidingen tegen een lager collegegeld dan andere universiteiten in Sydney.
 3. Dankzij de nauwe samenwerking met bedrijven en organisaties biedt de universiteit onderwijs met een goede balans tussen theorie en praktijk.
 4. UTS heeft een hoog percentage internationale studenten. Je studeert in een gevarieerde en boeiende studieomgeving.
 5. De internationale studieomgeving en multiculturele stad Sydney bieden je de ultieme mogelijkheid om een interessant netwerk op te bouwen.
 6. De UTS City Campus ligt op loopafstand van Sydney Harbour en het Opera House en ook de gezellige wijk Surry Hills, het hippe Newtown en de witte zandstranden zijn vlakbij.

UTS Sydney studenten

Wat kan ik studeren aan University of Technology Sydney?

UTS heeft twee campussen waar je als Nederlandse student kunt kiezen uit de onderstaande opleidingen:

 • bachelor
 • master
 • een of twee semesters studeren als study abroad student, bijvoorbeeld als minor in het kader van je studie in Nederland, of
 • PhD.

Je kunt kiezen uit vele opleidingen en vakken in verschillende studierichtingen.

Kijk voor meer informatie op de pagina Opleidingen aan University of Technology Sydney.

University of Technology Sydney in de ranglijsten

 • De universiteit is internationaal erkend vanwege haar goede prestaties op het gebied van onderzoek, onderwijs, inzetbaarheid op de arbeidsmarkt en infrastructuur en is hiervoor onlangs beloond met 5 sterren in de QS Stars ratings.
 • UTS staat op plaats 9 in de ranglijst met de beste universiteiten in Australië 2018 van Times Higher Education.
 • In de Eduniversal Best Masters Ranking Sports Management 2017 staat het Graduate Certificate in Sport Management van UTS Business School op nummer 14 wereldwijd.
 • UTS staat op nummer 15 in de ranglijst met de 100 beste jonge universiteiten ter wereld 2017 van Times Higher Education en op nummer 8 in de QS Top 50 Universities Under 50 2016-2017.
 • UTS is een van de vijf universiteiten in Australië die deel uitmaakt van het Australian Technology Network. Deze groep innovatieve universiteiten streeft via samenwerking met het bedrijfsleven en de overheid naar praktische resultaten door middel van gericht onderzoek.

Wat kost het om te studeren aan University of Technology Sydney?

Het collegegeld aan UTS varieert per studieniveau en studierichting. Onze studieadviseurs informeren je graag over de exacte kosten van de opleiding of vakken van je voorkeur. Hieronder geven we je een indicatie van het collegegeld per studieniveau:

Study abroad: vanaf ca. 9.888 AUD per semester
Bachelor: vanaf ca. 27.040 AUD per jaar
Master: vanaf ca. 20.610 AUD per jaar

Neem contact op met onze studieadviseurs voor meer informatie over de exacte studiekosten en een schatting van de kosten voor levensonderhoud in Sydney, Australië.

Leuke weetjes over University of Technology Sydney

Het Dr Chau Chak Wing gebouw van UTS lijkt op een verkreukelde papieren zak

Dr Chau Chak Wing gebouw van UTS

 • Het UTS-campusgebouw Dr Chau Chak Wing lijkt op een verkreukelde papieren zak. Het is een ware toeristische attractie! Het gebouw is ontworpen door Frank Gehry, een van de meest invloedrijke architecten ter wereld.
 • De universiteit heeft ca. 39.000 studenten, waarvan er ruim 10.000 internationale studenten zijn.

Hoe KILROY je helpt met je studie in Sydney

KILROY biedt je begeleiding bij het vinden van een studie aan UTS, de praktische voorbereiding en de aanmelding bij de universiteit. Onze studieadviseurs staan voor je klaar. Maak direct een gratis afspraak.

Meer informatie over University of Technology Sydney?
Neem contact op
Contact