University of Technology Sydney

Studie ervaringen van Johanna en andere studenten aan UTS in Australië

Ervaringen van studenten aan University of Technology Sydney

Wil je weten hoe andere studenten hun studie in het buitenland ervaren? Hieronder vertellen enkele studenten je over hun ervaringen aan de University of Technology Sydney in Australië.

Johanna Bearder

Universiteit: University of Technology Sydney (UTS)
Opleiding: Bachelor of Management in Tourism

Mijn eerste jaar als student in Sydney, Australië. Ik weet niet eens waar ik mijn verhaal moet beginnen, er is zoveel te vertellen.

Studeren in Sydney

Eigenlijk is het allemaal begonnen met een tussenjaar (gap year) in Sydney direct na de middelbare school. In juli 2011 ben ik naar Sydney gegaan met een Working Holiday-visum en gebleven tot mei 2012. Ik had de tijd van mijn leven! Teruggaan naar huis in Stockholm was opeens niet meer interessant en leuk. Dus in de zomer van 2012 zei een vriend tegen mij: ‘Waarom ga je niet studeren in Sydney?’ Eerst dacht ik: ‘Nee, Sydney is een plek waar ik gewoon plezier wil hebben en wil genieten.’ Maar toen herinnerde ik me hoe gelukkig ik hier was en besloot ik me aan te melden bij een universiteit.

Aanmelden

De aanmeldprocedure was relatief makkelijk. KILROY heeft me geholpen door het papierwerk en de communicatie met de University of Technology Sydney (UTS) te regelen en al mijn vragen te beantwoorden (en dat waren er nogal wat). Ik heb voor UTS gekozen omdat dit een bekende universiteit is en de enige die deze opleiding biedt. Het klinkt misschien als een makkelijke opleiding, maar dat is het absoluut niet. Ik moet hard werken om goede resultaten te behalen.

Johanna’s eerste dag op de universiteit

Management opleiding

Ik heb deze studie gekozen omdat ik van reizen en gezelligheid houd, maar ook de management kant op wil. Dit is echt een toeristisch management opleiding met vakken als economie, marketing, boekhouding, management en organisatie en vakken op het gebied van toerisme. Het is een brede opleiding waarvan ik veel leer en de docenten nemen je feedback serieus.

Motivatie

Ik had verwacht dat iedereen zeer gemotiveerd met zijn studie bezig zou zijn, maar net als in Zweden kwamen de meeste studenten net van de middelbare school (17 jaar) en waren ze met heel andere dingen bezig. Dat viel wel een beetje tegen, maar ligt uiteraard meer aan de studenten dan aan de universiteit. Door mezelf te omringen met mensen met dezelfde interesses en die wel gemotiveerd bezig zijn met hun studie, blijf ik zelf ook gemotiveerd en kan ik tegelijkertijd genieten.

Op kamers

Afhankelijk van mijn rooster ben ik normaal gesproken drie tot vier dagen per week op de universiteit. En om de vaart erin te houden heb ik daarnaast nog tijd nodig om te studeren. In mijn vrije tijd doe ik allerlei activiteiten en ik ben enorm blij met mijn huis. Ik woon in Darlinghurst op slechts tien minuten lopen van de stad en overal dichtbij. Voor een eigen kamer zo dicht bij het centrum betaal ik wel iets meer huur, maar het is zeker de moeite waard! Ik heb drie geweldige huisgenoten en soms doen we ook dingen samen. Daarnaast werk ik twee dagen per week in een café, niet ver van waar ik woon in een leuke wijk.

Vrijwilligerswerk

Begin 2014 ga ik naar Kenia om iets heel anders te beleven. Ik ga vier weken vrijwilligerswerk doen in de buurt van Mombasa. Dat wordt zeker interessant en ik kan niet wachten om te vertrekken. De universiteit geeft studiepunten aan studenten die vrijwilligerswerk doen in verschillende landen. Het lijkt mij een goede ervaring, zowel om iets te kunnen betekenen voor mensen in nood als voor mijn toekomstige carrière.

Johanna - wandelen langs de kust van Australië

Ik ben echt heel blij met mijn huidige situatie, alles is beter dan ik had gehoopt. Goede cijfers, fijn huis, leuke bijbaan en ik ben omringd door gelijkgestemde mensen.

De beste keuze die ik ooit heb gemaakt!

Meer informatie over studeren aan UTS?
Neem contact op

Elin

Universiteit: University of Technology Sydney
Opleiding: Bachelor of Arts in Communication (Journalism)

Elin in Australië

Het is alweer meer dan anderhalf jaar geleden dat ik startte met mijn studie aan de University of Technology Sydney (UTS). Ik volg hier een bacheloropleiding in communicatie met journalistiek als specialisatie. Ik was me toen niet volledig bewust van wat mij te wachten stond, maar kan ondertussen wel iets vertellen over mijn ervaringen tot nu toe.

Pittig en inspirerend

Het is een pittige opleiding die me de kans geeft om verschillende gebieden binnen de journalistiek te verkennen. Er worden interessante en inspirerende colleges en lezingen gegeven door docenten met ervaring in de journalistiek.

Ik heb de afgelopen anderhalf jaar veel geleerd over hoe het er voor en achter de schermen aan toe gaat bij verschillende media, zoals radio, televisie en de krant. Ik geniet van het schrijven, heb leren monteren enzovoort. En nu de opleiding vordert, merk ik dat ik steeds meer mijn draai begin te vinden in dit vakgebied.

De opleiding bereidt je goed voor op de praktijk. In de media zijn voortdurend veranderingen gaande en als journalist moet je beschikken over actuele kennis en vaardigheden. Hoe meer kennis en ervaring je op je cv kunt vermelden, des te aantrekkelijker je bent voor toekomstige werkgevers.

Kaketoe, stadsvogel in Sydney (Australië)

Je horizon verbreden

Tijdens mijn studie aan UTS heb ik mensen ontmoet uit alle delen van de wereld. Door mijn ervaring te delen met mensen uit andere culturen, heb ik mijn horizon verbreed en anders leren denken.

UTS zorgt goed voor haar studenten en er is altijd ondersteuning aanwezig, zowel in sociale als academische zin. De universiteit organiseert regelmatig evenementen waaraan je kunt deelnemen en er zijn vele mogelijkheden om de stad te verkennen en nieuwe mensen te ontmoeten. En het leuke aan een stad als Sydney is dat het veel te bieden heeft, zowel overdag als ´s nachts.

Cronulla Beach

Werken naast je studie

Het leven in Sydney is helaas niet gratis. Naast de kosten voor mijn studie, heb ik natuurlijk ook te maken met kosten voor levensonderhoud en huisvesting. Gelukkig is het mogelijk om naast mijn studie te werken en dus wat geld bij te verdienen voor eten en de huur. Het vinden van een bijbaan is naar mijn mening niet zo moeilijk, zolang je maar bereid bent om er een beetje moeite voor te doen. Er zijn een aantal websites die kunnen helpen bij het zoeken naar werk, zoals gumtree.com.au.Bondi Beach

Een van de voordelen van studeren in Sydney is de beschikbaarheid van stageplaatsen. Hoewel de concurrentie groot is, zijn er veel kansen die niet misstaan op je cv.

Groetjes Elin

Meer informatie over University of Technology Sydney?
Neem contact op
Contact