University of Technology Sydney

UTS is gevestigd in het centrum van Sydney, Australië

Studentenleven aan UTS in Sydney

We moeten je waarschuwen, want door te gaan studeren in Sydney loop je het risico om verliefd te worden. Totaal verliefd. Op de stad - en wellicht op andere zaken. Hieronder bieden we je inspiratie en tips over het studentenleven in de bruisende stad Sydney.

Studeren in een van 's werelds beste studentensteden

University of Technology Sydney (UTS) is gevestigd in Sydney, een van de beste studentensteden ter wereld volgens de QS Best Student Cities ranking. Sydney is een multiculturele en bruisende stad, bekend van onder andere het fantastische Opera House en de mooie haven, omgeven door prachtige natuur met exotische dieren en planten.

Stranden in Sydney

Een van de leuke dingen van student zijn in Sydney is dat een aantal geweldige stranden dichtbij de stad liggen. Je kunt dus rechtstreeks vanuit de collegezaal naar het strand gaan! Hoe cool is dat?

In de buurt van Sydney zijn meer dan 35 stranden en enkele van de leukste liggen op minder dan 10 km afstand van het centrum. Met zoveel keuze is er altijd een plekje voor jou in het zand en kun je zo vaak je wilt op zoek naar de beste golf om op te surfen.

De drie meest populaire stranden zijn:

  • Bondi beach; dit is hét stadsstrand aangezien het midden in Sydney ligt.
  • Manly beach; pak de ferry en je bent er.
  • Coogee beach; geniet van de prachtige wandeling van Bondi naar Coogee beach.

Bondi Beach in Sydney, Australië

Ten noorden van Sydney strekt zich de prachtige kustlijn uit van Manly tot Palm Beach. Op de sfeervolle stranden van deze kuststrook is van alles te zien en doen.

Combineer stad en strand in Sydney

In Sydney kun je het stadsleven goed combineren met het strandleven. Vaar op een zonnige dag door Sydney Harbour naar Manly, geniet van het heerlijke strand en eet een fish and chips! Of pak de bus naar Bondi om te shoppen, ga uit eten en luister naar het geluid van de golven op het strand.

4 gratis activiteiten voor studenten in Sydney

Sydney is heeft vele leuke wijken met ieder een eigen aanbod. Als student valt er in iedere wijk wel iets interessants te ontdekken, en sommige activiteiten zijn gratis.

1. Optredens in Royal Botanic Gardens
Sydney Botanical Gardens
Bezoek de Royal Botanic Gardens, en geniet van het uitzicht en de gratis outdoor concerten die hier zo nu en dan plaatsvinden!

2. Kustwandeling Bondi en Coogee beach
Een klassieker, maar adembenemend mooi – de kustwandeling tussen Bondi beach en Coogee beach.

3. Spectaculair uitzicht op het Sydney Opera House
Laat je verrassen door het spectaculaire uitzicht op het Sydney Opera House in de haven van Sydney.

4. Beklim de Sydney Harbour Bridge
Sydney Harbour Bridge Climb
Je kunt een 'Bridge Climb' doen over de Sydney Harbour Bridge en hebt dan een fantastisch uitzicht over het havengebied en de rest van de stad. Maar ook met een gewone wandeling over de brug kun je genieten van het uitzicht.

Studentenkorting in Sydney

Met de ISIC kaart heb je toegang tot een netwerk van studentenkortingen wereldwijd en dus ook in Sydney, Australië, zowel online als offline. Download gratis de ISIC Benefits App en vind de beste voordelen voor studenten. Koop hier de ISIC studentenkaart. 

Klimaat in Sydney

Sydney heeft een subtropisch klimaat met warme zomers en milde winters. Januari is de warmste maand met een temperatuur van ca. 18 tot 25°C. De winter is mild en koel, juni is de koudste maand met een temperatuur van ca. 8-16°C.

Reisinformatie Sydney

De reisexperts van KILROY vertellen je graag meer over reizen naar Sydney. Bijvoorbeeld over voordelige en flexibele vliegtickets, hotels en hostels, autohuur en reizen.

Meer informatie over University of Technology Sydney?
Neem contact op
Contact