University of the Sunshine Coast

Studeren tussen de kangoeroes op de campus van University of the Sunshine Coast
 

Studeren aan University of the Sunshine Coast

University of the Sunshine Coast is een moderne, relatief kleine universiteit met een breed studieaanbod. De universiteit ligt in een fantastische omgeving aan de Australische oostkust op slechts 90 kilometer van Queenslands hoofdstad Brisbane en biedt uitstekend onderwijs in kleine klassen verzorgd door enthousiaste docenten.

Op deze pagina vind je algemene informatie over University of the Sunshine Coast (USC). Op de subpagina’s informeren wij je over de opleidingen, huisvesting, aanmeldingsprocedure, ervaringen van studenten en het studentenleven in Sunshine Coast.

Meer informatie over University of the Sunshine Coast?
Neem contact op

5 Goede redenen om te studeren aan University of the Sunshine Coast

 • De ontspannen sfeer en het mooie weer aan de Sunshine Coast geven je het gevoel alsof je op zomervakantie bent tijdens je studie.
 • Door de gunstige campuslocatie heb je de mogelijkheid om naast je studie te reizen naar diverse toffe bestemmingen in Australië, zoals Brisbane, Fraser Island, Gold Coast of de Whitsundays eilanden om er maar een paar te noemen.
 • Er studeren meer dan 1.100 internationale studenten uit meer dan 60 landen aan USC. Dit geeft je de mogelijkheid om vrienden te maken van over de hele wereld.
 • USC biedt een positieve leeromgeving en inspirerende colleges. Je krijgt les in kleine klassen verzorgd door enthousiaste docenten.
 • Houd je van wildlife spotten? Geen probleem! De kangoeroes lopen hier namelijk gewoon over de campus.

Kangoeroes op de USC campus in AustraliëKangoeroes op de USC campus

Wat kan ik studeren aan University of the Sunshine Coast?

Aan USC kun je als Nederlandse student de onderstaande opleidingen volgen:

 • bacheloropleidingen,
 • masteropleidingen,
 • een of twee semesters studeren als study abroad student, bijvoorbeeld als minor in het kader van je studie in Nederland.

Je kunt kiezen uit een ruim aanbod aan studierichtingen en vakken. Kijk voor meer informatie op de pagina Opleidingen aan University of the Sunshine Coast.

University of the Sunshine Coast in de top 3

In de Good Universities Guide 2017 staat USC in de top 3 van de Australische universiteiten met vijf sterren voor:

 • Learning resources
 • Overall quality
 • Skills development
 • Student support
 • Teaching quality

Geniet van de betoverende Australische natuur tijdens je studie aan University of the Sunshine Coast. Bekijk de toffe video die de student Dennis maakte als onderdeel van zijn Bachelor of Computer-Based Design aan USC.

Wat kost een studie aan University of the Sunshine Coast?

Het collegegeld aan USC varieert per studieniveau en studierichting en is over het algemeen lager dan aan andere Australische universiteiten. Onze studieadviseurs informeren je graag over de exacte kosten van de opleiding of vakken van je voorkeur. Hieronder geven we je een indicatie van het collegegeld per studieniveau:

Study abroad: vanaf ca. 10.400 AUD per semester
Bachelor: vanaf ca. 22.000 AUD per jaar
Master: vanaf ca. 22.200 AUD per jaar

Hoe KILROY je helpt met je studie aan University of the Sunshine Coast

KILROY biedt je begeleiding bij het vinden van een studie in het buitenland, de praktische voorbereiding en de aanmelding bij de universiteit. Onze studieadviseurs staan voor je klaar.

Meer informatie over University of the Sunshine Coast?
Neem contact op
Contact