University of the Sunshine Coast

Lene tijdens haar studie in Australië bij de kangoeroes op de USC-campus

Ervaringen van studenten aan University of the Sunshine Coast

Wil je weten hoe andere studenten hun studie in het buitenland ervaren? Hieronder vertellen studenten je over het studentenleven Down Under en over hun ervaringen aan de University of the Sunshine Coast (USC) in Australië.

Ervaringen van Mariska
Ervaringen van Veronica

Lene

Universiteit: University of the Sunshine Coast
Opleiding: Bachelor of Business

Stel je dit voor: …je staat op als je er zin in hebt, luncht uitgebreid op een terras in de zon, pakt je handdoek en loopt naar het strand, drinkt veel smoothies, kijkt dolfijnen en walvissen en nodigt je vrienden uit om te chillen bij een kampvuur. In Australië heb je op de universiteit meer vrije tijd dan colleges, dus waar kun je dan beter zijn dan in Sunshine Coast, waar niemand gestrest is en je nooit schoenen hoeft te dragen?

Mijn naam is Lene, ik ben 22 jaar oud en ik studeer Business met als hoofdvak marketing, tourism & events aan de University of the Sunshine Coast (USC). Ik zit in mijn 3e jaar en ik heb nog één semester te gaan. De tijd is zo snel gegaan en het is zo geweldig hier, dat ik de tijd bijna zou willen terugspoelen om een aantal dingen opnieuw te beleven.

Lene met vrienden - Studeren in Sunshine Coast, Australië
Lene met vrienden in Australië

Ik had eerlijk gezegd geen betere studietijd kunnen bedenken dan hier in Sunshine Coast. De universiteit is kleiner dan de meeste andere universiteiten in Australië, er studeren ongeveer 12.000 studenten, dus het onderwijs is heel persoonlijk.

Wat ik erg fijn vind, is dat de sfeer aan USC heel ontspannen is. Bovendien heeft de universiteit veel prijzen gewonnen.

Studentenbaan en tijd voor sport

Als marketing student heb ik mogen meewerken aan de sociale media voor het topsportonderwijs aan de universiteit, en daar heb ik veel van geleerd. Ook heb ik sinds kort een studentenbaan op de universiteit op het gebied van event management voor een van de opleidingen.

De universiteit biedt veel sportmogelijkheden en veel ondersteuning bij het plannen en in balans brengen van sport en studie. USC staat bekend om het promoten van een actieve levensstijl.

Duiken in Australië - Studeren in Sunshine Coast
Lene duikt samen met een vriend Down Under

Leven en studeren in Sunshine Coast is geweldig. Op dit moment zitten we midden in de 'winter' en hebben we 1,5 maand vrij. Ik geniet van lange lunches op het terras in de zon, ga naar het strand, ontspan en geniet van het mooie 'winterweer’.

Waarom ik voor een studie in Australië heb gekozen

Voor mij was het nooit een vraag of ik naar het buitenland zou gaan of niet, maar ik heb voor Australië gekozen vanwege de taal en het klimaat. Ik heb voor USC gekozen omdat het nabij mooie stranden ligt en omdat het een moderne universiteit is met kangoeroes op de campus. Sunshine Coast heeft meer dan voldaan aan mijn verwachtingen, het is de mooiste plek in Australië!

Lene aan de University of the Sunshine Coast
Lene op USC-campus in Australië

Hier studeren geeft me de mogelijkheid om te reizen en de Australische cultuur te ervaren. Gedurende mijn 2,5 jaar hier heb ik nogal wat gereisd en veel over de cultuur geleerd. En dat is waarschijnlijk het allerleukste van studeren in het buitenland.

Duiken tijdens je studie in Australië
Lene zag tijdens het duiken in Australië geweldige walvishaaien

Ik raad iedereen die ik ontmoet altijd USC aan. Sunshine Coast is de mooiste plek in Australië. Iedereen hier is zo gastvrij en vriendelijk en als extra bonus hebben ze de beste universiteit, de University of the Sunshine Coast.

Meer informatie over studeren aan USC?
Neem contact op

Mariska Veraa

Universiteit: University of the Sunshine Coast, Sippy Downs, Australië
Opleiding: Study abroad programma, minor vanuit de opleiding Communicatie

Mariska studeert Communicatie aan Fontys Hogescholen in Nederland. In februari 2016 is ze in het kader van haar opleiding begonnen met een minor aan University of the Sunshine Coast (USC) in Australië.

Mariska met kangoeroe op de USC-campus
Mariska met kangoeroe op de USC-campus

Studeren in Australië

Vanuit mijn opleiding Communicatie is het verplicht een half jaar een specialisatie te gaan studeren. Deze specialisatie wilde ik graag in het buitenland volgen en jawel, Australië. Ik heb ervoor gekozen om als free mover te gaan en het gehele study abroad programma via KILROY te regelen. Maar waarom Australië? Voor mij waren het klimaat, de ervaringen en het land op zich de overweging om hier te gaan studeren. De omgeving, de stranden, het weer, eigenlijk alles is hier prachtig.

University of the Sunshine Coast

Ook de universiteit is prachtig. Enorm landelijk en de huppelende kangoeroes zijn de normaalste zaak. De universiteit ligt in het plaatsje Sippy Downs op zo’n 15 minuutjes van het dichtstbijzijnde strand. Binnen een half uur sta je in een groot winkelcentrum. De campus is voor Nederlandse begrippen erg groot, al valt het voor de Aussies blijkbaar wel mee. De sfeer op de campus is ontspannen. Overal zie je lerende studenten en gezellig koffietentjes. Van alle kanten wordt er hulp aangeboden. Internationale studenten worden gedurende het hele semester ontzettend goed begeleid. Op een loopafstand van 5 minuten liggen drie appartementencomplexen speciaal voor studenten. Woonruimte zoeken is dus totaal geen probleem. Ik moet toegeven, erg gezellig die feestjes op het complex en erg goed voor het ontmoeten van nieuwe mensen. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen zelf iets te zoeken in de omgeving. Er worden vele appartementen aangeboden in de omgeving voor studenten die gemakkelijk voor een paar maanden te huren zijn.

Australië

Twijfel je? Niet doen! Het land Australië is zeker de moeite waard. Er is hier zoveel te zien (niet vergeten om te studeren) en de meest kleine dingen zijn indrukwekkend. De bus missen door een kangoeroe op de weg of 400 keer per dag “how are you mate?” horen zijn typische Australische dingen die ik echt niet had willen missen. Elk uitzicht en alle bezienswaardigheden zijn adembenemend. De Aussies zijn enorm vriendelijk en erg geïnteresseerd in alles. Kortom, mijn tijd hier in Australië is geweldig! Heb je nog vragen of onduidelijkheden? Neem gerust contact met me op!

Foto's van Mariska

Koala in boom Mariska met kangoeroe op de campus van USC Krokodil

Meer informatie over studeren aan USC?
Neem contact op

Veronica

Universiteit: University of the Sunshine Coast
Opleiding: Study abroad programma

Ook Veronica heeft aan University of the Sunshine Coast gestudeerd en vertelt over haar ervaringen in Australië.

Veronica met vrienden tijdens haar studie aan USC in Australië

Stralende zon en een helderblauwe hemel. Buiten hoor je het ruisen van de bladeren van palmbomen in de koele wind. Aan de andere kant van het fietspad ligt een mooie vijver met zowel witte als zwarte zwanen. Wanneer je de kleine weg langs de vijver volgt, kom je langs kleine groepen kangoeroes liggend op het gras in de zon. Dan opeens ben je er, bij de University of the Sunshine Coast! Een kijkje in mijn geweldige leven hier in Australië.

Kangoeroes bij de University of the Sunshine Coast in Australië

Heel lange vakantie

Begin 2013 nam ik een beslissing die mijn leven compleet zou veranderen. Ik koos ervoor om, zodra ik was afgestudeerd, mijn rugzak te pakken en Down Under te gaan naar het mooie Australië. De relaxte omgeving, de vreemdeling naast je in de koffiewachtrij die met een grote glimlach vraagt: "How you going? ", de kilometerslange zandstranden en de gunstige ligging vlakbij Brisbane, maken van het dagelijks leven hier meer een heel lange vakantie. Alsof dat nog niet genoeg is, heb ik hier in slechts 4 maanden ontzettend aardige, nieuwe vrienden ontmoet van over de hele wereld. De universiteit is echt een ontmoetingsplek voor studenten uit alle delen van de wereld. Als ik na mijn studie in Australië de rest van de wereld wil verkennen, weet ik dat ik op bezoek kan komen en verblijven bij vrienden in heel Europa en alle delen van de Verenigde Staten.

Studeren aan USC in Australië is net een heel lange vakantie

Laidback stijl

Hoewel de universiteit niet bijzonder groot is, ongeveer 9.000 studenten, heb je keuze uit vrijwel elke denkbare studierichting of opleiding. Er zijn zo veel mogelijkheden! De leraren zijn net zo relaxed als de rest van de Australiërs. Bovendien zijn ze persoonlijk in de omgang, bieden ze goede ondersteuning en zijn ze meer dan bereid om dingen met je te bespreken onder het genot van een kop koffie in een van de campus cafetaria. Ook het personeel van het International Student Office op de universiteit is ontzettend behulpzaam en bereid de tijd te nemen om dingen voor je uit te zoeken. Iets wat ik ongelooflijk gewaardeerd heb als kersverse student in het buitenland aan de andere kant van de wereld.

Hulp van KILROY

Ik ben ontzettend dankbaar voor alle hulp die ik van KILROY heb ontvangen. Ze hielpen me met alles, van de studiekeuze en de aanmeldprocedure tot de vliegtickets en visa. Het heeft mijn reis zo veel gemakkelijker en comfortabeler gemaakt. Ik ben ervan overtuigd dat ik zonder hun hulp deze brief nu niet aan het schrijven was hier in mijn appartement aan de prachtige Sunshine Coast.

Meer informatie over University of the Sunshine Coast?
Neem contact op
Contact