University of the Sunshine Coast

Huisvesting University of the Sunshine Coast

Huisvesting aan University of the Sunshine Coast

Wil jij studeren aan University of the Sunshine Coast in Queensland, Australië, en weet je nog niet waar je kunt wonen? Onze studieadviseurs informeren je graag over de huisvestingsmogelijkheden en het campusleven aan deze universiteit.

Waar kan ik wonen tijdens mijn studie aan USC?

University of the Sunshine Coast (USC) heeft geen huisvesting op de campus, maar werkt samen met aanbieders van studentenhuisvesting. Er liggen drie particuliere studentenhuisvestingscomplexen op slechts drie minuten loopafstand van de Sippy Downs campus in Sunshine Coast. Het gaat om:

  1. UniCentral
  2. Varsity Apartments
  3. The Village

Alle drie zijn ze vanaf de campus gemakkelijk bereikbaar via een voetpad en de appartementen in deze complexen zijn volledig gemeubileerd. Het openbaar vervoer en lokale winkelcentrum zijn vlakbij.

In Bribane zijn particuliere studentenhuisvesting makelaars die voornamelijk huisvesting bieden in gedeelde appartementen. Het dichtst bij de South Bank campus zijn:

Zelf woonruimte huren

Wil jij liever zelf een huis, appartement of flat huren en bijvoorbeeld dichter bij het strand wonen? Dan kun je kijken op de onderstaande websites:

Als je zelf een kamer in een gedeeld appartement wilt huren in Brisbane, kijk dan eens op:

Wonen in een gastgezin

Bij een Australische familie wonen, geeft je de unieke mogelijkheid om de echte Australische cultuur te leren kennen en intensief de Engelse taal te oefenen. University of the Sunshine Coast werkt samen met het Australian Homestay Network (AHN) en helpt je met het vinden van een gastgezin.

Ondersteunende diensten

Studenten met een beperking kunnen contact opnemen met een Disability Adviser. Er zijn ondersteunende diensten beschikbaar voor studenten met een handicap, gezondheidsbeperking of medische aandoening.

Neem contact op met onze studieadviseurs voor meer informatie over alle bovengenoemde huisvestingsmogelijkheden.

Campussen University of the Sunshine Coast

De hoofdcampus van USC is Sippy Downs. De Sippy Downs campus in Sunshine Coast ligt aan de rand van een natuurgebied met vele kangoeroes op slechts 15 minuten van Mooloolaba. UCS heeft ook twee kleine campussen; de South Bank campus in Brisbane en de Melbourne campus.

Kangoeroes op de USC campus

Faciliteiten op de campus

De sfeer op de campus is persoonlijk en vriendelijk. De universiteit en haar medewerkers doen hun uiterste best om van jouw studietijd in het buitenland de beste tijd van je leven te maken. De faciliteiten zijn uitstekend en de docenten behulpzaam en vakkundig.

De Sippy Downs campus biedt eersteklas faciliteiten en diensten, zoals:

  • moderne collegezalen en studieruimten,
  • uitgebreide bibliotheek,
  • gezellige cafés en restaurants, zoals de Brasserie, Café J, Café C en het Sports Café,
  • goede boekenhandel,
  • Olympisch zwembad,
  • diverse sport en fitness faciliteiten,
  • kunstgalerij.

Zwembad op de USC campus

Vervoer van en naar USC

Vervoersmaatschappij Sunbus rijdt vaste routes tussen meerdere bestemmingen aan de Sunshine Coast en de universiteitscampus. En een busdienst verbindt de Queensland Rail Citytrain met de universiteit via de stations Landsborough en Nambour. Informatie over de routes en dienstregeling vind je op de TransLink Journey Planner website.

Er lopen verschillende fiets- en voetpaden over de campus. Deze paden maken onderdeel uit van een uitgebreid netwerk van fiets- en wandelpaden die omliggende steden als Sippy Downs, Buderim en Mooloolaba met elkaar verbinden. Bovendien zijn er diverse fietsfaciliteiten op de campus, zoals fietsrekken en douches.

Meer informatie over University of the Sunshine Coast?
Neem contact op
Contact