University of Western Australia

Studentenleven in Perth, Australië - Central Business District

Studentenleven in Perth

Perth is de hoofdstad van de deelstaat Western Australia en de op drie na grootste stad van Australië. De stad wordt ook wel Education City genoemd, er zijn maar liefst vijf universiteiten gevestigd. Dit betekent dat er voor internationale studenten genoeg te beleven valt. Een voordeel van Perth is dat de kosten voor levensonderhoud er lager zijn dan in de meeste andere Australische steden.

Geniet van je studententijd in Perth

Een van de universiteiten in Perth is University of Western Australia. Naast het volgen van colleges aan deze universiteit is er genoeg te doen om in je vrije tijd van te genieten.

Studentenleven in Perth - Bezoek Rottnest IslandRottnest Island ligt op slechts een korte boottocht met de ferry vanaf Perth

Net als in heel Australie zijn de sportfaciliteiten hier uitstekend en valt er ook op cultureel vlak genoeg te beleven. Ieder jaar zijn er een aantal festivals in de stad, zoals het Freemantle Street Arts Festival en Sculpture by the Sea. In de directe omgeving van de stad kun je prima wijngaarden bezoeken. En vergeet vooral niet een bezoek te brengen aan Lake Monger ten noordwesten van de stad, vanaf daar heb je een prachtig uitzicht op de skyline van Perth. In de omgeving van Perth kun je genieten van prachtige stranden.

Studentenleven in Perth - Bezoek het prachtige Monkey MiaMonkey Mia ligt ten noorden van Perth en is zeker een bezoek waard

Perth ligt aan de monding van de Swan River vlakbij de prachtige kust van de Indische Oceaan. In het oosten grenst de stad aan de heuvels van de Darling Ranges. De stad is benoemd tot een van de meest aantrekkelijke steden ter wereld om te wonen vanwege de lage criminaliteit, lage kosten voor levensonderhoud en het prettige klimaat. Het is een snelgroeiende stad met een sterke economie.

Studentenleven in Perth - Bezoek Pinnacles desert
Pinnacles desert bezoeken is ook zeker de moeite waard als je in Perth studeeert

Klimaat in Perth

Perth heeft een Mediterraan klimaat met warme tot hete, droge zomers en milde, natte winters. De stad heeft meer zonuren per jaar dan enige andere Australische stad. De regentijd is in de winter, dit is de periode van mei tot augustus.

Reisinformatie Perth

De reisexperts van KILROY vertellen je graag meer over reizen naar Perth. Bijvoorbeeld over voordelige en flexibele vliegtickets, hotels en hostels, autohuur en reizen.

Meer informatie over University of Western Australia?
Neem contact op
Contact