Carleton University

Internationale studenten aan Carleton University
 

Studeren aan Carleton University

Carleton University is gevestigd in Ottawa, de hoofdstad van Canada en biedt je een geweldige studie ervaring in het buitenland. De prachtige, 62 hectare grote campus ligt op enkele minuten van het centrum. Hier studeren ruim 26.000 studenten waarvan ruim tien procent afkomstig uit 153 landen wereldwijd en kun je bacheloropleidingen volgen in meer dan vijftig studierichtingen. Tijdens je studie doe je tevens praktijkervaring op via coöperatieve onderwijsprogramma’s, veldwerk en stages.

Waarom studeren aan Carleton University?

Wil je graag internationale betrekkingen, journalistiek of technologie studeren? Carleton University staat in Canada zeer goed aangeschreven voor deze studierichtingen.

In Ottawa zijn veel belangrijke overheids- en non-profitorganisaties gevestigd. Ook heeft de stad een bruisend bedrijfsleven, talrijke musea en grootschalige onderzoeksfaciliteiten voor gezondheidswetenschappen. De nauwe samenwerking van de universiteit met deze organisaties biedt je als student waardevolle onderzoeks- en stageplaatsen en goede carrièremogelijkheden.

Wat kan ik studeren aan Carleton University?

Aan Carleton University heb je de keuze uit zestien bacheloropleidingen en meer dan honderd majors en specialisaties. De universiteit biedt een unieke en dynamische leeromgeving binnen de faculteiten:

  • Arts and Social Sciences,
  • Business,
  • Engineering and Design,
  • Public Affairs,
  • Science.

Kijk voor meer informatie op de pagina Opleidingen aan Carleton University.

Academische erkenning

De universiteit, faculteiten en opleidingen worden door diverse nationale en internationale organisaties en rankings erkend, hieronder een greep uit de diverse erkenningen:

  • In de Maclean's magazine University Rankings 2013 staat Carleton op de zesde plaats van de meest uitgebreide universiteiten van Canada.
  • Carleton's Bachelor of Journalism is de oudste, meest uitgebreide en bekendste school voor journalistiek in Canada.
  • Systems and Software Engineering aan Carleton University is een van de top onderwijsinstellingen wereldwijd volgens The Journal of Systems and Software - Elsevier (2010).
  • Carleton University wordt volledig erkend door het Ministry of Training, Colleges and Universities of the Province of Ontario.

Feiten & cijfers

Totaal aantal studenten: ca. 26.771
Aantal internationale studenten: ca. 3.500 

Wat kost het om te studeren aan Carleton University?

Het collegegeld aan Carleton University varieert per studieniveau en opleiding. KILROY informeert je graag over de exacte kosten van de opleiding of vakken van je voorkeur. Hieronder geven we je een indicatie van het collegegeld:

Study abroad: vanaf ca. 10.000 CAD per semester
Bachelor: vanaf ca. 21.600 CAD per jaar

Neem contact op met onze studieadviseurs voor meer informatie over de exacte studiekosten, een schatting van de kosten voor levensonderhoud in Ottawa, Canada en al je andere vragen.

Studiebeurs van de universiteit

De universiteit biedt in bepaalde gevallen studiebeurzen aan studenten. De aanvraag hiervoor moet vóór 1 maart worden ingediend. Informeer ernaar bij onze studieadviseur.

Hoe KILROY je helpt

KILROY biedt je begeleiding bij het vinden van een studie in het buitenland, de praktische voorbereiding en de aanmelding bij de universiteit. Onze studieadviseurs staan voor je klaar.

Meer informatie over Carleton University?
Neem contact op
Contact