Carleton University

Huisvesting op de campus van Carleton Univesity

Huisvesting aan Carleton University

Carleton University ligt tussen het Rideau kanaal en de Rideau rivier in Ottawa, Canada en heeft een prachtige, levendige campus die van alle gemakken is voorzien. Hier studeren studenten uit alle hoeken van Canada en uit meer dan honderdvijftig landen wereldwijd.

Studentenhuisvesting aan Carleton University

Je kunt kiezen voor huisvesting op de campus van Carleton University of buiten de campus. Het voordeel van op de campus wonen is dat je vlakbij alle faciliteiten op de universiteit en altijd samen met je medestudenten bent. Carleton University biedt goede huisvestingsmogelijkheden en comfortabele kamers, centraal gelegen op de campus. En mocht je even geen zin hebben om naar buiten te gaan, alle gebouwen zijn via ondergrondse tunnels met elkaar verbonden.

Ook zijn er verschillende huisvestingsmogelijkheden buiten de campus die goed te bereiken zijn met het openbaar vervoer, de fiets of zelfs lopend. We raden je wel aan iets eerder te komen om geschikte woonruimte te vinden.

Het Housing Office van de universiteit biedt je alle informatie.

Neem contact op met de studieadviseurs van KILROY voor meer informatie.

Campusleven aan Carleton University

Er heerst een sterk gevoel van samenhorigheid tussen docenten, medewerkers en studenten op de campus. Je wordt gastvrij ontvangen en voelt je er snel thuis.

Faciliteiten op de campus

De campus ligt in een groene omgeving en biedt onder andere de volgende faciliteiten:

  • Bibliotheek
  • Sportfaciliteiten
  • Mensa
  • Cafés
  • Boekenwinkel
  • Supermarkt

Er worden vele activiteiten op de campus georganiseerd waarbij je je (internationale) medestudenten leert kennen en vriendschappen kunt sluiten, zoals de introductieweek in september en diverse sportactiviteiten.

Vervoer

Het stadscentrum is gemakkelijk te bereiken vanaf de campus. Ottawa heeft prima openbaar vervoer en je kunt er ook prima fietsen.

Meer informatie over Carleton University?
Neem contact op
Contact